Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4417
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι κότες που γεννούν χρυσά και... αφορολόγητα αβγά

�������� 
 

Ημερομηνία: 5/7/2021 1:30:47 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ερευνα της ομάδας ProPublica για τα ROTH IRAs, το σύστημα των ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών στις ΗΠΑ που... ζήλεψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ● Πώς το αμερικανικό συνταξιοδοτικό σύστημα μετασχηματίστηκε σε επενδυτική τράπεζα παραγωγής αφορολόγητου πλούτου για λίγους δισεκατομμυριούχους με τη συνδρομή του Κογκρέσου.

Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, οι ατομικοί συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί και ο «τζόγος» με τις εισφορές των ασφαλισμένων, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σήμερα με τη μεταρρύθμιση του συστήματος των επικουρικών συντάξεων, δεν αποτελούν καινοτομία.

Εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, με μεγάλο κερδισμένο τα ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού τομέα που καρπώνονται τη διαχείριση των εισφορών αλλά και κάποιους… δισεκατομμυριούχους οι οποίοι μετέτρεψαν τους ατομικούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς (ΙRΑs) τους σε… επενδυτικές τράπεζες, με τις οποίες χτίζουν εδώ και χρόνια αφορολόγητα τεράστιες περιουσίες.

Τα όσα καταμαρτυρεί έρευνα της δημοσιογραφικής ερευνητικής ομάδας ProPublica, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη, είναι ενδεικτικά.

Οι ατομικοί συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί (Individual Retirement Accounts) αναδύθηκαν στις ΗΠΑ με τη σταδιακή κατάρρευση των εταιρικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, τίθεται σε εφαρμογή ο παραδοσιακός ατομικός συνταξιοδοτικός λογαριασμός (traditional IRA), με στόχο την κάλυψη των εργαζομένων που δεν είχαν δυνατότητα συνταξιοδότησης. Αρχικός σκοπός των ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών είναι να ωθήσει τους εργαζόμενους σε αποταμίευση για τα γηρατειά. Τόσο ο παραδοσιακός όσο και οι υπόλοιποι τύποι ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών παρέχουν φοροαπαλλαγές στους εργαζόμενους που τους ανοίγουν.

Αν κάποιος κάτοχος ενός IRA κάνει ανάληψη χρημάτων του από αυτόν πριν από την ηλικία των 59,5 ετών, επιβαρύνεται με ποινή πρόωρης ανάληψης ύψους 10%. Υπάρχουν επίσης περιορισμοί εισοδήματος για κάποια είδη αυτών και κανόνες με τις μέγιστες εισφορές ετησίως. Τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς επενδύονται συνήθως από χρηματομεσίτες, ασφαλιστικές, τράπεζες και άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα σε κινητές αξίες.

Kαθώς οι επιχειρήσεις μετατοπίζουν σταδιακά το βάρος των αποταμιεύσεων για τη συνταξιοδότηση στην πλάτη των εργαζομένων, ο θεσμός ωριμάζει και μαζί με τον παραδοσιακό IRA κάνουν την εμφάνισή τους και άλλοι τύποι. Ωστόσο, δεν αγκαλιάζονται από το σύνολο των Αμερικανών, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος αυτών να μένει σήμερα εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Περσινή μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) αποκάλυψε ότι ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (που βρίσκεται σε εργάσιμη ηλικία) δεν έχει αποταμιεύσει δεκάρα για τη σύνταξή του. Η μελλοντική συνταξιοδότηση γι’ αυτόν τον κόσμο δεν υφίσταται ούτε καν ως ιδέα.

Στη δεκαετία του 1990, οι πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν τις ΗΠΑ εναλλάξ άρχισαν να ανησυχούν, βλέποντας τις εισφορές για τις συντάξεις να μειώνονται συνεχώς και τους εργαζόμενους απρόθυμους να αποταμιεύσουν για τα γηρατειά τους.

Ηταν η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμοστεί μια ιδέα που ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τού Ντέλαγουερ, Ουίλιαμ Ροθ, πίεζε επί χρόνια. Ο Ροθ ήταν ένας από τους πατέρες των «Reaganomics». Οράματά του ήταν η συρρίκνωση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, η μείωση των φόρων και η… εξουδετέρωση της αμερικανικής εφορίας (IRS). To 1997, ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, διεξήγαγε μια σειρά ακροάσεων. Σε αυτές οι υπάλληλοι της αμερικανικής εφορίας αντιμετωπίστηκαν περίπου σαν… εγκληματίες. Η έρευνα αυτή πυροδότησε στη συνέχεια νομοθεσία, η οποία παρέλυσε τις εξουσίες που είχε η IRS στο πεδίο ελέγχου των φορολογούμενων και είσπραξης των φόρων, για περισσότερο από μία δεκαετία.

Τη σφραγίδα του στην αμερικανική ιστορία, όμως, ο Ροθ την έβαλε με έναν νέο τύπο ατομικού συνταξιοδοτικού λογαριασμού που εισηγήθηκε και πήρε γι’ αυτό τον λόγο το όνομά του (Roth IRA). Για να τον «πουλήσει» στην κοινή γνώμη και το Κογκρέσο, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής είχε πει μεταξύ άλλων ότι ο Roth IRA θα αποτελέσει «ευλογία για αμέτρητους Αμερικανούς» και θα επιτρέψει «στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης να αποταμιεύσουν χρήματα αφορολόγητα για τη σύνταξή τους».

Φοροδιαφυγή

Στην πορεία, ωστόσο, ο Roth IRA αναδείχθηκε σε μια απίστευτη καταπακτή φοροδιαφυγής από το αμερικανικό φορολογικό σύστημα για τους πλούσιους Αμερικανούς.

Τα συνήθη συνταξιοδοτικά προγράμματα των ΗΠΑ, όπως ο παραδοσιακός IRA ή ο λογαριασμός 401 (K) (που συγκεντρώνει εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών), προβλέπουν μετάθεση του φόρου που αντιστοιχεί στις εισφορές σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή. Τα χρήματα που τοποθετούν οι ασφαλισμένοι σε αυτούς τους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς αφαιρούνται από το εισόδημά τους και δεν φορολογούνται. Ούτε αυτά ούτε τα μερίσματα, τόκοι και κέρδη που θα προκύψουν από τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν με τις εισφορές. Οταν όμως οι εργαζόμενοι αποσύρουν τα χρήματά τους από αυτούς τους λογαριασμούς -συνήθως μετά τη συνταξιοδότησή τους-, υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος.

Από την πλευρά του ο Roth IRA δεν αναβάλλει αντίστοιχα τη φορολογική υποχρέωση, την… εξαλείφει. Οι εργαζόμενοι που ανοίγουν έναν ατομικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό Roth δεν απαλλάσσονται για τα χρήματα που θα καταθέσουν αρχικά σε αυτόν. Ομως από τη στιγμή που θα τα καταθέσουν, όλες οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν, όλα τα κέρδη που θα προκύψουν θα είναι αφορολόγητα για πάντα. Οι συνταξιούχοι όταν θα τα αποσύρουν από το λογαριασμό τους δεν θα καταβάλλουν δεκάρα για φόρο. Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό IRA o Roth δεν υποχρεώνει επίσης τους συνταξιούχους να εξαντλήσουν τον λογαριασμό τους καθώς γερνούν.

Ο νόμος για τη θέσπιση του Roth IRA πέρασε από το Κογκρέσο το 1997, με τη συντριπτική υποστήριξη και των δύο κομμάτων.

Κάποιοι ειδικοί προειδοποίησαν τότε ότι οι λιγότερο πλούσιοι εργαζόμενοι -που ήταν πιο πιθανό να τα φέρνουν δύσκολα στα γηρατειά τους- δεν θα άνοιγαν λογαριασμούς Roth, καθώς δεν αντέχουν το βάρος των εισφορών.

Αντίθετα, υπογράμμισαν, ο Roth αποτελεί δώρο προς εύπορους κυρίως φορολογούμενους, οι οποίοι ωστόσο αποταμιεύουν χωρίς δυσκολίες για τη σύνταξή τους.

Στην ουσία, τόνισαν, η επένδυση στο Roth αποτελεί περισσότερο μια ελκυστική πρόταση προς τους πλούσιους Αμερικανούς, οι οποίοι από καιρού εις καιρόν ανησυχούν για το ενδεχόμενο μελλοντικής αύξησης των φορολογικών συντελεστών από το Κογκρέσο. Η θέσπιση του Roth ήταν σαν να τους προσφέρεται ένα στεγαστικό δάνειο με κλειδωμένο επιτόκιο, όταν αυτό είναι στα χαμηλά του.

Η τότε κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον δεν ήθελε, ωστόσο, να προσφέρει τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις του Roth στους πλούσιους Αμερικανούς που έτσι και αλλιώς αποταμιεύαν. Απαγόρευσε έτσι το άνοιγμα Roth σε όσους Αμερικανούς είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 110.000 δολαρίων και περιόρισε τις ετήσιες εισφορές στα 2.000 δολάρια. Με αυτά τα δύο μέτρα -τα ταβάνια των οποίων σήμερα είναι μεγαλύτερα- ευελπιστούσε ότι θα μπλοκάρει τη χρησιμοποίηση του Ροθ από τους πλούσιους ως φορολογικό καταφύγιο.

Ωστόσο, σχεδόν με την έναρξη εφαρμογής συνταξιοδοτικού λογαριασμού, αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς και να ανοίξουν Roth, στους οποίους συγκέντρωσαν αφορολόγητα τεράστιο πλούτο.

Η συνταγή που ακολούθησαν ήταν απλή: 1. Ανοιγμα ενός Roth IRA με 2.000 δολάρια ή και λιγότερα. 2. Εξασφάλιση μιας προνομιακής συμφωνίας για την αγορά μεριδίου σε μια πολλά υποσχόμενη startup εταιρεία που δεν είχε προλάβει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Η συμφωνία διασφάλιζε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή αγοράς για κάθε μετοχή –δέκατα του σεντ. Απώτερος στόχος, η απόκτηση εκατομμυρίων μετοχών με λίγες χιλιάδες δολάρια. 3. Τα κέρδη από αυτές τις μετοχές, συνήθως τεράστια, δεν φορολογούνται ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον, ακόμη και αν η startup εξελιχθεί αργότερα σε κολοσσό μεγέθους Facebook. Αν η επένδυση αυτή είχε γίνει εκτός Roth, θα είχε φορολογηθεί άμεσα από την εφορία. 4. Αξιοποίηση των κερδών του Roth σε νέες επενδύσεις και νέα κέρδη, πάντα αφορολόγητα.

Το σχήμα θυμίζει μια κότα που που γεννά τα… αφορολόγητα χρυσά αβγά. Το Κογκρέσο μάλιστα δεν δίστασε, 10 περίπου χρόνια μετά από την αρχική υιοθέτηση του Roth, να καταστήσει ακόμη πιο εύκολη την παραγωγή αυτών των αβγών. Επέτρεψε στον οποιονδήποτε -μεταξύ άλλων και στους πολύ πλούσιους Αμερικανούς- να μεταφέρει τα χρήματά του από λιγότερο αποδοτικούς παραδοσιακούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς -και αφού καταβάλει έναν εφάπαξ φόρο- σε ένα Roth. Παρείχε έτσι τη δυνατότητα επενδύσεων ακόμη μεγαλύτερων ποσών αφορολόγητα, δημιουργώντας τελικά έναν φορολογικό παράδεισο τύπου Βερμούδων μέσα στο συνταξιοδοτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Μεγάλοι κερδισμένοι

Η έρευνα της ProPublica έδειξε ότι στον παράδεισο αυτόν άκμασαν μεγάλες μορφές του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ένθερμος υποστηριχτής της υψηλότερης φορολόγησης στους πλουσίους, βρέθηκε να έχει 20,2 εκατ. δολάρια σε Roth ΙRA, στα τέλη του 2018.

Το δεξί του χέρι, ο διευθυντής επενδύσεων της Berkshire Hathaway, Τεντ Γουέσλερ, είχε στο Roth του 264,4 εκατ. δολάρια το 2018, ενώ ο διαχειριστής hedge fund Ράνταλ Σμιθ της Alden Global Capital είχε 252,6 εκατ. δολάρια στο δικό του. Επίσης, ο Ρόμπερτ Μέρσερ, πρώην διαχειριστής hedge fund της Renaissance Technologies και ένας από τους πλουσιότερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, είχε στο δικό του Roth 31,5 εκατ. δολάρια. Ολοι τους για τα…γηρατειά που αν κρίνει κανείς από τα ποσά των Roth τους θα διαρκούσαν τουλάχιστον ώς τα 300 χρόνια τους!

Το τραγικό είναι ότι το Κογκρέσο γνώριζε τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία τις στρεβλώσεις που δημιουργούσαν οι Roth IRAs στο φορολογικό σύστημα, xωρίς να κάνει κάτι. Η Εφορία, το Ελεγκτικό Συνέδριο των ΗΠΑ και κάποιοι πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει για τον τεράστιο αφορολόγητο πλούτο που συσσωρεύεται στους ατομικούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς κάποιων εκατομμυριούχων. Μεμονωμένα, κάποια μέλη του Κογκρέσου επιχείρησαν κάποια στιγμή νομοθετικές παρεμβάσεις, για να σταματήσει αυτή η μηχανή, αλλά έφαγαν πόρτα από το σύνολο των πολιτικών. Το Κογκρέσο, αντίθετα, μείωσε με σχετική ευκολία τον προϋπολογισμό και την ελεγκτική δυνατότητα τη Εφορίας.

Πίτερ Τάιελ: Ο «άρχοντας των λογαριασμών»

Ο Πίτερ Τάιελ είναι αναμφίβολα ο Αρχοντας των Ατομικών Συνταξιοδοτικών Λογαριασμών Roth. O 53χρονος δισεκατομμυριούχος, συνιδρυτής του κολοσσού πληρωμών Pay Pal σπάει όλα τα κοντέρ, αφού στα τέλη του 2018 συσσώρευε στον δικό του Roth IRA... 5 δισ. δολάρια για τα γεράματα. Ο αντίστοιχος μέσος όρος αυτού του είδους συνταξιοδοτικού λογαριασμού ήταν εκείνη τη χρονιά μόνο 39.108 δολάρια.

Ο Τάιελ ξεκίνησε το 1999, τοποθετώντας στον λογαριασμό του 1,7 εκατ. μετοχές της εταιρείας του -δεν είχε ακόμη εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Τις απέκτησε έναντι 1.664 δολαρίων που ήταν η αρχική του εισφορά στον λογαριασμό. Κάθε μετοχή άξιζε δηλαδή 0,001 δολάριο! Ο τίτλος δεν ήταν «σαπάκι», αλλά σκανδαλωδώς υποτιμημένος. Και αυτό αποδείχθηκε πολύ γρήγορα. Σε έναν χρόνο, ο τίτλος της Pay Pal κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του... 240.000% και η αξία του Roth IRA του Τάιελ εκτοξεύθηκε αφορολόγητα από τα 1.664 δολάρια στα 3,8 εκατ. δολάρια. Με τα κέρδη, ο Τάιελ επένδυσε σε μετοχές της Facebook και της Palantir Technologies, που βρίσκονταν τότε ακόμη στο ξεκίνημα.

Οι επενδύσεις έφεραν νέο αφορολόγητο χρήμα στον λογαριασμό του, το οποίο επανεπενδύθηκε, για να φτάσει με τα χρόνια στα 5 δισ. δολάρια. Το 2019, ο Roth του Τάιελ ήταν απλωμένος σε… 96 υπολογαριασμούς. Ο νεοφιλελεύθερος απόφοιτος του Στάνφορντ είναι ένθερμος υποστηρικτής της μείωσης των φόρων και της περικοπής των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Στα άρθρα του καλεί τους Αμερικανούς σε λιτή ζωή και αποταμίευση. Ο ίδιος ωστόσο οδηγούσε μέχρι πρόσφατα Ferrari.

Και ο Ρόμνεϊ στη μάχη για τα... «τιμημένα γηρατειά»

Το 2012, κάποιοι τεράστιοι ατομικοί συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην ανώτερο στέλεχος εταιρειών private equity και υποψήφιος για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είχε συσσωρεύσει σε έναν συνταξιοδοτικό του λογαριασμό ένα ποσό μεταξύ 20 και 102 εκατ. δολαρίων. O Ρόμνεϊ δεν είχε τα εκατομμύρια σε έναν Roth αλλά έναν παραδοσιακό IRA. Η αποκάλυψη προκάλεσε σάλο. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το πώς ο λογαριασμός του κατάφερε να παρακάμψει τα αυστηρά όρια που ίσχυαν για τις εισφορές και να αβγατίσει τόσο πολύ.

Η WSJ βρήκε ότι στη διάρκεια που ο Ρόμνεϊ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Bain Capital, τα ανώτερα στελέχη του επενδυτικού κολοσσού παρέκαμπταν αυτά τα όρια, εισάγοντας εξευτελιστικά χαμηλής τιμής μετοχές -που προέρχονταν από συμφωνίες συμμετοχών- στους IRAs τους. Στη συνέχεια, τις παρακολουθούσαν να φουσκώνουν και να πλουτίζουν αφορολόγητα. Στα τέλη του 2018, τουλάχιστον επτά νυν ή πρώην στελέχη της Bain είχαν IRAs αξίας πάνω από 25 εκατ. δολάρια. Οι λογαριασμοί τριών εξ αυτών ξεπερνούσαν τα 90 εκατομμύρια.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 18-roth_ira.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Οι κότες που γεννούν χρυσά και... αφορολόγητα αβγά»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Το σχέδιο της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα: Μένει η Ελλάδα στο QE

 22/9/2021 
 

Ο εφιάλτης του στασιμοπληθωρισμού και το μεγάλο δίλημμα

 20/9/2021 
 

Η ανατομία μιας κινεζικής φούσκας

 20/9/2021 
 

Πρόκληση για τους φτωχοποιημένους λαούς της νότιας κυρίως Ευρώπης

 15/9/2021 
 

ΕΚΤ: Στήνουν σκηνικό για νέα Μνημόνια

 10/9/2021 
 

Έκθεση: Σε φορολογικούς παραδείσους 20 δισ. ευρώ συστημικών τραπεζών της Ε.Ε.

 6/9/2021 
 

Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη

 3/9/2021 
 

Προετοιμασίες για την επαναφορά της λιτότητας

 27/8/2021 
 

Αμερικανική έρευνα σε θυγατρική της Deutsche Bank

 27/8/2021 
 

Το ψηφιακό δολάριο της Fed μπορεί να εξαλείψει το Βitcoin

 23/8/2021 
 

Είναι θέμα δικαιοσύνης, ηλίθιοι!

 23/8/2021 
 

Πολιτική επιλογή οι μισθοί φτώχειας

 23/8/2021 
 

Αφγανιστάν - Ανάλυση: Γιατί ο "περίπατος" των Ταλιμπάν δεν είναι έκπληξη

 18/8/2021 
 

10 εκατομμύρια δολάρια για τον Κάμερον

 12/8/2021 
 

Πρόστιμο - μαμούθ στη βρετανική Advanz Pharma για την... πυραμίδα της αναλγησίας

 3/8/2021 
 

Σαμοθράκη: ο αινιγματικός παράδεισος

 3/8/2021 
 

Οι διακοπές του Τσίπρα με τον Πολάκη στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου

 2/8/2021 
 

Τους «σκοτώνουν» όταν 45αρίσουν

 28/7/2021 
 

Μικρές και... μεγάλες κορoνο-απάτες

 27/7/2021 
 

Σοκαριστική εξέλιξη με τις τράπεζες: Θα ζητούν προμήθεια για τις καταθέσεις μας

 23/7/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΒΙΒΛΙΟ Β. Του Β. Βιλιάρδου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα