Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
16/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10194
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ; του Λημναίου Σπυρίδωνα Οικονομολόγου

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ;

Το τελευταίο διάστημα μερικοί συνάδελφοι, στοχεύοντας “στην συνεχή και έγκαιρη ενημέρωσή μας”,  μας κοινοποιούν  διάφορες επιστολές και ανακοινώσεις τους, μέσω των οποίων εκφράζουν την έντονη επιθυμία τους , την οποία παρουσιάζουν και ως αναγκαιότητα, δηλαδή τη δημιουργία  Επιμελητηρίου Φοροτεχνικών – Λογιστών.

Τελευταία μάλιστα, όπως πάντα οι ίδιοι αναφέρουν, προχώρησαν και σε “γκάλοπ” μεταξύ των οικονομολόγων για να διαπιστώσουν τις προθέσεις των συναδέλφων για την αναγκαιότητα της δημιουργίας Επιμελητηρίου.

Είναι γεγονός ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ο «θεσμοθετημένος» οργανισμός για την κατοχύρωση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος, δεν έχει να επιδείξει και πολλά πράγματα πάνω σ’  αυτό το ζήτημα.

Όλα αυτά τα χρόνια, που δεν είναι και λίγα 26 στον αριθμό, για το μόνο που μπορεί να υπερηφανεύεται  το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι η ελλιπής, η κουτσουρεμένη κατοχύρωση της ειδικότητας, του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτέχνη. Την οποία ειδικότητα, πρέπει να σημειώσουμε, κανείς από τους κρατικούς λειτουργούς ή οργανισμούς δεν λαμβάνει υπόψη του, παρά μόνο το ίδιο το Οικονομικό  Επιμελητήριο, απαιτώντας από τους συναδέλφους οικονομολόγους, την συνδρομή τους.

Έτσι λοιπόν μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση αδράνειας του Φορέα, όλοι εμείς που εναποθέσαμε τις προσδοκίες μας στο Ο.Ε.Ε.,  αρχίσαμε να δυσανασχετούμε και σιγά - σιγά να απογοητευόμαστε.

Μερικοί λοιπόν εκμεταλλευόμενοι, και θα αναφέρω παρακάτω γιατί εκμεταλλευόμενοι,  αυτή την δυσανασχέτηση, δεν άργησαν να προτείνουν την δημιουργία νέου επιμελητηρίου, θέτοντας το ερώτημα.

«Μήπως θα πρέπει εμείς, το  ζωντανό κομμάτι του Ο.Ε.Ε., να αποσπαστούμε από αυτούς που κρατούν καθηλωμένο το Επιμελητήριο και να συγκροτήσουμε ένα νέο Επιμελητήριο κάτω από την Επωνυμία Λογιστικό Φοροτεχνικό»;

Σαν ανήσυχος επαγγελματίας, άτομο της αγοράς, με όλες τις δυσκολίες  που συναντάει κάποιος στον επαγγελματικό στίβο και συνάμα από τους πλέον αγανακτισμένους, ενθουσιάστηκα και άρχισα να κάνω διάφορες σκέψεις για  την αναγκαιότητα  δημιουργίας ενός νέου Επιμελητηρίου, για τον ρόλο που μπορεί να  διαδραματίσει και τελικά  πιο θα ήταν το όφελος για εμάς τα μέλη του τους οικονομολόγους,  και πάνω απ’ όλα πιο το γενικότερο όφελος, δηλαδή η κοινωνική του προσφορά.

Παρακολουθώντας εμπεριστατωμένως όλα αυτά τα κείμενα που έφθαναν στα χέρια μου και  παρακολουθώντας παράλληλα την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα των συναδέλφων αυτών, διαπίστωσα ότι ελάχιστα τους ενδιαφέρει η κατοχύρωση  του επαγγέλματος.

Εκείνο που ενδιέφερε όλους αυτούς και συνεχίζει να ενδιαφέρει είναι η  επαγγελματική και πολιτική τους εδραίωση.

Όταν το Επιμελητήριο άρχισε να κινείται,

όταν ορισμένες αξίες και αρχές, όπως αυτή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή η επιστροφή μέρους των εισφορών υπό μορφή παροχής υπηρεσιών, έπαιρναν σάρκα και οστά,

όταν το Οικονομικό επιμελητήριο άρχισε να κάνει ορατή την δράση του γύρω από φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα, τοτέ άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Τα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης γίνονται πραγματικότητα.

Άρχισαν να οργανώνονται και να υλοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε όλη την Χώρα. Και μάλιστα σεμινάρια, που τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που τώρα πρωτοστατούν για το νέο Επιμελητήριο, τα έκαναν επί αμοιβή. 

Η δραστηριότητα αυτή του Οικονομικού Επιμελητηρίου τους ανάγκασε να διοργανώνουν και αυτοί δωρεάν σεμινάρια. Χάσανε όλο το κομμάτι της οικονομικής πίτας.

Το  έδαφος γι’  αυτούς άρχισε να γίνεται άγονο. Παράλληλα  άρχισε να χάνεται και η συναδερφική τους πελατεία. Ιδιαίτερα όταν τον ίδιο τον συνδικαλιστικό τους χώρο , τον επαγγελματικό συνδικαλιστικό χώρο που συσπειρώνει επαγγελματίες από διάφορους πολιτικούς χώρους, τον μετέτρεψαν στις περασμένες βουλευτικές εκλογές σε ορμητήριο και κέντρο συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Έτσι οι συνάδελφοι άρχισαν να τους εγκαταλείπουν. Η συναδερφική μοναξιά έκανε αισθητή την παρουσία της, και η πρώτη επίπτωση ήλθε στις τελευταίες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που το σώμα των Οικονομολόγων  τους  τοποθέτησε εκεί που οι ίδιοι απ’  ότι φαίνεται στόχευσαν. Τους περιόρισε σε αριθμό μικρότερο από αυτόν των δακτύλων της μιας παλάμης.

 Όσο το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν έθιγε τα οικονομικά τους συμφέροντα όλα ήταν μέλι -  γάλα. Από τότε που άρχισε μία υποτυπώδης κινητικότητα εμφανίστηκαν και οι πρώτες κατά μέτωπο αντιδράσεις.

Όσο αυτοί λυμαίνονταν   τον χώρο των οικονομολόγων, όσο υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ΟΕΕ σαν προθάλαμο για την επαγγελματική  τους και την πολιτική τους ανέλιξη το Επιμελητήριο ήταν ο Φορέας όλων των Οικονομολόγων.

Από τότε που το Επιμελητήριο άρχισε να δραστηριοποιείται είδαν έναν ανταγωνιστή.

Μπροστά στην ολισθηρότητα και στην επερχόμενη συναδερφική μοναξιά, η μόνη δράση γι’  αυτούς  είναι η αντίδραση.

 «Η καλοπροαίρετη όμως κριτική».

Με την πρώτη ευκαιρία που τους δινόταν, από οποιοδήποτε μέσο διατυμπάνιζαν.

 «Οι αδιάφοροι, οι αναρμόδιοι, οι ανίκανοι, οι εγκάθετοι, οι συμβιβασμένοι με το κατεστημένο», διοικούν ένα Φορέα που πάγια και συστηματικά αδιαφορεί για τα επαγγελματικά προβλήματα των Οικονομολόγων.

Εκμεταλλευόμενοι την έντονη δυσανασχέτηση των συναδέλφων, άκομψα μεν αλλά εντέχνως   καλλιεργούν την ιδέα δημιουργίας «Οικονομικού Επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών».

Το κάλεσμα και η συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το Οικονομικό Επιμελητήριο, με κεντρικό στόχο την αποδυνάμωση και απομόνωση  του status  quo, γι’  αυτούς φαίνεται ότι είναι ένα μακροχρόνιο και μακρόπνοο σχέδιο δίχως ορατά και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η περαιτέρω αναβάθμιση του Οικονομολογικού επαγγέλματος με την άμεση σύνδεση των μητρώων του Ο.Ε.Ε. με τις διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την παράλληλη νομοθετική κατοχύρωση της συνυπευθυνότητας των οικονομολόγων ίσως να τους καθιστά , παρ’ όλη την εμπειρία τους, επιστημονικά αδύναμους και  να  τους φοβίζει.

Γνωρίζουμε ότι το Οικονομολογικό Επάγγελμα περιγράφεται και υπαγορεύεται από σχετική νομοθεσία. Από σχετική νομοθεσία υπαγορεύεται και η ιδιότητα του επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Μήπως ο επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός δεν είναι Οικονομολόγος και δεν ασκεί οικονομολογικό επάγγελμα;

Μήπως μελλοντικός τους στόχος είναι η «παραγωγή» Λογιστών – Φοροτεχνικών αποκλειστικά και μόνο από  ΙΕΚ ή διάφορα Ινστιτούτα;

Η κοντόφθαλμη επαγγελματική και πολιτική τους ανάδειξη, τους καθιστά άξιους να γκρεμίσουν όχι μόνο αυτό που χιλιάδες οικονομολόγοι αγωνίστηκαν να δημιουργήσουν, αλλά και να υποβαθμίσουν το ίδιο το αντικείμενο σπουδών ,  μιας και βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου  για την αναβάθμιση της παιδείας.

Λημναίος Σπυρίδων

Οικονομολόγος

  Σχολιασμός Θέματος «Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ; του Λημναίου Σπυρίδωνα Οικονομολόγου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Τελων Χαρτοσημου Και Κωδικας Φορου Συγκεντρωσης Κεφαλαιων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα