Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4734
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

�������� 
 

Ημερομηνία: 23/7/2021 1:56:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα κόμματα και οι βουλευτές απασχολούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό (αποσπασμένων) δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία τους. Είναι αυτό το μοντέλο που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει η δημοκρατία τον 21ο αιώνα;

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται αποσπασμένοι σε θέσεις που αφορούν την κυβέρνηση, τους βουλευτές (και ευρωβουλευτές) αλλά και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή είναι απολύτως καθορισμένος από το νόμο. Για τις θέσεις, μάλιστα, που αφορούν την κυβέρνηση ο αριθμός των αποσπασμένων προβλέπεται από το νόμο περί επιτελικού κράτους ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στη Βουλή προς ψήφιση η παρούσα κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019 (4622/2019).

Συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που μπορούν να αποσπώνται στην κυβέρνηση ξεπερνά τους 1100 και θεωρητικά μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1132 υπαλλήλους. Αν σ' αυτούς προσθέσουμε τους υπαλλήλους οι οποίοι παίρνουν απόσπαση στα γραφεία των Βουλευτών (σύμφωνα με σχετικό νόμο του 1982) και των κομμάτων, ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις 2500.

Αν μην τι άλλο πρόκειται για μεγάλο νούμερο, από όποια σκοπιά και αν εξετάσει κανείς τα πράγματα. Από τον αριθμό αυτόν μάλιστα ένα μέρος αφορά εκπαιδευτικούς-δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι αντί να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες ή σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, προσφέρουν έργο σε βουλευτές και κόμματα.

Θα αναρωτηθεί κανείς που είναι το πρόβλημα; Η απάντηση δίνεται από την πλευρά που ο καθένας αντιλαμβάνεται την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και τις σχέσεις που πρέπει να διέπουν το πολιτικό σύστημα με έννοιες όπως η διαφάνεια. Επίσης, με έννοιες που ξεπερνούν το στενό πολιτικό πλαίσιο όπως είναι η ενσυναίσθηση και η αντίληψη της ευθύνης, ιδιαίτερα σε καιρούς οξυμένων κρίσεων όπως αυτοί που διανύουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Πριν όμως προχωρήσουμε σε περαιτέρω κρίσεις και συμπεράσματα, ας δούμε και πως έχουν τα γεγονότα, πόσοι δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί, βρίσκονται σήμερα αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στα 300 βουλευτικά γραφεία έχουν αποσπαστεί 735 δημόσιοι υπάλληλοι (550 διοικητικοί και 185 εκπαιδευτικοί), για τους Ευρωβουλευτές και τα δικά τους γραφεία ο σχετικός αριθμός είναι 61 (51 διοικητικοί και 10 εκπαιδευτικοί) ενώ στα γραφεία των κομμάτων έχουν αποσπαστεί 312 δημόσιοι υπάλληλοι (235 διοικητικοί και 87 εκπαιδευτικοί). Ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων είναι 1108.

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

Αν το νούμερο ξενίζει, καλό θα είναι αναφέρουμε ότι, με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο, αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει το λιγότερο 3 αποσπασμένους υπαλλήλους στο γραφείο του, άρα ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε άνετα να ήταν 900 (και όχι 735). Σε ότι αφορά τα κόμματα, υπολογίζοντας και την εκλογική δύναμή τους όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, οι αποσπασμένοι θα μπορούσαν να φτάσουν και τους 417 (είναι 312).

Ανά κόμμα, και σύμφωνα με το ποσοστό των ψήφων που απέσπασαν στις τελευταίες εκλογές, οι αποσπασμένοι θα μπορούσαν να υπολογιστούν ως εξής:

ΝΔ: 40 x 2 + 30 = 110 αποσπασμένους

ΣΥΡΙΖΑ: 32 x 2 + 30 = 94 αποσπασμένους

ΚΙΝΑΛ: 40 + 8 = 48 αποσπασμένους

KKE: 40 + 5 = 45 αποσπασμένους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 40 + 4 = 44 αποσπασμένους

ΜΕΡΑ 25: 40 + 3 = 43 αποσπασμένους

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (για την Ευρωβουλή): 30 + 3 = 33 αποσπασμένους (Με την επιφύλαξη τυχόν άρσης του σχετικού δικαιώματος μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση).

Ο αριθμός ανά κόμμα υπολογίζεται ως εξής:

Στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και έλαβαν κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ποσοστό ψήφων μικρότερο από 10%, ο αριθμός των δυνάμενων να αποσπάσουν υπαλλήλων ισούται με τον αριθμό σαράντα (40) προσαυξανόμενο με τον αριθμό του ποσοστού των ψήφων.

β) Στα λοιπά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ο αριθμός των υπαλλήλων ισούται με το διπλάσιο του αριθμού του ποσοστού των ψήφων που έλαβαν, προσαυξανόμενος κατά τριάντα (30)

γ) Στα κόμματα που εκπροσωπούνται μόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αριθμός των υπαλλήλων ισούται με τον αριθμό τριάντα (30), προσαυξανόμενος με τον αριθμό του ποσοστού των ψήφων που έλαβαν κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Για τον ανωτέρω υπολογισμό, ο αριθμός του ποσοστού των ψήφων στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των αποσπασμένων ανά κόμμα είναι ο ακόλουθος:

ΝΔ: 97 (86 διοικητικοί και 11 εκπαιδευτικοί)

ΣΥΡΙΖΑ: 87 (56 διοικητικοί και 31 εκπαιδευτικοί)

ΚΙΝΑΛ: 48 (44 διοικητικοί και 4 εκπαιδευτικοί)

ΚΚΕ: 27 (13 διοικητικοί και 14 εκπαιδευτικοί)

Ελληνική Λύση: 20 (13 διοικητικοί και 7 εκπαιδευτικοί)

ΜΕΡΑ 25: 33 (23 διοικητικοί και 10 εκπαιδευτικοί)

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

 

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Με μία πρώτη ματιά, γίνεται αντιληπτό ότι τα κόμματα τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ομως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος πόσο αποδεκτό, για παράδειγμα, είναι να υπηρετούν 185 εκπαιδευτικοί στα γραφεία των βουλευτών και άλλοι 87 στα γραφεία των κομμάτων την ώρα που σε κάθε σχολική σεζόν παρατηρούνται συγκεκριμένα κενά στα ελληνικά σχολεία του συνόλου της επικράτειας. Είναι σαφές βέβαια ότι ο αριθμός των αποσπασμένων δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των κενών στην ελληνική εκπαίδευση (ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες), ωστόσο το μήνυμα που εκπέμπεται δεν είναι αυτό που θα έπρεπε.

Επίσης, μεταξύ των υπαλλήλων που ορίζονται ως διοικητικοί (από το Υπουργείο Εσωτερικών μας πληροφόρησαν ότι δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω διαχωρισμός) είναι απολύτως σίγουρο πως βρίσκονται οδηγοί που εργάζονται στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Είναι μάλλον περιττό να θυμίσουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, διεξάγεται μία μεγάλη συζήτηση στο δημόσιο διάλογο με θέμα την πύκνωση των δρομολογίων των δημόσιων συγκοινωνιών και κατά πόσο αυτή είναι εφικτή.

Θα πρέπει ακόμα να τονιστεί ότι οι απανταχού αποσπασμένοι υπάλληλοι εισπράττουν κανονικά τη μισθοδοσία τους όπως αυτή ορίζεται από την οργανική τους θέση. Τουτέστιν, τους αποσπασμένους δεν τους πληρώνουν τα κόμματα, οι βουλευτές ή οι ευρωβουλευτές αλλά ο... κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτό παρά τη γενναία κρατική χρηματοδότηση που εισπράττουν, βάσει νόμου φυσικά και ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη, τα κόμματα.

Σαφής αντίθεση μεταξύ λόγων και πράξεων θα μπορούσε να πει κανείς ότι προκύπτει αβίαστα όταν μιλάμε για το κυβερνών κόμμα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν, πρόκειται για το κόμμα που διακηρύσσει την πίστη του στις δυνατότητες της ελεύθερης αγοράς, έχει ως βασικό του πολιτικό στόχο τη συρρίκνωση του δημοσίου και πολιτεύεται τα τελευταία δύο χρόνια ως κυβέρνηση κάτω από τις συγκεκριμένες αρχές.

Και όμως, αυτό δεν εμποδίζει τη Νέα Δημοκρατία να απασχολεί συνολικά (σε κόμμα και βουλευτικά γραφεία) 521 δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να υπολογίζονται οι αποσπασμένοι που είναι τοποθετημένοι στην κυβέρνηση και οι μετακλητοί. Ολα αυτά για ένα κόμμα το οποίο έχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρέος προς τις τράπεζες το οποίο υπολογίζεται στα 340 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί, ως αξιωματική αντιπολίτευση, συνολικά 356 δημοσίους υπαλλήλους (σε κόμμα, βουλευτές και ευρωβουλευτές).

Είναι, τέλος, σαφές ότι στην πραγματικότητα οι αποσπασμένοι υπάλληλοι δύνανται να είναι πολύ περισσότεροι. Συγκεκριμένα με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, προβλέπονται θέσεις μετακλητών για τα Γραφεία του Προέδρου και των πρώην Προέδρων της Βουλής, των Αντιπροέδρων της Βουλής, του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα και του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής, των γραφείων των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, των πρώην Πρωθυπουργών, των πρώην Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων κλπ, οι οποίες μπορεί να καλύπτονται και με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης προβλέπονται αποσπάσεις για τα γραφεία των αιρετών της αυτοδιοίκησης και για κάποια γραφεία επικεφαλής οργανισμών του Δημοσίου.

Γίνεται, άρα, απολύτως ξεκάθαρο ότι ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι σε κάθε περίπτωση πιο μεγάλος απ' αυτόν που υπολογίστηκε στο εν λόγω ρεπορτάζ. Τον ακριβή, δε, αριθμό είναι πολύ δύσκολο να τον καταγράψει κανείς αφού χρειάζονται στοιχεία από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.

Για το τέλος μία ερώτηση: Μήπως θα έπρεπε τα κόμματα να αντλούν τους υπαλλήλους που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία τους αποκλειστικά και μόνο από την αγορά εργασίας χωρίς να μπαίνουν καν στη διαδικασία να αποσπούν δημόσιους λειτουργούς από την οργανική τους θέση; Μήπως έφτασε ο καιρός να ανοίξει μία σοβαρή και διεξοδική συζήτηση για το θέμα;

Γίνεται, άρα, απολύτως ξεκάθαρο ότι ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι σε κάθε περίπτωση πιο μεγάλος απ' αυτόν που υπολογίστηκε στο εν λόγω ρεπορτάζ. Τον ακριβή, δε, αριθμό είναι πολύ δύσκολο να τον καταγράψει κανείς αφού χρειάζονται στοιχεία από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.

Για το τέλος μία ερώτηση: Μήπως θα έπρεπε τα κόμματα να αντλούν τους υπαλλήλους που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία τους αποκλειστικά και μόνο από την αγορά εργασίας χωρίς να μπαίνουν καν στη διαδικασία να αποσπούν δημόσιους λειτουργούς από την οργανική τους θέση; Μήπως έφτασε ο καιρός να ανοίξει μία σοβαρή και διεξοδική συζήτηση για το θέμα;

www.news247.gr


Κατεβάστε το αρχείο: apospasmenoi2.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Χωρίς «Δ» η... ΔΕΗ

 24/9/2021 
 

Τι αλλάζει σε γονικές παροχές και δωρεές- Ποιοι πρέπει να τις επισπεύσουν- Παραδείγματα

 20/9/2021 
 

Σε χέρια ξένων ο εθνικός πλούτος…

 20/9/2021 
 

Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα λεφτά δήμων και Περιφερειών

 13/9/2021 
 

SOS από μικρές επιχειρήσεις: Σε ταμειακή ασφυξία έξι στις δέκα

 10/9/2021 
 

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

 9/9/2021 
 

«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

 2/9/2021 
 

Εύβοια: Μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί… θα τα σβήσουν όλα

 26/8/2021 
 

Πώς κρύβονται 208.064 άνεργοι;

 26/8/2021 
 

ΕΕΤΑ: «Μισή»… απάντηση για τις πλαστές ενημερότητες

 26/8/2021 
 

Πώς απέτυχε η προσπάθεια ξεπλύματος χρήματος με δελτία του ΟΠΑΠ

 25/8/2021 
 

Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση: Δεν μειώνει ούτε φόρους ούτε εισφορές!

 25/8/2021 
 

Πότε και πώς διαγράφουν χρέη η Εφορία και το Ελεγκτικό Συνέδριο

 24/8/2021 
 

Νέο λάθος από τον ΕΦΚΑ με εισφορές!

 20/8/2021 
 

Η ΑΑΔΕ αντί να κυνηγάει τους «καρχαρίες» την πέφτει στις «μαρίδες»!

 19/8/2021 
 

Νήσος Γαύδος : Ο παράδεισος της Καλυψούς

 3/8/2021 
 

Selfie του Μητσοτάκη, την ώρα που καίγεται η Αχαΐα

 2/8/2021 
 

Ούτε στο νέο πρωθυπουργικό «πόθεν έσχες» η γαλλική υπεράκτια εταιρία

 29/7/2021 
 

Κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο της χρηματαγοράς!

 28/7/2021 
 

Πόσους αποσπασμένους πληρώνουμε στα κόμματα; Νόμιμο είναι, είναι και ηθικό;

 23/7/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φρατζέσκα της Χρυσούλας Δημητρακάκης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα