Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
14/8/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 17823
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «τελειώνει» τον Θεοδωρικάκο 
Ο Ντράγκι και το ανέκδοτο για τους τραπεζίτες 
Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/2/2021 10:49:10 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το ιδανικό για μια επιτυχημένη οικονομία είναι η δημιουργία ενός μείγματος μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τη διασφάλιση ενός αρμονικού, κατά το δυνατόν, οικοσυστήματος μεγάλης "βιοποικιλότητας" προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση της αγοράς σε ένα μόνο μέγεθος ή είδος συνεπεία του οποίου είναι δυνατό να τελματωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η καινοτομία.

Δηλαδή, ούτε οι μεγάλοι σχηματισμοί ενδείκνυνται λόγω του κινδύνου ελέγχου της και περιορισμού του ανταγωνισμού, ούτε και η μεγάλη διασπορά σε πολύ μικρές μονάδες "συμπυκνώνει" την απαραίτητη ενέργεια ώθησης της οικονομίας σε υψηλότερα επίπεδα, καταδεικνύοντας την ανάγκη συνύπαρξης και συμπληρωματικής τους λειτουργίας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις εστιάζουν στη βελτίωση των υφιστάμενων προτάσεών τους και στην επίτευξη παραγωγής μεγάλης κλίμακας επιδιώκοντας πλεονέκτημα τιμής, κυρίως, και όχι ριζικής διαφοροποίησης των παροχών τους, όντας λιγότερο ευέλικτες από τις ΜΜΕ που περιορίζουν την πιθανότητα εξέλιξής τους σε μονοπώλια.

Όπου μειώνονται οι συνθήκες και η δεκτικότητα καινοτομίας των μεγάλων επιχειρήσεων, διεισδύουν οι μικρομεσαίες των οποίων αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα υλοποίησης καινοτομικών έργων με αυστηρότερες προθεσμίες και λιγότερα έξοδα, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανές να υποστηρίξουν σταθερά την οικονομική ανάπτυξη συμβάλλοντας στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος.

Λειτουργώντας δε, ως χώροι μαθητείας στελεχών και σαν προθάλαμοι μικρής κλίμακας δράσης για τους πρωτόπειρους, κατέφυγαν στη συνετή χρήση των λιγοστών τους πόρων και στη στρατηγική της λιτής και βιώσιμης διαχείρισης. Μέσω της "φυσικής επιλογής", πολλές από αυτές εξαφανίζονται αλλά και αρκετές εξελίσσονται σε μεγάλες εταιρίες, στηριζόμενες σε ένα δημοκρατικότερο καθεστώς μάνατζμεντ και στη συλλογική νοημοσύνη των κοινωνικών τους εταίρων.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανάκαμψη

Και τούτο χωρίς να απεμπολήσουν βασικά τους χαρακτηριστικά, όπως η ευελιξία και η αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, το ομαδικό πνεύμα και η διάχυση της γνώσης, η ενσυναισθητική επαφή και αποκωδικοποίηση ζωτικών πληροφοριών της αγοράς για την αδιάλειπτη βελτίωση προτάσεων, προσαρμοσμένων στις επιταγές και τις οικονομικές της δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση, διευκολύνουν την παραγωγή από τις μάζες διαφοροποιώντας τη, σημαντικά από τη μαζική παραγωγή, θεωρούμενες –όχι άδικα– φορείς της αλλαγής.

Συνιστώντας τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών και παρέχοντας νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα, συνεισφέρουν στην παγκόσμια οικονομία αντιπροσωπεύοντας, κατά τον ΟΟΣΑ, το 99% περίπου του συνόλου των επιχειρήσεων των χωρών μελών του, συμβάλλοντας στο 70% της συνολικής απασχόλησης (87% για τη χώρα μας το 2017) και δημιουργώντας το 50-60% της προστιθέμενης αξίας κατά μέσο όρο.

Παρομοίως και για την ΕΕ η οποία με διάφορα προγράμματα στήριξής τους, όπως η Πράξη για τις Μικρές Επιχειρήσεις, ο "Ορίζοντας 2020" και το COSME, αναγνώρισε έμπρακτα το ρόλο τους. Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, όπως και η καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της φιλικότητας των πολιτικών και των δράσεών της, προκειμένου να καταστεί ελκυστικότερη η σύσταση εταιρίας και η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη.

Κατά την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε σημαντικούς μοχλούς βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ισοκατανομή εισοδήματος και πλούτου, όπως και ότι η δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων είναι θεμελιώδης για την οικονομία και τη συμβολή τους στην ευρύτερη ισοκατανομή εισοδήματος και πλούτου.

Μεσαία τάξη

Σε ό,τι αφορά στην Κίνα η οποία, ακόμη και στο έτος κρίσης του Covid-19 διατηρεί υψηλό τον ρυθμό ανάπτυξής της, κατά το 2020 αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των επιχειρήσεων συνδράμοντας άνω του 60% στο ΑΕΠ και του 70% στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας το 80% των θέσεων εργασίας πανεθνικά.

Ως ακμάζων και στρατηγικού ενδιαφέροντος κλάδος, οι ΜΜΕ μπορούν να ενδυναμώνουν και αναπτύσσουν μια εύρωστη μεσαία τάξη συμβάλλοντας στην προώθηση και ενίσχυση μεταρρυθμίσεων ευνοϊκών και ίσων όρων ανταγωνισμού, αλλά και στην υγιή οικονομική διακυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας περισσότερες διαδικασίες παραγωγής έντασης εργασίας από τις μεγάλες, λόγω της κεφαλαιακής τους ισχνότητας για ρομποτικό εξοπλισμό και των απαιτήσεων μετάβασης σε μεγαλύτερη κλίμακα ή της αλλαγής επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας, δικαιολογούν τα παραπάνω ποσοστά στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι κάθε χώρας.

Παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες σε στελέχη υψηλών προσόντων για τις ανάγκες της καινοτομικής διαφοροποίησης των προτάσεών τους στο ρυθμό που επιβάλλει ο ανταγωνισμός, απασχολώντας ακόμη και ανθρώπους περιορισμένων δυνατοτήτων, συνδράμοντας στη δημιουργία εισοδήματος και συνεπώς, στη μείωση της φτώχειας.

Η συμβολή τους συρρικνώνεται από τις ανεπάρκειες και τους περιορισμούς του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε αντίθεση με ένα ευνοϊκό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας το οποίο ενισχύουν περαιτέρω, αλληλοεπιδρώντας και δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τις μεγαλύτερες.

Στήριξη για επιβίωση 

Δεσμοί οι οποίοι αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας στην προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων που αναζητούν ικανούς εγχώριους προμηθευτές. Επιπλέον, μέσω της μαθητείας δημιουργούν εξειδικευμένα στελέχη ή και τεχνίτες εξελιγμένων δεξιοτήτων και ιδεών ενισχυτικών της δυναμικότητας της οικονομίας και συνεπώς, της προτίμησης των επενδυτών.

Προσπαθώντας να επιβιώσουν έχουν την ανάγκη επείγουσας μακροπρόθεσμης ουσιαστικής στήριξης από κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα που, όπως έδειξε η μέχρι τώρα πρακτική τους, διάκεινται ευνοϊκότερα προς τη μεγαλύτερη και την πολυεθνική εταιρία. Οι ΜΜΕ αγωνίζονται να προσδιορίσουν δυνατούς τρόπους χρησιμοποίησης της βιωσιμότητας ως μοχλού ανάπτυξης, προσαρμοζόμενες στις δραματικές επιπτώσεις "παγκοσμιοποίησης", της ψηφιοποίησης και της επερχόμενης βιομηχανικής επανάστασης, στη μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας, τις δημογραφικές αλλαγές λόγω μετανάστευσης και υπογεννητικότητας, και της αθρόας "εισβολής" οικονομικών μεταναστών και προσφύγων διαφορετικών πολιτισμών και συνηθειών.

Αν οι κυβερνήσεις της χώρας διέθεταν την αυτόνομη βούληση να τις βοηθήσουν σε αναγνώριση των ιδιαίτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω του μεγέθους τους, αντί να τις αποδεκατίσουν θα επιδίωκαν την αποδοτικότερη αξιοποίηση των προγραμμάτων της ΕΕ, που παρέχουν δυνατότητες παρεκκλίσεων στους κανόνες ανταγωνισμού, στη φορολογία και το εταιρικό δίκαιο, ή της χορήγησης κρατικών ενισχύσεων χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση και έγκριση από την Κομισιόν.

Η παρακμή την οποία διάγουμε, αντί να απορροφά ενέργεια για τη διάσωση του παλιού καθεστώτος, προσφέρεται ως ευκαιρία για το πέρασμα σε ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας μιας νέας οικονομίας, την οποία, αλίμονο, δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία αξιοποίησής της προς όφελος της χώρας και μόνο.

 

https://slpress.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Καθηγητής και πρώην μέλος του ΔΝΤ): Οι μακροχρόνιες οικονομικές επιπτώσεις του covid

 7/12/2021 
 

Τί μας διδάσκει για το σήμερα ο πληθωρισμός της δεκαετίας του ’70. Του Χιόνη Διονύση

 4/11/2021 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος; Του Damien Millet

 29/10/2021 
 

24 Οκτωβρίου 1929: Το κραχ του «αμερικάνικου ονείρου»

 29/10/2021 
 

Έκθεση Δοξιάδη: Οι θυσίες της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

 28/10/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα 
Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 
Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα 
Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων» 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Tροποποιητικές δηλώσεις: Πότε επιβάλλονται πρόστιμα -Εγκύκλιος ΑΑΔΕ 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Επιστρεπτέα: Τι ισχύει με τους συμψηφισμούς – Πώς θα γίνεται η εξόφληση 
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την επιστρεπτεα προκαταβολή 
Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45- Μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα