Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
28/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3404
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οργή Μαξίμου και stop στον Μουτζούρη για το "να και αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης"
Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία του Τασου Τελλογλου

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία
Γνωστή από τα τέλη του 2006 η έρευνα που αποκάλυπτε τον πολύπλοκο δρόμο υπερτιμολόγησης υλικών μέσω εταιρειών της Κύπρου

Του Τασου Τελλογλου

Θύματα μιας θρασύτατης λεηλασίας, μακράς διαρκείας, έπεσαν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία από κυκλώματα υπερτιμολόγησης υλικών που βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα αργόσυρτα ανακλαστικά συναρμόδιων υπουργών και εποπτικών μηχανισμών. Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτικά προϊόντα (φάρμακα, μηχανήματα, εφόδια) εκτοξεύθηκαν από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2001 σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007, προκαλώντας ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία στο ΕΣΥ. Μάλιστα, ενώ η πολιτική ηγεσία γνώριζε από το 2004 - 2005 τους μηχανισμούς της υπερτιμολόγησης υλικών που καθορίζονταν με κοινές υπουργικές αποφάσεις, πολύ λίγα έπραξε για να αναστραφεί η σκανδαλώδης κατάσταση.

Σε έρευνα, που είχε ολοκληρωθεί ήδη από τα τέλη του 2006 και παραδόθηκε σε δύο ηγεσίες του υπουργείου Υγείας (Νικήτα Κακλαμάνη και Δημ. Αβραμόπουλο) και σε υπουργό Ανάπτυξης (Δ. Σιούφας), διαπιστωνόταν ότι προμηθευτές νοσοκομείων υιοθετούσαν έναν πολύπλοκο δρόμο υπερτιμολόγησης «κόβοντας τιμολόγια» σε κυπριακές υπεράκτιες εταιρείες και στη συνέχεια εμφανίζονταν οι εταιρείες αυτές να πωλούν τα ίδια ακριβώς ιατρικά υλικά, στις ίδιες ακριβώς ποσότητες, στις ελληνικές εταιρείες απ' όπου τα προμηθεύονταν τα νοσοκομεία. Οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που διενήργησαν σχετική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ίδια είδη που πωλούνται σε νοσοκομεία της Κύπρου, κοστίζουν από 4 - 6 φορές ακριβότερα στην Ελλάδα…

Μείον 12 εκατ. ευρώ

Είναι ενδεικτικό ότι διοικήσεις 12 νοσοκομείων προχώρησαν σε διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές τους κατά το 2006 με βάση ορισμένα από αυτά τα στοιχεία και κατάφεραν μειώσεις των τιμών από 15 - 50%. Μόνον από αυτό το «πακέτο» διαπραγμάτευσης και μόνο για υλικά αγγειοπλαστικής το Δημόσιο εξοικονόμησε περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την κατάργηση του «καθεστώτος» των υπεράκτιων εταιρειών, οι προμηθευτές ακολούθησαν περίπου το ίδιο σύστημα με την ίδρυση «θυγατρικών» ή και «μητρικών» εταιρειών στην Κύπρο για τη συνέχιση της «λογιστικής αποτύπωσης» αυτού του τρόπου προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά, παρά το γεγονός ότι οι έως τότε έρευνες «υποδείκνυαν» στην Υπηρεσία Eιδικών Eλέγχων (ΥΠΕΕ) να προχωρήσει σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, ουδέν συνέβη. Μία λεπτομέρεια: Την έρευνα είχε «παραγγείλει» ο σημερινός ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ και τότε γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πασχάλης Μπουχώρης.

Διαφορές από 60 έως 130%

Στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2004 μετά την άνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία και με αφορμή διαγωνισμούς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τα έτη 2001, 2002 και 2003, τρεις επιθεωρητές κατέγραψαν αρχικά τις διαφορές τιμών στις οποίες αγοράζουν τα νοσοκομεία σε σχέση με τις τιμές που διέθετε τα ίδια υλικά «η γαλλική οικονομική επιτροπή για προϊόντα υγείας». Οι διαφορές στις τιμές, π.χ. για επτά είδη βηματοδοτών, κυμαίνονταν από 60 έως 130%(!). Αντίστοιχες συγκρίσεις έγιναν με μια σειρά άλλων χωρών της Δυτικής Ευρώπης και την Κύπρο με τα ίδια αποτελέσματα. Οι αγορές υλικών αγγειοπλαστικής, π.χ. για το Ιπποκράτειο, γίνονταν από την Κύπρο.

Και βέβαια, οι τιμές αγοράς από την Κύπρο δεν ήταν οι ίδιες με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα. Ετσι, ένας βηματοδότης VVI μοντέλο AXIOS S της εταιρείας ΒΙΟΤΡΟΝΙΚ αγoραζόταν για την εταιρεία INTERTRONICS HELLAS AE από την εταιρεία Medsholl στη Λευκωσία έναντι 2.478 ευρώ, ενώ η τιμή στην οποία αγόραζαν τα νοσοκομεία ήταν 3.900 ευρώ. Η εταιρεία επικαλείτο πάντοτε την καθυστερημένη πληρωμή της από τα νοσοκομεία για να δικαιολογήσει τις διαφορές των τιμών. Στις 26 Μαΐου 2004, η κυπριακή εταιρεία, όταν «οχλήθηκε» από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, προσέφερε τιμές κατά 25% φθηνότερες.

Σειρά εταιρειών

Η Medsholl ήταν μάλλον η... εξαίρεση υπαρκτής εταιρείας γιατί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, στη διάρκεια της πρώτης φάσης της έρευνας, οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας) «έπεσαν» σε μία σειρά άλλων κυπριακών εταιρειών, που εισήγαγαν από τις μητρικές εταιρείες στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική τα ιατρικά προΐόντα για να πωλήσουν ακριβώς στις ίδιες ποσότητες τα ίδια ακριβώς είδη σε εταιρείες προμηθευτών στην Ελλάδα, οι οποίες στη συνέχεια τα μεταπωλούσαν στην «ανώτατη τιμή» στα ελληνικά νοσοκομεία. Ενας απίστευτος φαύλος κύκλος.

Ετσι, το 2005 - 2006, όταν επεκτείνεται η έρευνα, ένα βιοαπορροφήσιμο συνθετικό οστικό μόσχευμα αγοράζεται στην Κύπρο έναντι 127 ευρώ, πωλείται στην Ελλάδα προς 1.270 ευρώ (μεικτό περιθώριο κέρδους προμηθευτή 899%!) για να πωληθεί σε ελληνικά νοσοκομεία προς 1.520 ευρώ.

Μία βίδα τιτανίου αυχενικής μοίρας πωλείτο στην Κύπρο 18 ευρώ, από την Κύπρο στην Ελλάδα 132 ευρώ (μεικτό περιθώριο κέρδους προμηθευτή 631%!) για να πωληθεί τελικά σε ελληνικά νοσοκομεία προς 159 ευρώ.

Οι τιμές στην Κύπρο

Κάποια στιγμή οι ελεγκτές του ΣΕΥΠΠ αποφάσισαν να ζητήσουν από τις κυπριακές αρχές τις τιμές με τις οποίες προμηθεύονταν τα κυπριακά νοσοκομεία τα αντίστοιχα υλικά. Ετσι, η ενδοστεφανιαία πρόθεση (Stent ) Cordis Cypher, που πωλείτο στην Ελλάδα από 2.900 -3.300 ευρώ, στοίχιζε στην Κύπρο μόλις 1.958 ευρώ παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο -που βέβαια πληρώνει στην ώρα της τις εταιρείες…- οι ποσότητες που απορροφούσαν τα νοσοκομεία ήταν πολύ μικρότερες.

Ενας από τους ελεγκτές είχε την περιέργεια να μάθει πόσο χρεώνουν το ίδιο υλικό στα ασφαλιστικά ταμεία ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται μαζί τους. Σε μία κεντρική κλινική της Αθήνας ανακάλυψαν ότι το 2005 το συγκεκριμένο προϊόν Cypher χρεωνόταν 6.525 ευρώ(!), δηλαδή 350% πάνω από την τιμή της Κύπρου. Στα μέσα του χρόνου, μετά τον πρώτο έλεγχο η κλινική «έκοψε» 20% και τον Ιούλιο του 2006 μετά έναν ακόμα έλεγχο το έφθασε στα 3.815 ευρώ, «τιμή την οποία, όπως φαίνεται από τους πίνακες, χρεώνουν οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές…».

Το 2005 διακινήθηκαν 3.633 στεντ Cypher σε μία συνολική δαπάνη που έφτασε τα 14,2 εκατομμύρια ευρώ. Η μέση τιμή προμήθειας ανά τεμάχιο ήταν 3.921 ευρώ και η χαμηλότερη τιμή σε όσα νοσοκομεία οι διοικήσεις τους υπεράσπισαν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου ήταν 2.900 ευρώ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ελπίδα Τσουρή με εγκύκλιό της είχε επιστήσει την προσοχή των διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων -στα τέλη του 2002- «ότι μόνο κατ' εξαίρεση θα έπρεπε νοσοκομεία και Ταμεία να αγοράζουν στις ανώτατες τιμές εφόσον πρόκειται για υλικά που οι τιμές τους ορίζονταν με κοινές υπουργικές αποφασεις και όχι με διαγωνισμούς».

Οι ελεγκτές Υγείας σημειώνουν παράλληλα ότι το «Ωνάσειο», που δεν υπαγόταν στον τρόπο προμηθειών των δημοσίων νοσοκομείων, παράγγελνε στις «ανώτατες τιμές των κοινών υπουργικών αποφάσεων και αυτό παρά το γεγονός ότι συνήθως κατανάλωνε μεγαλύτερες ποσότητες υλικών αγγειοπλαστικής σε σχέση με άλλα νοσοκομεία, κάτι που θα έπρεπε να οδηγεί σε μάλλον χαμηλότερες τιμές.

Προκλητικά υψηλές ακόμη οι τιμές

Τα συμπεράσματα των ελέγχων αυτών του 2005 και 2006 κοινοποιήθηκαν στην εισαγγελέα Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ και έχουν σαφώς δυσάρεστη χροιά για τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας: Οι τιμές προμήθειας από τα δημόσια νοσοκομεία όλων ανεξαιρέτως των υλικών αγγειοπλαστικής ήταν και εξακολουθούν να είναι προκλητικά υψηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που τα ίδια υλικά πωλούνται στη διεθνή αγορά.

Οπως επισημαίνεται, η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων νοσοκομείων για ανταλλαγή στοιχείων, την ανυπαρξία ελέγχου και έρευνας αγοράς τόσο από τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων όσο και από την πλευρά των ασφαλιστικών φορέων και επίσης από τις σχέσεις οικονομικής διαπλοκής που πιθανολογείται ότι υπάρχουν, σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ προμηθευτών και γιατρών, οι οποίοι, με τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί, καθορίζουν την επιλογή των προς προμήθεια υλικών και εξασφαλίζουν την βεβαιότητα στον προμηθευτή για την πώληση των προϊόντων του, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού…

www.kathimerini.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Κυκλώματα λεηλατούν τα νοσοκομεία του Τασου Τελλογλου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ξεκινά η πάγια ρύθμιση οφειλών σε δόσεις για χρέη στην εφορία
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων. 
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Πεντε θεματα οικονομικα - νομισματικα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα