Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4533
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/2/2021 10:49:10 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το ιδανικό για μια επιτυχημένη οικονομία είναι η δημιουργία ενός μείγματος μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τη διασφάλιση ενός αρμονικού, κατά το δυνατόν, οικοσυστήματος μεγάλης "βιοποικιλότητας" προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση της αγοράς σε ένα μόνο μέγεθος ή είδος συνεπεία του οποίου είναι δυνατό να τελματωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η καινοτομία.

Δηλαδή, ούτε οι μεγάλοι σχηματισμοί ενδείκνυνται λόγω του κινδύνου ελέγχου της και περιορισμού του ανταγωνισμού, ούτε και η μεγάλη διασπορά σε πολύ μικρές μονάδες "συμπυκνώνει" την απαραίτητη ενέργεια ώθησης της οικονομίας σε υψηλότερα επίπεδα, καταδεικνύοντας την ανάγκη συνύπαρξης και συμπληρωματικής τους λειτουργίας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις εστιάζουν στη βελτίωση των υφιστάμενων προτάσεών τους και στην επίτευξη παραγωγής μεγάλης κλίμακας επιδιώκοντας πλεονέκτημα τιμής, κυρίως, και όχι ριζικής διαφοροποίησης των παροχών τους, όντας λιγότερο ευέλικτες από τις ΜΜΕ που περιορίζουν την πιθανότητα εξέλιξής τους σε μονοπώλια.

Όπου μειώνονται οι συνθήκες και η δεκτικότητα καινοτομίας των μεγάλων επιχειρήσεων, διεισδύουν οι μικρομεσαίες των οποίων αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα υλοποίησης καινοτομικών έργων με αυστηρότερες προθεσμίες και λιγότερα έξοδα, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανές να υποστηρίξουν σταθερά την οικονομική ανάπτυξη συμβάλλοντας στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος.

Λειτουργώντας δε, ως χώροι μαθητείας στελεχών και σαν προθάλαμοι μικρής κλίμακας δράσης για τους πρωτόπειρους, κατέφυγαν στη συνετή χρήση των λιγοστών τους πόρων και στη στρατηγική της λιτής και βιώσιμης διαχείρισης. Μέσω της "φυσικής επιλογής", πολλές από αυτές εξαφανίζονται αλλά και αρκετές εξελίσσονται σε μεγάλες εταιρίες, στηριζόμενες σε ένα δημοκρατικότερο καθεστώς μάνατζμεντ και στη συλλογική νοημοσύνη των κοινωνικών τους εταίρων.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανάκαμψη

Και τούτο χωρίς να απεμπολήσουν βασικά τους χαρακτηριστικά, όπως η ευελιξία και η αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, το ομαδικό πνεύμα και η διάχυση της γνώσης, η ενσυναισθητική επαφή και αποκωδικοποίηση ζωτικών πληροφοριών της αγοράς για την αδιάλειπτη βελτίωση προτάσεων, προσαρμοσμένων στις επιταγές και τις οικονομικές της δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση, διευκολύνουν την παραγωγή από τις μάζες διαφοροποιώντας τη, σημαντικά από τη μαζική παραγωγή, θεωρούμενες –όχι άδικα– φορείς της αλλαγής.

Συνιστώντας τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών και παρέχοντας νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα, συνεισφέρουν στην παγκόσμια οικονομία αντιπροσωπεύοντας, κατά τον ΟΟΣΑ, το 99% περίπου του συνόλου των επιχειρήσεων των χωρών μελών του, συμβάλλοντας στο 70% της συνολικής απασχόλησης (87% για τη χώρα μας το 2017) και δημιουργώντας το 50-60% της προστιθέμενης αξίας κατά μέσο όρο.

Παρομοίως και για την ΕΕ η οποία με διάφορα προγράμματα στήριξής τους, όπως η Πράξη για τις Μικρές Επιχειρήσεις, ο "Ορίζοντας 2020" και το COSME, αναγνώρισε έμπρακτα το ρόλο τους. Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, όπως και η καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της φιλικότητας των πολιτικών και των δράσεών της, προκειμένου να καταστεί ελκυστικότερη η σύσταση εταιρίας και η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη.

Κατά την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε σημαντικούς μοχλούς βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ισοκατανομή εισοδήματος και πλούτου, όπως και ότι η δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων είναι θεμελιώδης για την οικονομία και τη συμβολή τους στην ευρύτερη ισοκατανομή εισοδήματος και πλούτου.

Μεσαία τάξη

Σε ό,τι αφορά στην Κίνα η οποία, ακόμη και στο έτος κρίσης του Covid-19 διατηρεί υψηλό τον ρυθμό ανάπτυξής της, κατά το 2020 αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των επιχειρήσεων συνδράμοντας άνω του 60% στο ΑΕΠ και του 70% στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας το 80% των θέσεων εργασίας πανεθνικά.

Ως ακμάζων και στρατηγικού ενδιαφέροντος κλάδος, οι ΜΜΕ μπορούν να ενδυναμώνουν και αναπτύσσουν μια εύρωστη μεσαία τάξη συμβάλλοντας στην προώθηση και ενίσχυση μεταρρυθμίσεων ευνοϊκών και ίσων όρων ανταγωνισμού, αλλά και στην υγιή οικονομική διακυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας περισσότερες διαδικασίες παραγωγής έντασης εργασίας από τις μεγάλες, λόγω της κεφαλαιακής τους ισχνότητας για ρομποτικό εξοπλισμό και των απαιτήσεων μετάβασης σε μεγαλύτερη κλίμακα ή της αλλαγής επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας, δικαιολογούν τα παραπάνω ποσοστά στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι κάθε χώρας.

Παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες σε στελέχη υψηλών προσόντων για τις ανάγκες της καινοτομικής διαφοροποίησης των προτάσεών τους στο ρυθμό που επιβάλλει ο ανταγωνισμός, απασχολώντας ακόμη και ανθρώπους περιορισμένων δυνατοτήτων, συνδράμοντας στη δημιουργία εισοδήματος και συνεπώς, στη μείωση της φτώχειας.

Η συμβολή τους συρρικνώνεται από τις ανεπάρκειες και τους περιορισμούς του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε αντίθεση με ένα ευνοϊκό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας το οποίο ενισχύουν περαιτέρω, αλληλοεπιδρώντας και δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τις μεγαλύτερες.

Στήριξη για επιβίωση 

Δεσμοί οι οποίοι αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας στην προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων που αναζητούν ικανούς εγχώριους προμηθευτές. Επιπλέον, μέσω της μαθητείας δημιουργούν εξειδικευμένα στελέχη ή και τεχνίτες εξελιγμένων δεξιοτήτων και ιδεών ενισχυτικών της δυναμικότητας της οικονομίας και συνεπώς, της προτίμησης των επενδυτών.

Προσπαθώντας να επιβιώσουν έχουν την ανάγκη επείγουσας μακροπρόθεσμης ουσιαστικής στήριξης από κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα που, όπως έδειξε η μέχρι τώρα πρακτική τους, διάκεινται ευνοϊκότερα προς τη μεγαλύτερη και την πολυεθνική εταιρία. Οι ΜΜΕ αγωνίζονται να προσδιορίσουν δυνατούς τρόπους χρησιμοποίησης της βιωσιμότητας ως μοχλού ανάπτυξης, προσαρμοζόμενες στις δραματικές επιπτώσεις "παγκοσμιοποίησης", της ψηφιοποίησης και της επερχόμενης βιομηχανικής επανάστασης, στη μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας, τις δημογραφικές αλλαγές λόγω μετανάστευσης και υπογεννητικότητας, και της αθρόας "εισβολής" οικονομικών μεταναστών και προσφύγων διαφορετικών πολιτισμών και συνηθειών.

Αν οι κυβερνήσεις της χώρας διέθεταν την αυτόνομη βούληση να τις βοηθήσουν σε αναγνώριση των ιδιαίτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω του μεγέθους τους, αντί να τις αποδεκατίσουν θα επιδίωκαν την αποδοτικότερη αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ, που παρέχουν δυνατότητες παρεκκλίσεων στους κανόνες ανταγωνισμού, στη φορολογία και το εταιρικό δίκαιο, ή της χορήγησης κρατικών ενισχύσεων χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση και έγκριση από την Κομισιόν.

Η παρακμή την οποία διάγουμε, αντί να απορροφά ενέργεια για τη διάσωση του παλιού καθεστώτος, προσφέρεται ως ευκαιρία για το πέρασμα σε ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας μιας νέας οικονομίας, την οποία, αλίμονο, δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία αξιοποίησής της προς όφελος της χώρας και μόνο.

 

https://slpress.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.

 21/7/2021 
 

Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 30/6/2021 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;

 9/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ των Δημ. Αντωνόπουλου και Ηλία Κατούδη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα