Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
26/5/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4054
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών
Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis ειπε ο κ. Λαζόπουλος 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι χυδαίες ατάκες του Ψαριανού για την Έφη Αχτσιόγλου: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι» 
Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων για τις 120 δόσεις 
Είπε ο κ. Κώστας Δέρβος , υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία του Τασου Τελλογλου

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία
Γνωστή από τα τέλη του 2006 η έρευνα που αποκάλυπτε τον πολύπλοκο δρόμο υπερτιμολόγησης υλικών μέσω εταιρειών της Κύπρου

Του Τασου Τελλογλου

Θύματα μιας θρασύτατης λεηλασίας, μακράς διαρκείας, έπεσαν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία από κυκλώματα υπερτιμολόγησης υλικών που βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα αργόσυρτα ανακλαστικά συναρμόδιων υπουργών και εποπτικών μηχανισμών. Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτικά προϊόντα (φάρμακα, μηχανήματα, εφόδια) εκτοξεύθηκαν από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2001 σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007, προκαλώντας ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία στο ΕΣΥ. Μάλιστα, ενώ η πολιτική ηγεσία γνώριζε από το 2004 - 2005 τους μηχανισμούς της υπερτιμολόγησης υλικών που καθορίζονταν με κοινές υπουργικές αποφάσεις, πολύ λίγα έπραξε για να αναστραφεί η σκανδαλώδης κατάσταση.

Σε έρευνα, που είχε ολοκληρωθεί ήδη από τα τέλη του 2006 και παραδόθηκε σε δύο ηγεσίες του υπουργείου Υγείας (Νικήτα Κακλαμάνη και Δημ. Αβραμόπουλο) και σε υπουργό Ανάπτυξης (Δ. Σιούφας), διαπιστωνόταν ότι προμηθευτές νοσοκομείων υιοθετούσαν έναν πολύπλοκο δρόμο υπερτιμολόγησης «κόβοντας τιμολόγια» σε κυπριακές υπεράκτιες εταιρείες και στη συνέχεια εμφανίζονταν οι εταιρείες αυτές να πωλούν τα ίδια ακριβώς ιατρικά υλικά, στις ίδιες ακριβώς ποσότητες, στις ελληνικές εταιρείες απ' όπου τα προμηθεύονταν τα νοσοκομεία. Οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που διενήργησαν σχετική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ίδια είδη που πωλούνται σε νοσοκομεία της Κύπρου, κοστίζουν από 4 - 6 φορές ακριβότερα στην Ελλάδα…

Μείον 12 εκατ. ευρώ

Είναι ενδεικτικό ότι διοικήσεις 12 νοσοκομείων προχώρησαν σε διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές τους κατά το 2006 με βάση ορισμένα από αυτά τα στοιχεία και κατάφεραν μειώσεις των τιμών από 15 - 50%. Μόνον από αυτό το «πακέτο» διαπραγμάτευσης και μόνο για υλικά αγγειοπλαστικής το Δημόσιο εξοικονόμησε περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την κατάργηση του «καθεστώτος» των υπεράκτιων εταιρειών, οι προμηθευτές ακολούθησαν περίπου το ίδιο σύστημα με την ίδρυση «θυγατρικών» ή και «μητρικών» εταιρειών στην Κύπρο για τη συνέχιση της «λογιστικής αποτύπωσης» αυτού του τρόπου προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά, παρά το γεγονός ότι οι έως τότε έρευνες «υποδείκνυαν» στην Υπηρεσία Eιδικών Eλέγχων (ΥΠΕΕ) να προχωρήσει σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, ουδέν συνέβη. Μία λεπτομέρεια: Την έρευνα είχε «παραγγείλει» ο σημερινός ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ και τότε γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πασχάλης Μπουχώρης.

Διαφορές από 60 έως 130%

Στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2004 μετά την άνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία και με αφορμή διαγωνισμούς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τα έτη 2001, 2002 και 2003, τρεις επιθεωρητές κατέγραψαν αρχικά τις διαφορές τιμών στις οποίες αγοράζουν τα νοσοκομεία σε σχέση με τις τιμές που διέθετε τα ίδια υλικά «η γαλλική οικονομική επιτροπή για προϊόντα υγείας». Οι διαφορές στις τιμές, π.χ. για επτά είδη βηματοδοτών, κυμαίνονταν από 60 έως 130%(!). Αντίστοιχες συγκρίσεις έγιναν με μια σειρά άλλων χωρών της Δυτικής Ευρώπης και την Κύπρο με τα ίδια αποτελέσματα. Οι αγορές υλικών αγγειοπλαστικής, π.χ. για το Ιπποκράτειο, γίνονταν από την Κύπρο.

Και βέβαια, οι τιμές αγοράς από την Κύπρο δεν ήταν οι ίδιες με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα. Ετσι, ένας βηματοδότης VVI μοντέλο AXIOS S της εταιρείας ΒΙΟΤΡΟΝΙΚ αγoραζόταν για την εταιρεία INTERTRONICS HELLAS AE από την εταιρεία Medsholl στη Λευκωσία έναντι 2.478 ευρώ, ενώ η τιμή στην οποία αγόραζαν τα νοσοκομεία ήταν 3.900 ευρώ. Η εταιρεία επικαλείτο πάντοτε την καθυστερημένη πληρωμή της από τα νοσοκομεία για να δικαιολογήσει τις διαφορές των τιμών. Στις 26 Μαΐου 2004, η κυπριακή εταιρεία, όταν «οχλήθηκε» από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, προσέφερε τιμές κατά 25% φθηνότερες.

Σειρά εταιρειών

Η Medsholl ήταν μάλλον η... εξαίρεση υπαρκτής εταιρείας γιατί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, στη διάρκεια της πρώτης φάσης της έρευνας, οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας) «έπεσαν» σε μία σειρά άλλων κυπριακών εταιρειών, που εισήγαγαν από τις μητρικές εταιρείες στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική τα ιατρικά προΐόντα για να πωλήσουν ακριβώς στις ίδιες ποσότητες τα ίδια ακριβώς είδη σε εταιρείες προμηθευτών στην Ελλάδα, οι οποίες στη συνέχεια τα μεταπωλούσαν στην «ανώτατη τιμή» στα ελληνικά νοσοκομεία. Ενας απίστευτος φαύλος κύκλος.

Ετσι, το 2005 - 2006, όταν επεκτείνεται η έρευνα, ένα βιοαπορροφήσιμο συνθετικό οστικό μόσχευμα αγοράζεται στην Κύπρο έναντι 127 ευρώ, πωλείται στην Ελλάδα προς 1.270 ευρώ (μεικτό περιθώριο κέρδους προμηθευτή 899%!) για να πωληθεί σε ελληνικά νοσοκομεία προς 1.520 ευρώ.

Μία βίδα τιτανίου αυχενικής μοίρας πωλείτο στην Κύπρο 18 ευρώ, από την Κύπρο στην Ελλάδα 132 ευρώ (μεικτό περιθώριο κέρδους προμηθευτή 631%!) για να πωληθεί τελικά σε ελληνικά νοσοκομεία προς 159 ευρώ.

Οι τιμές στην Κύπρο

Κάποια στιγμή οι ελεγκτές του ΣΕΥΠΠ αποφάσισαν να ζητήσουν από τις κυπριακές αρχές τις τιμές με τις οποίες προμηθεύονταν τα κυπριακά νοσοκομεία τα αντίστοιχα υλικά. Ετσι, η ενδοστεφανιαία πρόθεση (Stent ) Cordis Cypher, που πωλείτο στην Ελλάδα από 2.900 -3.300 ευρώ, στοίχιζε στην Κύπρο μόλις 1.958 ευρώ παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο -που βέβαια πληρώνει στην ώρα της τις εταιρείες…- οι ποσότητες που απορροφούσαν τα νοσοκομεία ήταν πολύ μικρότερες.

Ενας από τους ελεγκτές είχε την περιέργεια να μάθει πόσο χρεώνουν το ίδιο υλικό στα ασφαλιστικά ταμεία ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται μαζί τους. Σε μία κεντρική κλινική της Αθήνας ανακάλυψαν ότι το 2005 το συγκεκριμένο προϊόν Cypher χρεωνόταν 6.525 ευρώ(!), δηλαδή 350% πάνω από την τιμή της Κύπρου. Στα μέσα του χρόνου, μετά τον πρώτο έλεγχο η κλινική «έκοψε» 20% και τον Ιούλιο του 2006 μετά έναν ακόμα έλεγχο το έφθασε στα 3.815 ευρώ, «τιμή την οποία, όπως φαίνεται από τους πίνακες, χρεώνουν οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές…».

Το 2005 διακινήθηκαν 3.633 στεντ Cypher σε μία συνολική δαπάνη που έφτασε τα 14,2 εκατομμύρια ευρώ. Η μέση τιμή προμήθειας ανά τεμάχιο ήταν 3.921 ευρώ και η χαμηλότερη τιμή σε όσα νοσοκομεία οι διοικήσεις τους υπεράσπισαν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου ήταν 2.900 ευρώ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ελπίδα Τσουρή με εγκύκλιό της είχε επιστήσει την προσοχή των διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων -στα τέλη του 2002- «ότι μόνο κατ' εξαίρεση θα έπρεπε νοσοκομεία και Ταμεία να αγοράζουν στις ανώτατες τιμές εφόσον πρόκειται για υλικά που οι τιμές τους ορίζονταν με κοινές υπουργικές αποφασεις και όχι με διαγωνισμούς».

Οι ελεγκτές Υγείας σημειώνουν παράλληλα ότι το «Ωνάσειο», που δεν υπαγόταν στον τρόπο προμηθειών των δημοσίων νοσοκομείων, παράγγελνε στις «ανώτατες τιμές των κοινών υπουργικών αποφάσεων και αυτό παρά το γεγονός ότι συνήθως κατανάλωνε μεγαλύτερες ποσότητες υλικών αγγειοπλαστικής σε σχέση με άλλα νοσοκομεία, κάτι που θα έπρεπε να οδηγεί σε μάλλον χαμηλότερες τιμές.

Προκλητικά υψηλές ακόμη οι τιμές

Τα συμπεράσματα των ελέγχων αυτών του 2005 και 2006 κοινοποιήθηκαν στην εισαγγελέα Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ και έχουν σαφώς δυσάρεστη χροιά για τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας: Οι τιμές προμήθειας από τα δημόσια νοσοκομεία όλων ανεξαιρέτως των υλικών αγγειοπλαστικής ήταν και εξακολουθούν να είναι προκλητικά υψηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που τα ίδια υλικά πωλούνται στη διεθνή αγορά.

Οπως επισημαίνεται, η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων νοσοκομείων για ανταλλαγή στοιχείων, την ανυπαρξία ελέγχου και έρευνας αγοράς τόσο από τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων όσο και από την πλευρά των ασφαλιστικών φορέων και επίσης από τις σχέσεις οικονομικής διαπλοκής που πιθανολογείται ότι υπάρχουν, σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ προμηθευτών και γιατρών, οι οποίοι, με τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί, καθορίζουν την επιλογή των προς προμήθεια υλικών και εξασφαλίζουν την βεβαιότητα στον προμηθευτή για την πώληση των προϊόντων του, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού…

www.kathimerini.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία του Τασου Τελλογλου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  
Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών και τις 120 δόσεις
Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ερωταπαντήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία
Μείωση συντελεστών ΦΠΑ
Εργασία: Νέα «όπλα» στα χέρια των εργαζομένων - Τι αλλάζει σε απολύσεις και συμβάσεις 
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα