Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 11256
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Σε χέρια ξένων ο εθνικός πλούτος…

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/9/2021 9:31:35 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κεφάλαια 5,058 δισ. ευρώ εισέπραξε φέτος το Ελληνικό Δημόσιο για την ολοκλήρωση πέντε αποκρατικοποιήσεων: ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών, Εγνατία Οδός, Ελληνικό και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και... το ξεπούλημα συνεχίζεται.

Στο ύψος των 5,058 δισ. είναι τα κεφάλαια που εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή της χρονιάς για την ολοκλήρωση πέντε αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς του 49% του ΔΕΔΔΗΕ (2,1 δισ. ευρώ), της ΔΕΠΑ Υποδομών (730.000.000 ευρώ), της Εγνατίας Οδού (1,5 δισ. ευρώ), της έναρξης της επένδυσης στο Ελληνικό (300.000.000 ευρώ ως πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος των 915.000.000 ευρώ, καθώς και 347.000.000 ως εγγυητική επιστολή) και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (37.300.000 ευρώ για το ακίνητο, ενώ στα περίπου 25.000.000 ευρώ ήταν το τίμημα για τον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά).

ΔΕΔΔΗΕ

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας σε αυστραλέζικο fund, δίνοντας σε ξένους επενδυτές ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της χώρας. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση παραχωρεί σε πολυεθνική το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, αφού η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών είναι το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Αποκρύπτει ξεκάθαρα η κυβέρνηση το δυσβάστακτο χρέος του 1,4 δισ. ευρώ που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα έχοντας μπροστά του ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ανανέωσης του δικτύου, με κύριο στόχο να υπογειοποιήσει τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τα ελληνικά νοικοκυριά.

To αυστραλιανό fund Macquarie, που διαχειρίζεται κεφάλαια 500 δισ. δολαρίων παγκοσμίως στον κλάδο των υποδομών, είναι ο αγοραστής του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλοντας το ποσό των 2,1 δισ. ευρώ. H συνολική αξία του ΔΕΔΔΗΕ αποτιμήθηκε από το αυστραλέζικο fund στο υψηλό όριο του εύρους, δηλαδή στα 4 δισ. ευρώ, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών αποτιμούσαν τον ΔΕΔΔΗΕ από 3 έως 4,5 δισ. ευρώ. Η ΔΕΗ λαμβάνει στο ταμείο της ένα πολύ υψηλό τίμημα, της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ, εάν υπολογίσουμε ότι τα υπόλοιπα 804.000.000 ευρώ αντιστοιχούν στο 49% των συνολικών δανείων του ΔΕΔΔΗΕ, που είναι σήμερα 1,4 δισ. ευρώ.

Στον διαγωνισμό υπήρξε από την αρχή πολύ μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον από εννέα επενδυτές και οδήγησε στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από ακόμα τρεις επενδυτικούς κολοσσούς (CVC Capital Partners, First Sender και KKR), με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Με το ποσό των 2,1 δισ. ευρώ η ΔΕΗ θα μειώσει σημαντικά τον δανεισμό της και θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πλάνο σε ΑΠΕ, που θα οδηγήσουν ακόμα γρηγορότερα σε απεξάρτηση από εισαγόμενες και ρυπογόνες μορφές ενέργειας.

ΔΕΠΑ Υποδομών

Η ιταλική Italgas, με μια προσφορά που έφθασε τα 730.00.000 ευρώ, απέκτησε το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η ελληνική εταιρία είναι ο διαχειριστής δικτύων διανομής φυσικού αερίου της χώρας. Οι Ιταλοί αγοραστές ποντάρουν στις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στον σχεδιασμό για ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο, με στόχο την αυξημένη διείσδυση στην ελληνική επικράτεια.

Η Italgas είναι ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στην Ιταλία, με μερίδιο αγοράς 34%, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύων στην Ευρώπη, μετά την απόσχισή της από τη Snam το 2016. Διαχειρίζεται 70.000 χιλιόμετρα δικτύων, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.800 δήμους. Η δεύτερη προσφορά ήταν από την EPH, η οποία είναι ένας καθετοποιημένος όμιλος ενεργειακών επενδύσεων, με δραστηριότητες στην παραγωγή ενέργειας, στη μεταφορά, στην αποθήκευση και τη διανομή φυσικού αερίου, θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος κατέχει και εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία στην Τσεχία, στη Σλοβακία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ουγγαρία και την Πολωνία.

Εγνατία Οδός

Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects, καταβάλλοντας 1,49 δισ. ευρώ, αναδείχτηκε παραχωρησιούχος του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων της για 35 χρόνια. Οι ελάχιστες επενδύσεις που ο ανάδοχος υποχρεούται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών ανέρχονται σε περίπου 420.000.000 ευρώ.

Ετσι, η συνολική αξία της συμφωνίας παραχώρησης της Εγνατίας εκτιμάται στα 2,76 δισ., καθώς περιλαμβάνει το εφάπαξ τίμημα, τις υποχρεωτικές επενδύσεις και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου.

prokopiou

Ο από μηχανής θεός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Για τα μαραζωμένα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που είχαν οδηγηθεί σε απαξίωση, βρέθηκε ένας σοβαρός εφοπλιστής, ο Γιώργος Προκοπίου, να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός και να διασώσει τις θέσεις εργασίας σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, που τη σαρώνει η πολυετής ανεργία.

Ο Ελληνας πλοιοκτήτης κέρδισε τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για τη Δεξαμενή 5 και τις Προβλήτες 3 και 4, κάνοντας προσφορά ύψους 37.300.000 ευρώ, υψηλότερη κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30.700.000 ευρώ. Για το στρατιωτικό κομμάτι του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) έδωσε 25.200.000 ευρώ, υπερθεματίζοντας της Pyletech, συμφερόντων του Θεόφιλου Πριόβολου, που κατέθεσε πρόταση 22.100.000 ευρώ.

Ο κ. Προκοπίου βρίσκεται στη 13η θέση της Lloyd’s List με τις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Με τις τρεις εταιρίες του (Dynacom, Dynagas, Sea Traders) διαθέτει στόλο που φτάνει τα 121 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 15.801.000 τόνων. Από αυτά, 38 είναι φορτηγά, 66 μεταφοράς υγρού φορτίου, δύο containerships και 15 LNG. Από το 2002 έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 100 πλοία, σε συνολικά 12 διαφορετικά ναυπηγεία, σε Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα, συνολικής αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων.

https://www.newsbreak.gr
 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Σε χέρια ξένων ο εθνικός πλούτος…»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σκάνδαλο μεγατόνων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

 20/10/2021 
 

Πώς θα πτωχεύουν τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ

 20/10/2021 
 

Σήμερα επικυρώνεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ!

 19/10/2021 
 

Σκληρή τιμωρία της Εφορίας για πληρωμές με μετρητά

 18/10/2021 
 

Φοροδιαφεύγει μία στις δύο επιχειρήσεις

 15/10/2021 
 

Το αφεντικό τρελάθηκε! Νέες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

 14/10/2021 
 

Το 6,1% των Ελλήνων, αντιμετώπισε πέρυσι ανεπάρκεια τροφής

 13/10/2021 
 

«Βόμβα» Ελένης Τουλουπάκη κατά Άδωνι, με «φόντο» το σκάνδαλο Novartis!

 11/10/2021 
 

Και 283 Ελληνες στα Pandora Papers - Η εμπλοκή Αναστασιάδη και η απουσία του Πούτιν

 5/10/2021 
 

Φόροι αναδρομικών: Πήγαν για παράνομη είσπραξη, και τώρα κάνουν διαγραφές!

 1/10/2021 
 

Ανάπτυξη χωρίς… τραπεζικό σύστημα. Θαύμα!

 30/9/2021 
 

ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Τελείωσε η ΔΕΗ… έγινε ΙΕΗ – Α.Ρ.Κ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ: Η παραχώρηση της ΔΕΗ στους ιδιώτες αποτελεί έγκλημα

 27/9/2021 
 

Χωρίς «Δ» η... ΔΕΗ

 24/9/2021 
 

Τι αλλάζει σε γονικές παροχές και δωρεές- Ποιοι πρέπει να τις επισπεύσουν- Παραδείγματα

 20/9/2021 
 

Σε χέρια ξένων ο εθνικός πλούτος…

 20/9/2021 
 

Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα λεφτά δήμων και Περιφερειών

 13/9/2021 
 

SOS από μικρές επιχειρήσεις: Σε ταμειακή ασφυξία έξι στις δέκα

 10/9/2021 
 

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

 9/9/2021 
 

«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

 2/9/2021 
 

Εύβοια: Μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί… θα τα σβήσουν όλα

 26/8/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κοστολόγηση Πρότυπων με το Πρόγραμμα Eurocost

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα