Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
26/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 140
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθ

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η τρέχουσα διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, όμως μπορεί εξίσου να αποδειχθεί πιο καταστροφική από εκείνη του 1930. Η τελική έκβασή της εξαρτάται από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων. Κατ' αρχήν, τα σημερινά δεδομένα είναι ήδη πολύ χειρότερα από εκείνα της δεκαετίας του 1930, όμως οι κυβερνήσεις έπρεπε να έχουν αποκτήσει πολύ περισσότερη γνώση από όση είχαν στο παρελθόν. Το 1929, ένα απλό χρηματιστηριακό κραχ έδωσε το έναυσμα, ενώ σήμερα ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποκαλύπτεται ότι νοσεί βαθύτατα και πιθανώς ανεπανόρθωτα.

Με τις εκτός οιουδήποτε ελέγχου μοχλεύσεις, τον πολλαπλασιασμό των παραγώγων και την τιτλοποίηση επισφαλών δανείων, οι κίνδυνοι έχουν διαβρώσει όλες τις περιοχές του συστήματος και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα δημιουργίας κλίματος νέας εμπιστοσύνης από τις δυνάμεις της αγοράς.

Παρά τις επαγγελίες της, η ασυδοσία των αγορών δεν απέφερε μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως εξέθρεψε πυκνά στρώματα ομίχλης και καταλυτικό έλλειμμα, ακόμη και της πλέον στοιχειώδους οικονομικής ορατότητος. Εκτός αυτού, ο αριθμός των εξώσεων οικογενειών από κατοικίες στην Αμερική είναι ήδη κατά πολύ ανώτερος εκείνου της δεκαετίας του 1930 και ο λόγος είναι ότι κατά την κρίσιμη εκείνη δεκαετία λιγότεροι από 2% των Αμερικανών βασίζονταν σε χρηματιστηριακά εισοδήματα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτών είναι ασύγκριτα ανώτερος.

Παρ' όλο που ο πρόεδρος Ρούζβελτ κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τους αντιπάλους του ως «δαπανηρός» και «ελλειμματίας», εντούτοις το μέγιστο δημόσιο προπολεμικό έλλειμμά του, κατά την ειρηνική περίοδο του Νιου Ντιλ, δεν υπερέβη ποτέ το 6% του εθνικού εισοδήματος, ενώ βέβαια ανήλθε μέχρι και 30% κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που επρόκειτο ν' ακολουθήσει. Οσον αφορά τον πρόεδρο Ομπάμα, εξήγγειλε ήδη δημοσιονομικό έλλειμμα ανερχόμενο σε 12,5% του εθνικού εισοδήματος, πράγμα που θυμίζει περισσότερο τα πολεμικά ελλείμματα του Ρούζβελτ, παρά τα ειρηνικά. Με αυτά τα δεδομένα, η κρίση του 2009 φαίνεται ήδη πολύ σοβαρότερη και ανησυχητικότερη από τη «Μεγάλη Υφεση» του 1930.

Οσον αφορά τις κυβερνήσεις, φαίνεται επίσης ότι το μάθημα από το παρελθόν δεν χρησιμεύει καθόλου στη διαχείριση του παρόντος, τα «σφάλματα» του 1930 επαναλαμβάνονται σήμερα, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την υφεσιακή δυναμική, με άμεσες συνέπειες τη μοιραία κάμψη της παραγωγής και την αλματώδη εκτίναξη της ανεργίας. Η συρρίκνωση του εθνικού εισοδήματος είναι παγκόσμια και θίγει σοβαρά το 2009 όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, οι συνολικές απώλειες εισοδήματος ισοδυναμούν ήδη με την παγκόσμια παραγωγή ενός έτους. Προβλέπεται ήδη για το 2009 συρρίκνωση του αμερικανικού εθνικού προϊόντος κατά 4%, του γερμανικού κατά 8%, της ευρωζώνης κατά 6%, της Ιαπωνίας κατά 12%, της Σιγκαπούρης κατά 16%, της Κορέας κατά 20%.

Στην πτώση προηγούνται βεβαίως οι υπερδανεισμένες χώρες, ακολουθούν μοιραία οι εξαγωγικές και αμέσως μετά οι υπόλοιπες.

Οταν τα εισοδήματα συρρικνώνονται, τότε το ειδικό βάρος των χρεών ως προς το εισόδημα διογκώνεται, με συνέπεια η αποπληρωμή τους να αποβαίνει αδύνατη, ενώ η αγορά νέων δανείων καταρρέει. Φυσικά, χωρίς απρόσκοπτη διαρκή χρηματοδότηση, τόσο η παραγωγή όσο και τα εισοδήματα θα παραμένουν στην πτωτική δυναμική και η αγορά δανείων στο σημείο μηδέν. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Φέλντσταϊν, άλλοτε σύμβουλο του προέδρου Ρέιγκαν, η εσωτερική αμερικανική ζήτηση έχει ήδη καμφθεί κατά 10%, ενώ σύμφωνα με τον Ρουμπίνι, το έλλειμμα ζήτησης είναι τουλάχιστον τριπλάσιο. Οι εξελίξεις είναι πανομοιότυπες στη Βρετανία, όπου η υπερχρέωση της οικονομίας οδηγεί σε ύφεση παραγωγής και απασχόλησης και αυτή με τη σειρά της εκτινάσσει το δημόσιο έλλειμμα σε 10% του ΑΕΠ.

Για την αντιμετώπιση της αρνητικής κλιμάκωσης, το ΔΝΤ συνιστά «συλλογικά μέτρα» στο ύψος των διαπιστούμενων ελλειμμάτων.

Ομως, το αποτυχημένο σενάριο του 1930 επαναλαμβάνεται με την προναγγελλόμενη συνάντηση των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου 2009. Η αποτυχία της διάσκεψης του Λονδίνου στις 12 Ιουνίου 1933 είχε οξύνει την κρίση, αντί να την τιθασεύσει.

Ενώ ο Ρούζβελτ επέμενε στην αύξηση της δημόσιας δαπάνης, οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζονταν στο ζήτημα του διεθνούς νομισματικού συστήματος και της επαναφοράς του κανόνος χρυσού στις διεθνείς συναλλαγές.

Σήμερα, η Αμερική είναι πάλι που προβάλλει την ανάγκη προγράμματος διάσωσης με υπέρογκες δημόσιες δαπάνες και ζητεί από τις άλλες χώρες να πράξουν παρόμοια, ενώ η Ευρώπη αντιστέκεται, περιορίζεται στο να ζητεί ρυθμίσεις και αποδοκιμάζει κατηγορηματικά την πολιτική πρόσθετων κρατικών δαπανών.

«Σε τι θα χρησίμευε η δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ενόσω δεν έχουμε διατυπώσει υγιείς κανόνες διεθνούς επιτήρησης;» διερωτάται επιθετικά ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρεκ.

Από κοινού η Αγκελα Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποδοκιμάζουν την «εκθετική αύξηση ελλειμμάτων και χρέους». Δηλαδή το περίφημο γαλλογερμανικό συντηρητικό δίδυμο, με την καίρια σύμπραξη της σοσιαλδημοκρατίας από αμφότερες τις πλευρές του Ρήνου, έχει ακόμη μία φορά, όπως και το 1930, συμφωνήσει στην πολιτική της αδράνειας απέναντι στην προϊούσα κρίση.

Το δίδυμο δεν στάθηκε ικανό να χειριστεί ούτε καν τη διάσωση του αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα του, που αφέθηκε σε εθνικές, μονόπλευρες και εκατέρωθεν αμφισβητούμενες πολιτικές διάσωσης.

Εκτός Ευρώπης, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει δεκτικότερος στις αμερικανικές εκκλήσεις. Ηδη οι Βραζιλία, Τουρκία και Ισπανία πηγαίνουν μακρύτερα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προγράμματος παγκόσμιας ανάκαμψης. Η Ιαπωνία προαναγγέλλει ήδη τρίτο πρόγραμμα ανάκαμψης με 160-240 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Κάορο Γιοσάνο, υπουργός Οικονομικών της, ειρωνεύεται την ευρωπαϊκή αναβλητικότητα: «Βεβαίως, χρειαζόμαστε καλύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση, όμως αυτή τη στιγμή προέχει το να επαναφέρουμε στη ζωή την παγκόσμια οικονομία και όχι να συζητάμε το τι μέγεθος πρέπει να έχει το μούσι της».

«Παράξενο» είναι το ότι σε μια εποχή που οι πάντες ομνύουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, η Ευρώπη παραμένει απαθής και εσωστρεφής, όσον αφορά τόσο τη δυνατότητα παγκόσμιας κοινής δράσης όσο και τις μορφές συντονισμού ενάντια στην υφεσιακή δυναμική που μας απειλεί όλους.

Η ανεξήγητη ευρωπαϊκή επιλογή, που επί του παρόντος καθησυχάζει τους συντηρητικούς κύκλους του «μεγάλου χρήματος», μπορεί ν' αποβλέπει ενδεχομένως στο ν' αντλήσει όφελος από τις ανακαμψιακές δαπάνες των άλλων περιοχών του πλανήτη.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα «Φιγκαρό», τότε η Ευρώπη με τα υψηλά εξαγωγικά πλεονάσματα θ' αποδειχθεί όχι ηγέτης, ούτε ατμομηχανή, ούτε καν στοιχείο σταθερότητος της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά απλός «λαθρεπιβάτης» στον συρμό που άλλοι με δικό τους κόστος και διακινδύνευση θέτουν σε κίνηση, χωρίς ο ίδιος να καταβάλει ούτε καν το εισιτήριο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 29/03/2009

Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Ευρω-λαθρεπιβάτες στο τρένο της διεθνούς οικονομίας Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα