Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4373
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πράσινη γεωργία: Οι φιλόδοξες απαιτήσεις οδηγούν σε υψηλότερα περιβαλλοντικά

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/7/2021 12:20:27 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Δημοσιεύθηκε νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (ΚΚΕρ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δείχνει πώς οι επιλογές που κάνουν οι αγρότες για να υιοθετήσουν εθελοντικές πράσινες πρακτικές επηρεάζονται από το πόσο υποχρεούνται ήδη να συνεισφέρουν στο περιβάλλον.

Η μελέτη της συμπεριφορικής επιστήμης διαπιστώνει ότι όσο πιο υποχρεωτικές είναι οι απαιτήσεις για τους αγρότες, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνουν επιπλέον εθελοντικές συνεισφορές. Ωστόσο, εάν οι υποχρεωτικές απαιτήσεις είναι αρκετά φιλόδοξες, οι θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν αντισταθμίζουν τη μείωση των εθελοντικών ενεργειών.

Στην ΕΕ, οι αγρότες λαμβάνουν υποστήριξη για τη διαφύλαξη των δραστηριοτήτων τους και την προώθηση της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιώσιμης γεωργίας, μέσω της κοινής γεωργικής πολιτικής (ΚΓΠ). Αυτό περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη σε αγρότες που υιοθετούν ή διατηρούν γεωργικές πρακτικές που βοηθούν στην επίτευξη περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων.

Η μελέτη διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αγρότες είναι λίγο πολύ πιθανό να αποφασίσουν να υιοθετήσουν εθελοντικές φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές γεωργίας εκτός από τις υποχρεωτικές.

Για εθελοντικές πρακτικές, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των άμεσων ενισχύσεων που λαμβάνουν οι αγρότες, τόσο πιθανότερο είναι να αναλάβουν τέτοιες πράσινες δραστηριότητες.

Η συμπεριφορική επιστήμη είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση για την κατανόηση της γεωργικής πολιτικής στην ΕΕ, η οποία παραδοσιακά βασίστηκε στη μοντελοποίηση και σε άλλες αναλύσεις για να δοκιμάσει τον αντίκτυπο διαφορετικών επιλογών πολιτικής.

Αυτές οι νέες γνώσεις συμπεριφοράς συμβάλλουν στην ενίσχυση της βάσης γνώσεων, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη χάραξη πολιτικών που μεγιστοποιούν τον αντίκτυπο των πληρωμών που λαμβάνουν στη θετική συμβολή των αγροτών στο περιβάλλον.

Για παράδειγμα, στην προσωρινή πολιτική συμφωνία για τη νέα ΚΓΠ , τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται να προετοιμάσουν στρατηγικά σχέδια για την εφαρμογή της πολιτικής κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι συμπεριφορικές γνώσεις είναι ένα εργαλείο που μπορεί να τους βοηθήσει να το κάνουν αποτελεσματικά.

Πώς πραγματοποιήθηκε το πείραμα συμπεριφοράς

Για την εκτέλεση του πειράματος, 600 αγρότες από τρεις χώρες της ΕΕ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

  • Ομάδα 1, όπου στόχος ήταν να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος διαφορετικών επιπέδων υποχρεωτικών συνεισφορών στις εθελοντικές συνεισφορές στο περιβάλλον, και

  • Ομάδα 2, όπου ο στόχος ήταν να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των διαφόρων επιπέδων εισοδήματος μέσω άμεσων πληρωμών.

Για την πρώτη ομάδα, δόθηκε στους αγρότες ένα σταθερό εισόδημα (με τη μορφή διακριτικών) από το οποίο δόθηκε εντολή να συνεισφέρουν είτε 5, 40 είτε 90 μάρκες ως «υποχρεωτική περιβαλλοντική συνεισφορά». Τότε ρωτήθηκαν πόσα επιπλέον διακριτικά θα συνεισφέρουν οικειοθελώς στο περιβάλλον, για το οποίο έλαβαν αποζημίωση 90%.

Οι αγρότες που υποχρεώθηκαν να συνεισφέρουν 40 μάρκες έτειναν να συνεισφέρουν λιγότερο σε εθελοντική βάση από αυτούς που υποχρεούνται να συνεισφέρουν μόνο 5 μάρκες. Η συνολική συμβολή τους κατέληξε να είναι περίπου το ίδιο.

Για τους αγρότες που ήταν υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν 90 μάρκες, η εθελοντική τους συνεισφορά μειώθηκε περαιτέρω, αλλά όχι στο ίδιο μέγεθος. Αυτό υποδηλώνει ότι μια θετική επίδραση στο περιβάλλον μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνδυασμό υποχρεωτικών και εθελοντικών συνεισφορών, αλλά και ότι οι υψηλές υποχρεωτικές συνεισφορές θα οδηγήσουν σε υψηλότερη συνολική συμβολή στο περιβάλλον.

Στη δεύτερη ομάδα, οι αγρότες έλαβαν 300, 265 ή 215 μάρκες ως «εισόδημα» τους και τους είπαν ότι οι διακυμάνσεις οφείλονταν σε αλλαγές στην πληρωμή στήριξης εισοδήματος. Τότε ρωτήθηκαν επίσης πόσα διακριτικά θα συνεισφέρουν στο περιβάλλον. Εκείνοι που ξεκινούν με περισσότερα κουπόνια ήταν πιθανό να κάνουν υψηλότερες εθελοντικές συνεισφορές, υποδηλώνοντας ότι όταν οι αγρότες αισθάνονται ότι λαμβάνουν υψηλές άμεσες πληρωμές, είναι επίσης πρόθυμοι να συνεισφέρουν περισσότερο στο περιβάλλον.

Ιστορικό

Στις 25 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με τη νέα κοινή γεωργική πολιτική που εισάγει μια δικαιότερη, πιο πράσινη, πιο φιλική προς τα ζώα και ευέλικτη ΚΓΠ.

Η νέα ΚΓΠ θα υποστηρίξει τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη γεωργία με αυξημένες φιλοδοξίες για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων. Αυτό περιλαμβάνει πιο φιλόδοξες ελάχιστες απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι δικαιούχοι της ΚΓΠ για να λάβουν οικονομική υποστήριξη – γνωστή ως «προϋποθέσεις».

Για παράδειγμα, σε κάθε φάρμα τουλάχιστον το 3% της αρόσιμης γης θα αφιερωθεί στη βιοποικιλότητα και στα μη παραγωγικά στοιχεία.

Επιπλέον, η μεταρρυθμισμένη ΚΓΠ εισάγει οικολογικά σχήματα, ένα νέο εθελοντικό μέσο που θα επιβραβεύσει τους αγρότες για την εφαρμογή κλιματικών και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών (βιολογική γεωργία, αγροοικολογία, ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών κ.λπ.) καθώς και βελτιώσεις στην καλή μεταχείριση των ζώων.

Το ΚΚΕρ παρέχει ανεξάρτητα επιστημονικά στοιχεία και συμβουλές για τις πολιτικές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής πολιτικής.

Το 2015, οι επιστήμονες του ΚΚΕρ συνέταξαν την έκθεση «(Πώς) μπορούν τα οικονομικά πειράματα να ενημερώσουν τη γεωργική πολιτική της ΕΕ;», που υποστήριξε τη χρήση οικονομικών πειραμάτων για τον εμπλουτισμό των διαθέσιμων πηγών αποδεικτικών στοιχείων.

Το 2019, οι επιστήμονες του ΚΚΕρ δημοσίευσαν ένα έγγραφο σχετικά με τους παράγοντες συμπεριφοράς που επηρεάζουν την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον των αγροτών, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο αναφοράς της Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της ΚΓΠ.

 

www.in.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Πράσινη γεωργία: Οι φιλόδοξες απαιτήσεις οδηγούν σε υψηλότερα περιβαλλοντικά οφέλη»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Το σχέδιο της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα: Μένει η Ελλάδα στο QE

 22/9/2021 
 

Ο εφιάλτης του στασιμοπληθωρισμού και το μεγάλο δίλημμα

 20/9/2021 
 

Η ανατομία μιας κινεζικής φούσκας

 20/9/2021 
 

Πρόκληση για τους φτωχοποιημένους λαούς της νότιας κυρίως Ευρώπης

 15/9/2021 
 

ΕΚΤ: Στήνουν σκηνικό για νέα Μνημόνια

 10/9/2021 
 

Έκθεση: Σε φορολογικούς παραδείσους 20 δισ. ευρώ συστημικών τραπεζών της Ε.Ε.

 6/9/2021 
 

Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη

 3/9/2021 
 

Προετοιμασίες για την επαναφορά της λιτότητας

 27/8/2021 
 

Αμερικανική έρευνα σε θυγατρική της Deutsche Bank

 27/8/2021 
 

Το ψηφιακό δολάριο της Fed μπορεί να εξαλείψει το Βitcoin

 23/8/2021 
 

Είναι θέμα δικαιοσύνης, ηλίθιοι!

 23/8/2021 
 

Πολιτική επιλογή οι μισθοί φτώχειας

 23/8/2021 
 

Αφγανιστάν - Ανάλυση: Γιατί ο "περίπατος" των Ταλιμπάν δεν είναι έκπληξη

 18/8/2021 
 

10 εκατομμύρια δολάρια για τον Κάμερον

 12/8/2021 
 

Πρόστιμο - μαμούθ στη βρετανική Advanz Pharma για την... πυραμίδα της αναλγησίας

 3/8/2021 
 

Σαμοθράκη: ο αινιγματικός παράδεισος

 3/8/2021 
 

Οι διακοπές του Τσίπρα με τον Πολάκη στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου

 2/8/2021 
 

Τους «σκοτώνουν» όταν 45αρίσουν

 28/7/2021 
 

Μικρές και... μεγάλες κορoνο-απάτες

 27/7/2021 
 

Σοκαριστική εξέλιξη με τις τράπεζες: Θα ζητούν προμήθεια για τις καταθέσεις μας

 23/7/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Όπως τ' όνειρο

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα