Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
13/8/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 17184
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «τελειώνει» τον Θεοδωρικάκο 
Ο Ντράγκι και το ανέκδοτο για τους τραπεζίτες 
Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υ

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/10/2021 10:10:25 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επιστολή

Της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Email: teamakioe@gmail.com 

Χανιά 03/10/2021

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Κοινοποίηση:

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο

Διοικητή  ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου        

Στο Προεδρείο και την ΚΔ του ΟΕΕ

 

ΘΕΜΑ : Γιατί αυτή η επιμονή στο χρόνο  εφαρμογής της «ηλεκτρονικής  πλατφόρμας myData»

 

Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν και προϋποθέσεις 

Στα πλαίσια  των οργανωτικών αλλαγών και  μεταρρυθμίσεων  που έχει αποφασίσει η πολιτική ηγεσία  για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της κοινωνίας   παρουσιάστηκε  ήδη από το 2018 η ιδέα της «ηλεκτρονικής  πλατφόρμας myData» ή αλλιώς   «ηλεκτρονικά  βιβλία », με στόχο  την εισαγωγή μιας δομικής αλλαγής που θα μεταβάλει   ποιοτικά την σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και φορολογικής αρχής.

 

Στην υλοποίηση της εφαρμογής αυτής εμπλέκονται οι εξής παράγοντες :

 

-Οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση διαβίβασης των εσόδων και των εξόδων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Οι λογιστές-φοροτεχνικοί που αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ επιχειρήσεων και φορολογικής διοίκησης.

-Οι εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες θα υποστηρίξουν τις διαδικασίες διαβίβασης των δεδομένων .

-Το κράτος το οποίο διαμέσου της  ΑΑΔΕ που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος αυτού .

 

 Oι μεγάλες αλλαγές προκειμένου να έχουν επιτυχία απαιτούν , μεταξύ άλλων , διαφάνεια , ενημέρωση , ειλικρίνεια και συναίνεση .

Ωστόσο, σε καμιά από τις παραπάνω πτυχές δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από το κράτος που είναι και υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εφαρμογής αυτής.

 

Το έλλειμμα στην διαφάνεια  στην ενημέρωση και στην ειλικρίνεια είναι πρωτοφανές.

Όφειλε και οφείλει η πολιτική ηγεσία να ενημερώσει για τα προσδοκώμενα οφέλη που θα έχει η κοινωνία  από την εφαρμογή του έργου my data.  Στο  υπουργείο οικονομικών ανήκει η ευθύνη να δοθεί στην δημοσιότητα η μελέτη κόστους και οφέλους αυτού του εγχειρήματος ώστε να γίνει φανερό πως ούτε στα τυφλά βαδίζουμε , ούτε με βάση τις υποδείξεις των εταιρειών πληροφορικής.  Από το υπουργείο οικονομικών και την ΑΑΔΕ  έπρεπε να αναληφθεί μια ενημερωτική καμπάνια για το έργο αυτό , ανάλογη με αυτή που έγινε πχ για το κτηματολόγιο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ενημέρωση το γεγονός  ότι  μια δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση σε συνεργασία με ένα υπάλληλο της ΑΑΔΕ και την χορηγία μιας εταιρείας πληροφορικής διοργάνωσαν πριν δύο περίπου χρόνια  εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ενημερώνοντας μια μικρή ομάδα λογιστών.

Όφειλε και οφείλει η πολιτική ηγεσία να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο για το κόστος που θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις   από την εφαρμογή του συστήματος αυτού και για τον τρόπο που αυτό θα καλυφθεί.  Το αρμόδιο υπουργείο έως και σήμερα αρνείται πεισματικά να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις  για να καλύψουν το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει για αυτές  από την εφαρμογή  my data. Ωστόσο  φρόντισε να χορηγήσει   ως κίνητρο την μείωση του χρόνου παραγραφής για όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν έσοδα στην εφαρμογή my data  μέσω παρόχου , χωρίς όμως  να έχει δημοσιοποιήσει  το κόστος που θα έχει για το δημόσιο η σύντμηση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων για τις επιχειρήσεις αυτές. Πέραν αυτού με την συγκεκριμένη  απόφαση  φαίνεται ότι το κράτος  λειτουργεί  και ως «ντήλερ» των εταιρειών πληροφορικής .

Όφειλε και οφείλει η πολιτική ηγεσία να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των εταιρειών πληροφορικής και να μην επιτρέψει την διαμόρφωση ολιγοπωλιακών καταστάσεων . Ωστόσο  δεν τονίζεται όσο είναι αναγκαίο  ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στο χώρο της πληροφορικής ενέχουν κίνδυνους  για την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού.  Σήμερα  με δύο  εταιρείες  να ελέγχουν το 80 % και πλέον του χώρου των επιχειρήσεων και των συνάδελφων λογιστών,  πολύ δύσκολα  μπορούμε να μιλήσουμε για  υγιή ανταγωνισμό και ακόμη δυσκολότερα   μπορεί  να δοθεί  εγγύηση   ότι αυτός  θα υπάρχει στο μέλλον.

Όφειλε και οφείλει  η πολιτική ηγεσία να διαμορφώσει ένα συνεκτικό  και κατανοητό νομοθετικό πλαίσιο , το οποίο θα υποστηρίξει την εφαρμογή του συστήματος  my data στην πράξη . Σήμερα αυτό που έχουμε είναι οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις μιας εφαρμοστικής αποφάσεως και οι διάσπαρτες ερωτήσεις και απαντήσεις με τις οποίες γίνεται γνωστή η ερμηνευτική άποψη της διοίκησης για κάποια δυσνόητα ζητήματα . Ωστόσο αυτή η πρακτική σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διοικητική κωδικοποίηση του σχετικού νομοθετικού εφαρμοστικού πλαισίου.  Δεν είναι  αρμοδιότητα όσων διοργανώνουν σεμινάρια να διαμορφώνουν την ερμηνεία  των αποφάσεων . Αυτό ανήκει στον χώρο ευθύνης  της ΑΑΔΕ.

Όφειλε και οφείλει η πολιτική ηγεσία και η ΑΑΔΕ να  έχει καθιερώσει ένα δοκιμαστικό χρόνο εφαρμογής του συστήματος αυτού , παράλληλα με τις υφιστάμενες δηλωτικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων  και  στη συνέχεια να προβεί σε αξιολόγηση της απόδοσης του συστήματος   και αν  η αξιολόγηση ήταν θετική να καθιέρωνε την παραγωγική εφαρμογή του. Ομοίως όφειλε και οφείλει  να έχει επιλύσει όλα τα τεχνικά προβλήματα  που λόγω ιδιαιτεροτήτων  λειτουργίας , υπάρχουν σε  αρκετούς επιχειρηματικούς  κλάδους  της οικονομίας. Τα προβλήματα αυτά έως σήμερα δεν έχουν επιλυθεί και αντί αυτού δίνονται λύσεις «μπαλώματα» για προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Κύριε Υπουργέ          

 Δεδομένων των αδυναμιών που σας έχουν επισημανθεί – και από το ΟΕΕ- γιατί έχετε αυτή την βιασύνη και δεν αποφασίζετε  την πιλοτική εφαρμογή για το 2022 και την αξιολόγηση στην πράξη της εφαρμογής my data ; Eφόσον αξιολογηθεί θετικά και με την προυπόθεση επίλυσης των προβλημάτων  τότε να ξεκινήσει η  παραγωγική λειτουργία του  από το 2023.

Όταν τα προϊόντα στην αγορά πωλούνται , κατόπιν διαφήμισης , ολοκληρωμένα και τίθενται σε χρήση έτοιμα   πως εσείς επιδιώκετε ένα ημιτελές προϊόν να το βάλετε σε παραγωγική εφαρμογή και να ταλαιπωρείτε τόσο τους συνάδελφους , όσο  και τον επιχειρηματικό κόσμο ;

 

H Συντονιστική Επιτροπή της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα

 21/7/2022 
 

Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

 21/7/2022 
 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022

 21/7/2022 
 

Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 20/7/2022 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα

 18/7/2022 
 

Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων»

 5/7/2022 
 

Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιo/α)

 22/6/2022 
 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 21/6/2022 
 

Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιo/α)

 15/6/2022 
 

Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε

 15/6/2022 
 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής

 13/6/2022 
 

Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου

 8/6/2022 
 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Το παράδειγμα του My Data.Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 8/6/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) «Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα»

 1/6/2022 
 

Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

 16/5/2022 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό

 16/5/2022 
 

«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .

 9/5/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 7/5/2022 
 

Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!

 15/4/2022 
 

Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ.

 14/4/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα 
Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 
Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα 
Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων» 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Tροποποιητικές δηλώσεις: Πότε επιβάλλονται πρόστιμα -Εγκύκλιος ΑΑΔΕ 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Επιστρεπτέα: Τι ισχύει με τους συμψηφισμούς – Πώς θα γίνεται η εξόφληση 
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την επιστρεπτεα προκαταβολή 
Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45- Μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Παραβάσεις - Πρόστιμα Κ.Β.Σ. - Κύρος Βιβλίων του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα