Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/11/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2480
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τι σας ενοχλεί κυρία μου;» είναι η ερώτηση που της γίνεται... 
Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λοβέρδος: Θεωρώ τον Άδωνι μικρό μου αδελφό
Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου 
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθ

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η τρέχουσα διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, όμως μπορεί εξίσου να αποδειχθεί πιο καταστροφική από εκείνη του 1930. Η τελική έκβασή της εξαρτάται από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων. Κατ' αρχήν, τα σημερινά δεδομένα είναι ήδη πολύ χειρότερα από εκείνα της δεκαετίας του 1930, όμως οι κυβερνήσεις έπρεπε να έχουν αποκτήσει πολύ περισσότερη γνώση από όση είχαν στο παρελθόν. Το 1929, ένα απλό χρηματιστηριακό κραχ έδωσε το έναυσμα, ενώ σήμερα ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποκαλύπτεται ότι νοσεί βαθύτατα και πιθανώς ανεπανόρθωτα.

Με τις εκτός οιουδήποτε ελέγχου μοχλεύσεις, τον πολλαπλασιασμό των παραγώγων και την τιτλοποίηση επισφαλών δανείων, οι κίνδυνοι έχουν διαβρώσει όλες τις περιοχές του συστήματος και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα δημιουργίας κλίματος νέας εμπιστοσύνης από τις δυνάμεις της αγοράς.

Παρά τις επαγγελίες της, η ασυδοσία των αγορών δεν απέφερε μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως εξέθρεψε πυκνά στρώματα ομίχλης και καταλυτικό έλλειμμα, ακόμη και της πλέον στοιχειώδους οικονομικής ορατότητος. Εκτός αυτού, ο αριθμός των εξώσεων οικογενειών από κατοικίες στην Αμερική είναι ήδη κατά πολύ ανώτερος εκείνου της δεκαετίας του 1930 και ο λόγος είναι ότι κατά την κρίσιμη εκείνη δεκαετία λιγότεροι από 2% των Αμερικανών βασίζονταν σε χρηματιστηριακά εισοδήματα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτών είναι ασύγκριτα ανώτερος.

Παρ' όλο που ο πρόεδρος Ρούζβελτ κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τους αντιπάλους του ως «δαπανηρός» και «ελλειμματίας», εντούτοις το μέγιστο δημόσιο προπολεμικό έλλειμμά του, κατά την ειρηνική περίοδο του Νιου Ντιλ, δεν υπερέβη ποτέ το 6% του εθνικού εισοδήματος, ενώ βέβαια ανήλθε μέχρι και 30% κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που επρόκειτο ν' ακολουθήσει. Οσον αφορά τον πρόεδρο Ομπάμα, εξήγγειλε ήδη δημοσιονομικό έλλειμμα ανερχόμενο σε 12,5% του εθνικού εισοδήματος, πράγμα που θυμίζει περισσότερο τα πολεμικά ελλείμματα του Ρούζβελτ, παρά τα ειρηνικά. Με αυτά τα δεδομένα, η κρίση του 2009 φαίνεται ήδη πολύ σοβαρότερη και ανησυχητικότερη από τη «Μεγάλη Υφεση» του 1930.

Οσον αφορά τις κυβερνήσεις, φαίνεται επίσης ότι το μάθημα από το παρελθόν δεν χρησιμεύει καθόλου στη διαχείριση του παρόντος, τα «σφάλματα» του 1930 επαναλαμβάνονται σήμερα, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την υφεσιακή δυναμική, με άμεσες συνέπειες τη μοιραία κάμψη της παραγωγής και την αλματώδη εκτίναξη της ανεργίας. Η συρρίκνωση του εθνικού εισοδήματος είναι παγκόσμια και θίγει σοβαρά το 2009 όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, οι συνολικές απώλειες εισοδήματος ισοδυναμούν ήδη με την παγκόσμια παραγωγή ενός έτους. Προβλέπεται ήδη για το 2009 συρρίκνωση του αμερικανικού εθνικού προϊόντος κατά 4%, του γερμανικού κατά 8%, της ευρωζώνης κατά 6%, της Ιαπωνίας κατά 12%, της Σιγκαπούρης κατά 16%, της Κορέας κατά 20%.

Στην πτώση προηγούνται βεβαίως οι υπερδανεισμένες χώρες, ακολουθούν μοιραία οι εξαγωγικές και αμέσως μετά οι υπόλοιπες.

Οταν τα εισοδήματα συρρικνώνονται, τότε το ειδικό βάρος των χρεών ως προς το εισόδημα διογκώνεται, με συνέπεια η αποπληρωμή τους να αποβαίνει αδύνατη, ενώ η αγορά νέων δανείων καταρρέει. Φυσικά, χωρίς απρόσκοπτη διαρκή χρηματοδότηση, τόσο η παραγωγή όσο και τα εισοδήματα θα παραμένουν στην πτωτική δυναμική και η αγορά δανείων στο σημείο μηδέν. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Φέλντσταϊν, άλλοτε σύμβουλο του προέδρου Ρέιγκαν, η εσωτερική αμερικανική ζήτηση έχει ήδη καμφθεί κατά 10%, ενώ σύμφωνα με τον Ρουμπίνι, το έλλειμμα ζήτησης είναι τουλάχιστον τριπλάσιο. Οι εξελίξεις είναι πανομοιότυπες στη Βρετανία, όπου η υπερχρέωση της οικονομίας οδηγεί σε ύφεση παραγωγής και απασχόλησης και αυτή με τη σειρά της εκτινάσσει το δημόσιο έλλειμμα σε 10% του ΑΕΠ.

Για την αντιμετώπιση της αρνητικής κλιμάκωσης, το ΔΝΤ συνιστά «συλλογικά μέτρα» στο ύψος των διαπιστούμενων ελλειμμάτων.

Ομως, το αποτυχημένο σενάριο του 1930 επαναλαμβάνεται με την προναγγελλόμενη συνάντηση των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου 2009. Η αποτυχία της διάσκεψης του Λονδίνου στις 12 Ιουνίου 1933 είχε οξύνει την κρίση, αντί να την τιθασεύσει.

Ενώ ο Ρούζβελτ επέμενε στην αύξηση της δημόσιας δαπάνης, οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζονταν στο ζήτημα του διεθνούς νομισματικού συστήματος και της επαναφοράς του κανόνος χρυσού στις διεθνείς συναλλαγές.

Σήμερα, η Αμερική είναι πάλι που προβάλλει την ανάγκη προγράμματος διάσωσης με υπέρογκες δημόσιες δαπάνες και ζητεί από τις άλλες χώρες να πράξουν παρόμοια, ενώ η Ευρώπη αντιστέκεται, περιορίζεται στο να ζητεί ρυθμίσεις και αποδοκιμάζει κατηγορηματικά την πολιτική πρόσθετων κρατικών δαπανών.

«Σε τι θα χρησίμευε η δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ενόσω δεν έχουμε διατυπώσει υγιείς κανόνες διεθνούς επιτήρησης;» διερωτάται επιθετικά ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρεκ.

Από κοινού η Αγκελα Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποδοκιμάζουν την «εκθετική αύξηση ελλειμμάτων και χρέους». Δηλαδή το περίφημο γαλλογερμανικό συντηρητικό δίδυμο, με την καίρια σύμπραξη της σοσιαλδημοκρατίας από αμφότερες τις πλευρές του Ρήνου, έχει ακόμη μία φορά, όπως και το 1930, συμφωνήσει στην πολιτική της αδράνειας απέναντι στην προϊούσα κρίση.

Το δίδυμο δεν στάθηκε ικανό να χειριστεί ούτε καν τη διάσωση του αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα του, που αφέθηκε σε εθνικές, μονόπλευρες και εκατέρωθεν αμφισβητούμενες πολιτικές διάσωσης.

Εκτός Ευρώπης, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει δεκτικότερος στις αμερικανικές εκκλήσεις. Ηδη οι Βραζιλία, Τουρκία και Ισπανία πηγαίνουν μακρύτερα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προγράμματος παγκόσμιας ανάκαμψης. Η Ιαπωνία προαναγγέλλει ήδη τρίτο πρόγραμμα ανάκαμψης με 160-240 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Κάορο Γιοσάνο, υπουργός Οικονομικών της, ειρωνεύεται την ευρωπαϊκή αναβλητικότητα: «Βεβαίως, χρειαζόμαστε καλύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση, όμως αυτή τη στιγμή προέχει το να επαναφέρουμε στη ζωή την παγκόσμια οικονομία και όχι να συζητάμε το τι μέγεθος πρέπει να έχει το μούσι της».

«Παράξενο» είναι το ότι σε μια εποχή που οι πάντες ομνύουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, η Ευρώπη παραμένει απαθής και εσωστρεφής, όσον αφορά τόσο τη δυνατότητα παγκόσμιας κοινής δράσης όσο και τις μορφές συντονισμού ενάντια στην υφεσιακή δυναμική που μας απειλεί όλους.

Η ανεξήγητη ευρωπαϊκή επιλογή, που επί του παρόντος καθησυχάζει τους συντηρητικούς κύκλους του «μεγάλου χρήματος», μπορεί ν' αποβλέπει ενδεχομένως στο ν' αντλήσει όφελος από τις ανακαμψιακές δαπάνες των άλλων περιοχών του πλανήτη.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα «Φιγκαρό», τότε η Ευρώπη με τα υψηλά εξαγωγικά πλεονάσματα θ' αποδειχθεί όχι ηγέτης, ούτε ατμομηχανή, ούτε καν στοιχείο σταθερότητος της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά απλός «λαθρεπιβάτης» στον συρμό που άλλοι με δικό τους κόστος και διακινδύνευση θέτουν σε κίνηση, χωρίς ο ίδιος να καταβάλει ούτε καν το εισιτήριο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 29/03/2009

Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

 5/11/2019 
 

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

 25/10/2019 
 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη

 17/10/2019 
 

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 2/10/2019 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Το ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΟΕ για την ΣτΑ που ηγείται ο καθηγητής Χαντζηκωνσταντίνου Γεώργιος
Βαγγέλης Π. Μιχελινάκης , Αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να θέσω υποψηφιότητά με την Α.ΚΙ.Ο.Ε. .
Οι Θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 
Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές με την ΑΚΙΟΕ. Από τόν Αλεβιζακη Παναγιωτη 'εκ/πο της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες - Πρωτοποριακή απόφαση που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα
Γιατί κινδυνεύουν με «πέναλτι» φόρου 2 εκατ. επαγγελματίες και εισοδηματίες 
Αυτά είναι τα προγράμματα και οι δράσεις του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
ΑΑΔΕ: Οδηγίες προς τις εφορίες για τα λάθη στις 120 δόσεις 
Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες(1 σχόλιο/α) 
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;  

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών. Του Χρήστου Τοτση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα