Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
28/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 69
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ρουμπινί – Βρισκόμαστε σε παγίδα χρέους που μπορεί να φέρει επανάληψη της κρίσης του 2008
Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο: Σ

�������� 
 

Ημερομηνία: 25/11/2020 7:56:28 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επιστολή

Της

 Ανεξάρτητης Κίνησης

Οικονομολόγων Ελλάδας

Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Μ. Μπότσαρη 64 Χανιά

teamakioe@gmail.com

Τηλ. 6944522935

Χανιά 25/11/2020

 

Προς

Τον  Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση :

Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

Θέμα : ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΥΦ ΕΤΟΥΣ 2014 – Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΩΝ   (ΑΔΙΚΩΝ) ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Δοικητά

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Τις τελευταίες  ημέρες  οι  Δ.Ο.Υ  έχουν αρχίσει  την  αποστολή  ειδοποιητηρίων κλήσεως σε ακρόαση   και την επίδοση καταλογιστικών πράξεων  σε επιχειρήσεις σχετικά με την υποβολή «εκπρόθεσμων» δηλώσεων ΜΥΦ για το έτος 2014 .  Ο ρυθμός αποστολής και επιδόσεως  είναι καταιγιστικός  γιατί στα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους (πρακτικά στις  10/12/2020) παραγράφεται το δικαίωμα της φορολογικής αρχής για τον έλεγχο των υποθέσεων του έτους που έληξε στις 31/12/2014.

Ήδη από τότε που άρχισε να ισχύει το μέτρο των ΜΥΦ πολλά έχουν γραφτεί τόσο για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την εφαρμογή του μέτρου,  όσο  και για την  λειτουργικότητά του. Οι εργατοώρες που έχουν δαπανηθεί από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων ή τα λογιστικά γραφεία εκτιμούμε ότι ήταν αντιστρόφως ανάλογες της αποτελεσματικότητας του μέτρου.

Ειδικά το έτος 2014, πρώτη χρονιά που τέθηκε η υποβολή των ΜΥΦ σε ισχύ, παρουσιάστηκαν  πολλές  δυσχέρειες  που αναγνωρίσθηκαν και από πλευράς  Υπουργείου Οικονομικών  , με αποτέλεσμα την  επιμήκυνση  της   καταληκτικής  προθεσμία υποβολής τους έως το  2016.

Ωστόσο  η παράλειψη   του Υπουργείου Οικονομικών  να τακτοποιήσει  έγκαιρα νομοθετικά  ένα ζήτημα το οποίο  γνώριζε σε όλες τις τεχνικές  του λεπτομέρειες   ,άνοιξε τον ασκό του αιόλου με αποτέλεσμα    επιχειρήσεις να καλούνται  να καταβάλουν αδίκως πρόστιμα , ενώ  συνάδελφοι να διαχειρισθούν διενέξεις με τους πελάτες τους σχετικά με την υπαιτιότητα για αυτή την κατάσταση .

Ετσι  ενώ στην πράξη δεν υπάρχει αμέλεια ή δόλος τόσο στις επιχειρήσεις , όσο και στους συναδέλφους  λογιστές , διαπιστώνουμε την  έκδοση  καταλογιστικών πράξεων και την επιβολή  προστίμων στις  ακόλουθες περιπτώσεις :

Α) Υποβολές καταστάσεων πελατών-προμηθευτών  έτους 2014 ,στο χρονικό διάστημα από 21/01/2016 έως και 25/01/2016 , κατά το οποίο είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο , «σιωπηρή παράταση» υποβολής.

Β) Υποβολές διορθωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών 2014 , για διορθώσεις σε ποσά μικρότερα των 100 ευρώ , ενώ σύμφωνα με την παρ. 2 της ΠΟΛ 1051/2016 της ΓΓΔΕ  «Δεν απαιτείται η διόρθωση των αποκλίσεων, εφόσον η συνολική αξία αυτών, προ Φ.Π.Α. ανά αντισυμβαλλόμενο, δεν ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ.» 

Γ) Υποβολές καταστάσεων πελατών-προμηθευτών  έτους 2014 ,όπου ενώ έγινε εμπρόθεσμα η υποβολή τους , ωστόσο λόγω τεχνικών δυσχερειών στην εφαρμογή υποβολής , είτε έγινε αποδεκτή ως εκπρόθεσμη  η υποβολή , είτε η συγκεκριμένη υποβολή  απορρίφθηκε .

Δ) Υποβολές  διορθωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών 2014 , με κοινό αρχείο υποβολής τόσο για πελάτες όσο και για προμηθευτές . Λόγω όμως διαφορετικής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής  το σύστημα θεώρησε ως εκπρόθεσμη την υποβολή της καταστάσεως πελατών , ενώ αυτή  και  είχε ήδη υποβληθεί  εμπρόθεσμα , αλλά ούτε  παρουσίαζε διαφορές σε σχέση με την αρχική υποβολή.

Βάσει των ειδοποιητηρίων  και των καταλογιστικών  πράξεων λοιπόν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων υποχρεούνται να διατυπώσουν τους λόγους εκπρόθεσμων υποβολών , ώστε  να μην επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα. Ειδικά στην περίπτωση των εκπρόθεσμων τροποποιήσεων, τα λογιστήρια καλούνται να προβούν σε συγκρίσεις μεταξύ των αρχικών εμπρόθεσμων και τροποποιητικών εκπρόθεσμων δηλώσεων,  ενώ  η πλατφόρμα-εφαρμογή  των ΜΥΦ δεν βοηθάει ικανοποιητικά σε αυτή τη διαδικασία. Η τακτική  δε που ακολουθείται από τον έλεγχο είναι να επιβάλλονται , με μια τυπική και εν πολλοίς τυποποιημένη διαδικασία , πρόστιμα ανά δήλωση (μηνιαία ή τριμηνιαία) και κατηγορία (έσοδα ή έξοδα ) , χωρίς διεξοδική έρευνα από πλευράς υπηρεσίας .

Με αφορμή αιτήματα φορέων  λογιστών που  έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών , αναφορικά με τον έλεγχο υποβολών  καταστάσεων πελατών– προμηθευτών, ημερολογιακού έτους 2014  η ΑΑΔΕ  με την εγκύκλιο ΔΕΛ Α 1127318 ΕΞ 2020/30-10-2020 προσπαθεί , με  χαρακτηριστική αργοπορία,  να δώσει λύσεις  στα προβλήματα που προέκυψαν , ωστόσο  το έγγραφο αυτό αντιμετωπίζει αλυσιτελώς  το όλο  ζήτημα και αφήνει τελικά   ως  μοναδική επιλογή την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών εκ μέρους των θιγόμενων επιχειρήσεων . Να σημειωθεί εδώ πως σε μεγάλο βαθμό οι ενδικοφανείς αυτές προσφυγές δικαιώνουν όσους τις άσκησαν .

Δεν είμαστε αντίθετοι στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος μέσω μέτρων που διευκολύνουν το διασταυρωτικό έλεγχο. Δεν  υπερασπιζόμαστε αυτόν που απέκρυψε φορολογητέα ύλη , αλλά αυτόν  που πάνω στο φόρτο εργασίας  , υπέβαλε ,αλλά η υποβολή του θεωρήθηκε εκπρόθεσμη λόγω των τεχνικών προβλημάτων της εφαρμογής  και αυτόν που διέφυγε της προσοχής του  και υπέβαλε εκπρόθεσμα  καταστάσεις με μικροδιαφορές ανούσιες ως προς τον έλεγχο .Επιβάλλεται , έστω και στην ύστατη στιγμή , να γίνει αντιληπτό  το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και οι διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα υποβολής των καταστάσεων  ΜΥΦ του έτους 2014.

Τρόποι για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση θεωρούμε ότι μπορούν να βρεθούν. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσετε το θέμα με κατανόηση και όχι με αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα, να το αντιμετωπίσετε άμεσα  νομοθετικά στα πλαίσια των αρχών της χρηστής διοίκησης  , που αποτελεί και υποχρέωση της πολιτείας ,  διαγράφοντας  τα ήδη επιβληθέντα πρόστιμα , σταματώντας  την σύνταξη και την αποστολή καταλογιστικών πράξεων , επιστρέφοντας στις επιχειρήσεις όσα ποσά τέτοιων προστίμων έχουν ήδη καταβληθεί  και απαλλάσσοντας  αυτές από το βάρος και τις δαπάνες σύνταξης και υποβολής ενδικοφανών  προσφυγών.

Με Τιμή

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

 

  Σχολιασμός Θέματος «Επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο: Σταματήστε τον έλεγχο των ΜΥΦ έτους 2014 – Είναι υπερβολική και άδικη η επιβολή προστίμων»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.

 22/10/2021 
 

Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 18/10/2021 
 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης

 17/10/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 3/10/2021 
 

Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιo/α)

 22/9/2021 
 

Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο

 8/9/2021 
 

Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας.

 7/9/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση

 31/8/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data

 26/7/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

 13/7/2021 
 

Διευκρινιστικές παρατηρήσεις στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρη Μαμουλάκη από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 9/7/2021 
 

Επιχειρήσεις και Φορολογική Διοίκηση.Του Σωτήρη Μητολίδη

 2/7/2021 
 

Επιστολή ΣΟΛΝΘ σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών και Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού

 1/7/2021 
 

Σεμινάριο από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα: ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2021

 24/6/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data(1 σχόλιo/α)

 23/6/2021 
 

ΣΟΛΝΘ: Επιστολή σχετικά με το μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών - Η περίπτωση της ΓΔΟΥ 504/2021

 2/6/2021 
 

Ανακοίνωση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Λογιστών Θήρας σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης της απόφασης ΓΔΟΥ 504/29-5-2021

 2/6/2021 
 

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική με αφορμή την απόφαση ΓΔΟΥ 504/29-5-21, από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 1/6/2021 
 

Νύχτα αφαίρεσαν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τις πάγιες δαπάνες

 1/6/2021 
 

Διεξαγωγής Σεμιναρίου ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΝΘ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ειδικό Καθεστώς Πρακτορείων Ταξιδιών του Άρθρου 43, ν.2859/2000 στην Πράξη

 24/5/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα