Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
20/2/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5841
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Φωκάς: Αν παραποιήσουν το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής θα δουν τι εστί βερίκοκο 
Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθ

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η τρέχουσα διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, όμως μπορεί εξίσου να αποδειχθεί πιο καταστροφική από εκείνη του 1930. Η τελική έκβασή της εξαρτάται από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων. Κατ' αρχήν, τα σημερινά δεδομένα είναι ήδη πολύ χειρότερα από εκείνα της δεκαετίας του 1930, όμως οι κυβερνήσεις έπρεπε να έχουν αποκτήσει πολύ περισσότερη γνώση από όση είχαν στο παρελθόν. Το 1929, ένα απλό χρηματιστηριακό κραχ έδωσε το έναυσμα, ενώ σήμερα ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποκαλύπτεται ότι νοσεί βαθύτατα και πιθανώς ανεπανόρθωτα.

Με τις εκτός οιουδήποτε ελέγχου μοχλεύσεις, τον πολλαπλασιασμό των παραγώγων και την τιτλοποίηση επισφαλών δανείων, οι κίνδυνοι έχουν διαβρώσει όλες τις περιοχές του συστήματος και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα δημιουργίας κλίματος νέας εμπιστοσύνης από τις δυνάμεις της αγοράς.

Παρά τις επαγγελίες της, η ασυδοσία των αγορών δεν απέφερε μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως εξέθρεψε πυκνά στρώματα ομίχλης και καταλυτικό έλλειμμα, ακόμη και της πλέον στοιχειώδους οικονομικής ορατότητος. Εκτός αυτού, ο αριθμός των εξώσεων οικογενειών από κατοικίες στην Αμερική είναι ήδη κατά πολύ ανώτερος εκείνου της δεκαετίας του 1930 και ο λόγος είναι ότι κατά την κρίσιμη εκείνη δεκαετία λιγότεροι από 2% των Αμερικανών βασίζονταν σε χρηματιστηριακά εισοδήματα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτών είναι ασύγκριτα ανώτερος.

Παρ' όλο που ο πρόεδρος Ρούζβελτ κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τους αντιπάλους του ως «δαπανηρός» και «ελλειμματίας», εντούτοις το μέγιστο δημόσιο προπολεμικό έλλειμμά του, κατά την ειρηνική περίοδο του Νιου Ντιλ, δεν υπερέβη ποτέ το 6% του εθνικού εισοδήματος, ενώ βέβαια ανήλθε μέχρι και 30% κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που επρόκειτο ν' ακολουθήσει. Οσον αφορά τον πρόεδρο Ομπάμα, εξήγγειλε ήδη δημοσιονομικό έλλειμμα ανερχόμενο σε 12,5% του εθνικού εισοδήματος, πράγμα που θυμίζει περισσότερο τα πολεμικά ελλείμματα του Ρούζβελτ, παρά τα ειρηνικά. Με αυτά τα δεδομένα, η κρίση του 2009 φαίνεται ήδη πολύ σοβαρότερη και ανησυχητικότερη από τη «Μεγάλη Υφεση» του 1930.

Οσον αφορά τις κυβερνήσεις, φαίνεται επίσης ότι το μάθημα από το παρελθόν δεν χρησιμεύει καθόλου στη διαχείριση του παρόντος, τα «σφάλματα» του 1930 επαναλαμβάνονται σήμερα, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την υφεσιακή δυναμική, με άμεσες συνέπειες τη μοιραία κάμψη της παραγωγής και την αλματώδη εκτίναξη της ανεργίας. Η συρρίκνωση του εθνικού εισοδήματος είναι παγκόσμια και θίγει σοβαρά το 2009 όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, οι συνολικές απώλειες εισοδήματος ισοδυναμούν ήδη με την παγκόσμια παραγωγή ενός έτους. Προβλέπεται ήδη για το 2009 συρρίκνωση του αμερικανικού εθνικού προϊόντος κατά 4%, του γερμανικού κατά 8%, της ευρωζώνης κατά 6%, της Ιαπωνίας κατά 12%, της Σιγκαπούρης κατά 16%, της Κορέας κατά 20%.

Στην πτώση προηγούνται βεβαίως οι υπερδανεισμένες χώρες, ακολουθούν μοιραία οι εξαγωγικές και αμέσως μετά οι υπόλοιπες.

Οταν τα εισοδήματα συρρικνώνονται, τότε το ειδικό βάρος των χρεών ως προς το εισόδημα διογκώνεται, με συνέπεια η αποπληρωμή τους να αποβαίνει αδύνατη, ενώ η αγορά νέων δανείων καταρρέει. Φυσικά, χωρίς απρόσκοπτη διαρκή χρηματοδότηση, τόσο η παραγωγή όσο και τα εισοδήματα θα παραμένουν στην πτωτική δυναμική και η αγορά δανείων στο σημείο μηδέν. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Φέλντσταϊν, άλλοτε σύμβουλο του προέδρου Ρέιγκαν, η εσωτερική αμερικανική ζήτηση έχει ήδη καμφθεί κατά 10%, ενώ σύμφωνα με τον Ρουμπίνι, το έλλειμμα ζήτησης είναι τουλάχιστον τριπλάσιο. Οι εξελίξεις είναι πανομοιότυπες στη Βρετανία, όπου η υπερχρέωση της οικονομίας οδηγεί σε ύφεση παραγωγής και απασχόλησης και αυτή με τη σειρά της εκτινάσσει το δημόσιο έλλειμμα σε 10% του ΑΕΠ.

Για την αντιμετώπιση της αρνητικής κλιμάκωσης, το ΔΝΤ συνιστά «συλλογικά μέτρα» στο ύψος των διαπιστούμενων ελλειμμάτων.

Ομως, το αποτυχημένο σενάριο του 1930 επαναλαμβάνεται με την προναγγελλόμενη συνάντηση των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου 2009. Η αποτυχία της διάσκεψης του Λονδίνου στις 12 Ιουνίου 1933 είχε οξύνει την κρίση, αντί να την τιθασεύσει.

Ενώ ο Ρούζβελτ επέμενε στην αύξηση της δημόσιας δαπάνης, οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζονταν στο ζήτημα του διεθνούς νομισματικού συστήματος και της επαναφοράς του κανόνος χρυσού στις διεθνείς συναλλαγές.

Σήμερα, η Αμερική είναι πάλι που προβάλλει την ανάγκη προγράμματος διάσωσης με υπέρογκες δημόσιες δαπάνες και ζητεί από τις άλλες χώρες να πράξουν παρόμοια, ενώ η Ευρώπη αντιστέκεται, περιορίζεται στο να ζητεί ρυθμίσεις και αποδοκιμάζει κατηγορηματικά την πολιτική πρόσθετων κρατικών δαπανών.

«Σε τι θα χρησίμευε η δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ενόσω δεν έχουμε διατυπώσει υγιείς κανόνες διεθνούς επιτήρησης;» διερωτάται επιθετικά ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρεκ.

Από κοινού η Αγκελα Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποδοκιμάζουν την «εκθετική αύξηση ελλειμμάτων και χρέους». Δηλαδή το περίφημο γαλλογερμανικό συντηρητικό δίδυμο, με την καίρια σύμπραξη της σοσιαλδημοκρατίας από αμφότερες τις πλευρές του Ρήνου, έχει ακόμη μία φορά, όπως και το 1930, συμφωνήσει στην πολιτική της αδράνειας απέναντι στην προϊούσα κρίση.

Το δίδυμο δεν στάθηκε ικανό να χειριστεί ούτε καν τη διάσωση του αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα του, που αφέθηκε σε εθνικές, μονόπλευρες και εκατέρωθεν αμφισβητούμενες πολιτικές διάσωσης.

Εκτός Ευρώπης, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει δεκτικότερος στις αμερικανικές εκκλήσεις. Ηδη οι Βραζιλία, Τουρκία και Ισπανία πηγαίνουν μακρύτερα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προγράμματος παγκόσμιας ανάκαμψης. Η Ιαπωνία προαναγγέλλει ήδη τρίτο πρόγραμμα ανάκαμψης με 160-240 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Κάορο Γιοσάνο, υπουργός Οικονομικών της, ειρωνεύεται την ευρωπαϊκή αναβλητικότητα: «Βεβαίως, χρειαζόμαστε καλύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση, όμως αυτή τη στιγμή προέχει το να επαναφέρουμε στη ζωή την παγκόσμια οικονομία και όχι να συζητάμε το τι μέγεθος πρέπει να έχει το μούσι της».

«Παράξενο» είναι το ότι σε μια εποχή που οι πάντες ομνύουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, η Ευρώπη παραμένει απαθής και εσωστρεφής, όσον αφορά τόσο τη δυνατότητα παγκόσμιας κοινής δράσης όσο και τις μορφές συντονισμού ενάντια στην υφεσιακή δυναμική που μας απειλεί όλους.

Η ανεξήγητη ευρωπαϊκή επιλογή, που επί του παρόντος καθησυχάζει τους συντηρητικούς κύκλους του «μεγάλου χρήματος», μπορεί ν' αποβλέπει ενδεχομένως στο ν' αντλήσει όφελος από τις ανακαμψιακές δαπάνες των άλλων περιοχών του πλανήτη.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα «Φιγκαρό», τότε η Ευρώπη με τα υψηλά εξαγωγικά πλεονάσματα θ' αποδειχθεί όχι ηγέτης, ούτε ατμομηχανή, ούτε καν στοιχείο σταθερότητος της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά απλός «λαθρεπιβάτης» στον συρμό που άλλοι με δικό τους κόστος και διακινδύνευση θέτουν σε κίνηση, χωρίς ο ίδιος να καταβάλει ούτε καν το εισιτήριο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 29/03/2009

Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ. 
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Επίδομα τριετίας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι-Πόσα χρήματα μπορούν να λάβουν
Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για έξοδο στη σύνταξη με εξαγορά πλασματικών ετών
E. 2026 /08-02-2019 Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2018 Λήψη αρχείου Πλήρης κατάλογος ερωτήσεων - απαντήσεων
A. 1041 /29-01-2019 Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.
Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποια είναι τα δέκα SOS

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Βιβλιων & Στοιχειων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα