Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
1/3/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6097
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου
Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής
Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;
Καί ὕστερα ἀποροῦμε γιατί δέν ἔρχεται ὁ Πούτιν στίς 25 Μαρτίου.Του Μανώλη Κοττάκη
Αφού εργαζόμαστε περισσότερο γιατί δεν είμαστε πιο πλούσιοι.Του Ανδρέα Αττάλογλου Οικονομολόγου
Εξωτερική Πολιτική και διερευνητικές. Του Νίκου Κοτζία

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν....
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο κ. Κούγιας είπε ... (1 σχόλιο/α)
Μοιράζουν ενισχύσεις σε ρομπότ και σε «πληττόμενες» εισπρακτικές!
Κυρ. Μητσοτάκης: Ζήτησα μείωση λογαριασμού για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Διέλυσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να τον… δωρίσουν

�������� 
 

Ημερομηνία: 18/2/2021 2:47:49 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Αφημένος στην τύχη του, αποδείχθηκε ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση. Χωρίς προσωπικό και... κολόνες, αλλά με χρυσούς μισθούς για τους διευθυντές.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας αποδείχθηκε πραγματική «Μήδεια» για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η θυγατρική της ΔΕΗ που έχει την ευθύνη στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης (δηλαδή προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πλην των μεγάλων βιομηχανιών) άφησε στο έλεος του χιονιά πάνω από 250.000 νοικοκυριά από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατία», η πικρή ειρωνεία είναι ότι κανονικά θα πρέπει αύριο, όπως έχει προγραμματιστεί, η Goldman Sachs να υποβάλει τις προτάσεις της στη ΔΕΗ σχετικά με τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό που αποδείχθηκε από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική είναι η ανικανότητα του ΔΕΔΔΗΕ να διαχειριστεί την κρίση, αφού, όπως ομολογούν τα στελέχη του, σήμερα απαιτούνται προσλήψεις πάνω από 1.000 τεχνιτών για να καλυφθούν οι ανάγκες. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι αυτό το τριήμερο που είχαμε την επέλαση της «Μήδειας» χρειάστηκε να έρθουν από την επαρχία 60 τεχνίτες για να συνδράμουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Όλα τα στοιχεία για την ποιότητα της ηλεκτροδότησης είναι απογοητευτικά, καθώς δείχνουν πως ο ΔΕΔΔΗΕ, η θυγατρική της ΔΕΗ, είχε αφεθεί στην τύχη του! Οι επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο μισό, παρότι μεγάλο τμήμα του θεωρείται πεπαλαιωμένο: από περίπου 304.000.000 ευρώ ετησίως, που ήταν το 2012, περιορίστηκαν το 2018 σε μόλις 150.000.000 ευρώ. Ο περιορισμός των επενδύσεων αποτυπώθηκε στον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης των νέων πελατών της ΔΕΗ, ο οποίος υπερδιπλασιάστηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα και έφτασε τις 34 ημέρες το 2018, από 16 ημέρες το 2012.

Ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται αντιμέτωπος και με σοβαρές ελλείψεις υλικών που επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση. Δεν του λείπουν μόνο οι κολόνες. Του λείπουν και άλλα υλικά που είναι απαραίτητα για να γίνουν επισκευές στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μετρητές, ασφάλειες, καλώδια παροχών κ.λπ. Έτσι, ο μεγαλύτερος νομός της χώρας βρέθηκε αντιμέτωπος με μια καταστροφή (όπως η πρόσφατη «Μήδεια») και δεν υπάρχει εξοπλισμός για την αποκατάσταση των βλαβών!

Η κατάντια του ΔΕΔΔΗΕ αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για νυχτερινό ρεύμα αφού δεν διαθέτει τα αντίστοιχα ρολόγια (μετρητές), με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να περιμένουν επί μήνες. Την εικόνα απαξίωσης συμπληρώνουν οι ελλείψεις εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, μια εταιρία με προσωπικό που φτάνει τους 6.500, διαθέτει μόλις 2.142 τεχνίτες για 7.500.000 παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως έχει ενημερώσει ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, «για τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές Διευθύνσεων προβλέπονται μεικτές αποδοχές 100.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντιστοίχως, αλλά και επιπλέον μπόνους που μπορούν να φτάνουν κατά μέγιστο στο 50% των τακτικών αποδοχών για τον διευθύνοντα σύμβουλο και στο 30% για τους διευθυντές Διευθύνσεων».

Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη διοίκηση του ΥΠΕΝ επιδίωκε τη γρήγορη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία θα ανέρχεται στο 49% των συνολικών μετοχών του τελευταίου και προς τούτο πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ και της Goldman Sachs. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια του market test έδειξαν ενδιαφέρον 19 επενδυτικά σχήματα, από τα οποία τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Μάλιστα, η συμμετοχή στον ΔΕΔΔΗΕ θεωρείται μια προσοδοφόρα επένδυση και τραβά το ενδιαφέρον μεγάλων funds, καθώς το επονομαζόμενο WACC, δηλαδή το Return of Interest της επένδυσης, υπολογίζεται στο 7%-8%. Από αυτήν την εξίσωση, πάντως, θα μείνουν εκτός οι Κινέζοι επενδυτές, δηλαδή η εταιρία State Grid, η οποία ούτως ή άλλως συνδέεται με τον ΑΔΜΗΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι Κινέζοι δεν το βάζουν κάτω και έχουν προσφύγει στις Βρυξέλλες προκειμένου να επιστρέψουν στη μεγάλη επενδυτική αρένα. Ένας διαγωνισμός ο οποίος συμβαδίζει με την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι αυτός της εγκατάστασης των 7.500.000 «έξυπνων» μετρητών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να ακολουθήσει άμεσα, ακόμα δηλαδή και εντός τριμήνου από την ιδιωτικοποίηση.

Στο παραπάνω συνάδει και η πρακτική της αγοράς, καθώς έχει αποδειχθεί πως η όποια επένδυση έπεται της ιδιωτικοποίησης και δεν συμβαδίζει ή προηγείται αυτής. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω διαγωνισμός των «έξυπνων» μετρητών ανέρχεται μεταξύ των 850.000.000 έως το 1 δισ. ευρώ και αφορά την προμήθεια για την επερχόμενη αντικατάσταση 7.500.000 αναλογικών ρολογιών με «έξυπνους».

Αμέσως μετά τους έξυπνους μετρητές θα ακολουθήσουν η εγκατάσταση ενός πανελλήνιου κέντρου τηλεμέτρησης, που θα συνοδευτεί από τον απαραίτητο εξοπλισμό (hardware) και λογισμικό, και ο διαγωνισμός για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και τα κινητά τηλέφωνα (smart phones) στις απαιτήσεις των «έξυπνων» μετρητών.

Επενδυτικό πρόγραμμα πενταετίας 2,3 δισ. ευρώ

Μαζί με το έργο της εγκατάστασης των «έξυπνων» μετρητών, το σχέδιο ανάπτυξης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνει επενδύσεις στην πενταετία 2021-2025, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνουν καταρχάς έργα κατασκευής νέων ή ενίσχυσης υφιστάμενων δικτύων:

  • Επώνυμα έργα ΥΤ με συνολικές επενδύσεις πενταετίας 2021-2025, 205.950.000 ευρώ.

  • Επώνυμα έργα ΜΤ, 85.200.000 ευρώ.

  • Εργα αντικατάστασης και ανακαίνισης του δικτύου που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της φυσιολογικής φθοράς του εξοπλισμού.

  • Επώνυμα έργα ΥΤ με συνολικές επενδύσεις πενταετίας 51.450.000 ευρώ.

  • Επώνυμα έργα ΜΤ με συνολικές επενδύσεις πενταετίας 8.710.000 ευρώ.

  • Εργα επαναληπτικού χαρακτήρα, τα οποία περιλαμβάνουν συνδέσεις, παραλλαγές, ενισχύσεις – βελτιώσεις – ανακαινίσεις, αισθητικές αναβαθμίσεις, αναβαθμίσεις σε δασικές περιοχές, αναβαθμίσεις ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, συνολικού προϋπολογισμού για την πενταετία 2021-2025 931.950.000 ευρώ.

  • Εργα ανάπτυξης παγίων του συστήματος διανομής που δεν αποτελούν υποδομές δικτύων.
    Αφορούν εξοπλισμούς, συστήματα εποπτείας και ελέγχου δικτύων, αυτοματισμούς, τηλεχειρισμούς, συστήματα τηλεμέτρησης, συνολικού προϋπολογισμού για την πενταετία 911.910.000 ευρώ.

Αναλυτικά περιλαμβάνονται 11 έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός του κέντρου ελέγχου δικτύων Αττικής, η δημιουργία κέντρου ελέγχου δικτύων νησιών, η αναβάθμιση τριών κέντρων ελέγχου δικτύων λοιπών περιφερειών, η αναβάθμιση του περιφερειακού εξοπλισμού τηλεχειρισμών στα δίκτυα, η εγκατάσταση συστήματος GIS, υποδομές μέτρησης σταθμών παραγωγής ΜΔΝ, η δημιουργία υποδομών ΜΔΝ για την τήρηση του κώδικα ΜΔΝ, η αναδιοργάνωση εφοδιαστικής αλυσίδας, η αναβάθμιση προγραμματισμού ανάπτυξης δικτύων και η επέκταση τηλεμέτρησης.

Τέλος, έργα υποστήριξης δραστηριοτήτων διαχείρισης του συστήματος διανομής των μη διασυνδεδεμένων νησιών, συνολικού ύψους για την πενταετία 110.980.000 ευρώ.
Περιλαμβάνονται έργα, όπως το νέο πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών, κέντρα τηλεξυπηρέτησης, σύστημα διαχείρισης πληροφοριών, νέο ERP ΔΕΔΔΗΕ, μηχανογράφηση και λογισμικά περιφερειών, μικρά δομικά έργα, εξοπλισμοί, δομικά ακίνητα τρίτων και έργα έρευνας.

https://www.newsbreak.gr


Κατεβάστε το αρχείο: κατάλογος.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Διέλυσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να τον… δωρίσουν»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στήριξη επιχειρήσεων με... κουπόνια αντί ρευστότητας

 1/3/2021 
 

Εταιρίες Διαχείρισης Δανείων: Τι λύσεις προτείνουν σε «κόκκινους» δανειολήπτες στεγαστικών δανείων(1 σχόλιo/α)

 27/2/2021 
 

Κόβονται πάνω από τους μισούς από την Επιστρεπτέα 6!

 26/2/2021 
 

Υπό την απειλή του λουκέτου τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις και το lockdown έχει μέλλον…

 25/2/2021 
 

Βγαίνει στο σφυρί και η Ιστορία του Ηρακλείου;

 24/2/2021 
 

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παρεμποδίστηκε έλεγχος στην «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Β. Μαρινάκη(1 σχόλιo/α)

 24/2/2021 
 

TUI: Οι ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι

 23/2/2021 
 

Οι 5 «φυλές» δανειοληπτών

 23/2/2021 
 

Το ΟΚ της Κομισιόν περιμένει το «μικρό» Ταμείο Εγγυοδοσίας

 23/2/2021 
 

MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

 22/2/2021 
 

Επιχορήγηση της ΜΚΟ του Σόρος (δύο μέρες πριν καεί η Μόρια) για σπίτια που θα στεγάσουν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 22/2/2021 
 

Ακίνητα: Πώς θα κάνετε μεταβιβάσεις σε μία μόλις ημέρα

 22/2/2021 
 

Μισός φόρος για νέες επιχειρήσεις φέτος

 22/2/2021 
 

Στο έλεος των τραπεζών αφήνει η κυβέρνηση τους ευάλωτους δανειολήπτες

 22/2/2021 
 

«Πόλεμος» στο λιμάνι του Πειραιά

 21/2/2021 
 

Κυβερνητική «σκούπα» στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων και Περιφερειών με απειλές

 19/2/2021 
 

Τρίτη η Ελλάδα στην αύξηση χρέους παγκοσμίως!

 19/2/2021 
 

Υποχρεωτικές από την 1η Ιουνίου οι e-μεταβιβάσεις ακινήτων

 19/2/2021 
 

Διέλυσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να τον… δωρίσουν

 18/2/2021 
 

Σαφάρι ελέγχων από το ΣΕΠΕ: Στο στόχαστρο «μαϊμού» τηλεργασία και αναστολές συμβάσεων, αδήλωτη εργασία

 17/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα : Ένα βήμα πριν την πλήρη στάση πληρωμών. Tου Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Στοιχεία σύνδεσης για το σεμινάριο με θέμα το ΦΠΑ που θα γίνει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 - 21:00. 
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Εκτός λειτουργίας στις 3-2-2021 από 00:00 έως 18:00 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τον ΦΠΑ από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Έγιναν οι πρώτες πληρωμές – Δυνατότητα ένταξης νέων επιχειρήσεων – Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης για επιχειρήσεις 
Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εκ παραδρομής δεν δήλωσαν την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ζητάει ο Βουλευτής Β. Σπανάκης 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του ν. 27/1975.
Παράταση 6 μηνών στις δράσεις ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων
Α. 1027 /09-02-2021 Τύπος και περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α’ 77) ....
Ε. 2041 /08-02-2021 Κοινοποίηση της αριθμ. 188/2020 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Β΄), αναφορικά με τη δυνατότητα ή μη καταλογισμού και λήψης μέτρων είσπραξης σε βάρος ανηλίκου που έχει τελέσει λαθρεμπορία.
Κάλυψη τεκμηρίων μεταξύ των συζύγων σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Στα δεσμα του μυθοποιημενου οικονομικου παραδειγματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα