Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
10/8/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8394
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «τελειώνει» τον Θεοδωρικάκο
Ο Ντράγκι και το ανέκδοτο για τους τραπεζίτες 
Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Νεα συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΕΕ , του ΣΕΠΕ και των στελεχών της

�������� 
 

Ημερομηνία: 23/2/2022 9:17:45 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Νεα συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΕΕ , του ΣΕΠΕ και των στελεχών της ΑΑΔΕ

 

Συνάδελφοι

Από την 01/10/2020 η ΑΑΔΕ είχε προγραμματίσει  την ενεργοποίηση της πλατφόρμας   myDATA , με τις  εξαγγελίες  , αρμοδίων και μη , τότε να  ξεχειλίζουν  από αισιοδοξία  και αυτοπεποίθηση .

Υστέρα από ενάμιση περίπου χρόνο και μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις στην υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών η φράση που κυριαρχεί πλέον  είναι άλλη : προβλήματα στην πλατφόρμα "MyData"και ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες.

Βεβαίως   πολύ καλά γνωρίζουμε ότι η παραπάνω φράση αφορά αποκλειστικά εμάς και δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο των αρμοδίων της ΑΑΔΕ ή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο βρισκόμαστε πλέον σε ένα κομβικό σημείο και ο χρόνος πιέζει λογιστές και επιχειρήσεις  . Πιέζει όμως  και όλους  όσους  πήραν την απόφαση   της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής , χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις προυποθέσεις για την επιτυχία της εφαρμογής .Η πίεση ασκείται κυρίως από το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία τα τελευταία 45 χρόνια (από την ισχύ του ΠΔ 99/1977 ) έγινε ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για διασταυρωτικούς ελέγχους συναλλαγών .

Προκειμένου λοιπόν να δοθεί  «μια κάποια λύση» και  για  να « σωθεί η παρτίδα» οι αρμόδιοι παράγοντες της ΑΑΔΕ , που το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν  καταδέχθηκαν να δώσουν την παραμικρή σημασία σε όσες παρατηρήσεις είχαν διατυπωθεί σε σχέση με την λειτουργικότητα της πλατφόρμας,  άρχισαν τις συναντήσεις .  Συναντήσεις  με τους εκπροσώπους του ΣΕΠΕ , με τα μέλη του ΟΕΕ και ενδεχομένως  με άλλους .

Ενημέρωση  επίσημη  και αναλυτική , από την ΑΑΔΕ , για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν υπήρξε . Από διαρροές όμως έγινε γνωστό ότι   “ οι συναντήσεις αυτές αποτελούν σημαντικό βήμα για την πρόοδο του έργου και συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα  διαστήματα.”

Είναι προφανές  όμως ότι «το έργο» δεν προχωρά . Η ΑΑΔΕ δεν δίνει ουσιαστικά αναλυτικά στοιχεία πληροφόρησης για «την πρόοδο του έργου» . Τελευταία αρκέστηκε να αποκαλύψει  ότι από το σύνολο των επιχειρήσεων διαβιβάζουν παραστατικά περίπου 500.000 επιχειρήσεις , χωρίς να εξειδικεύσει και τις χρονικές περιόδους που αφορούν οι διαβιβάσεις . Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι υποβολές δηλώσεων Ε3 του φορολογικού έτους 2020 για ΦΠ , ανήλθαν σε πάνω από 1.500.000 , ενώ αντίστοιχα για τα ΝΠ ξεπέρασαν τις  280.000 .

 Εμφανίζονται οι εταιρείες πληροφορικής έτοιμες  να αναβαθμίσουν τα προγράμματα τους και να γίνουν οι υποβολές  my data για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διαβιβάσει  δεδομένα εσόδων για την χρήση  2021.  Η υπόψη αναβάθμιση  θα γίνει έως το τέλος  Μαρτίου  , οι  υποβολές έως την 31/5/2022  και μετά θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις εισοδήματος των επιχειρήσεων με το πέρας της προθεσμίας για εμπρόθεσμη υποβολή τους να προσδιορίζεται στις   31/07/2022.

Παράλληλα  συνάδελφοι με τις  παραπάνω υποβολές ,  θα γίνουν  και μηνιαίες υποβολές για τις λιανικές πωλήσεις των  επιχειρήσεων . Υπόψη  πως  η ΑΑΔΕ αδυνατεί να αντλήσει τα δεδομένα  της περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2021 από την εφαρμογή e-send  και συνεπώς θα απαιτηθεί να διαβιβαστούν και αυτές οι λιανικές πωλήσεις από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φορολογικούς μηχανισμούς.

Είναι σαφές  πλέον ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της πλατφόρμας myDATA. Είναι γνωστή η αποστροφή των αρμοδίων για κάθε παρατήρηση που έδειχνε προβλήματα . Είναι πασιφανές πως επιχειρήθηκε και επιχειρείται μια δομική αλλαγή στηριγμένη πάνω σε σαθρά θεμέλια,   ελλιπέστατη  προετοιμασία   και σε σχεδιασμούς επί χάρτου . Η συνολική διαχείριση (management) του έργου ήταν και παρέμεινε  κάκιστη και  ανεπαρκής .

Αντί κάποιοι να αναλάβουν ευθαρσώς  τις ευθύνες τους για την κατάσταση προσπαθούν να εκτρέψουν την συζήτηση μακριά από το πρόβλημα .  Χαρακτηρίζουν απαξιωτικά   όσους είχαν και έχουν επιφυλάξεις για το εφικτό του έργου αυτού ως θιασώτες της καθυστέρησης που δίνουν  μάχες οπισθοφυλακής . Ωστόσο η ουσία του πραγματικού προβλήματος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και  εκσυχρονισμός του κράτους ,  με διαφάνεια και χωρίς ταλαιπωρίες  για τους πολίτες. Επί αυτών των τελευταίων σιωπούν επίμονα.

Η έλλειψη προετοιμασίας  και ο κακός σχεδιασμός έκρυψε αρχικά το πρόβλημα. Βολεύτηκε η ΑΑΔΕ με τις διαδοχικές παρατάσεις στον χρόνο έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας  , κρυπτόμενη πίσω από τα αιτήματα του κλάδου μας και των επιχειρήσεων. Βεβαίως οι αρμόδιοι γνώριζαν πως το σύστημα δεν ήταν έτοιμο ούτε την 01/10/2020 , ούτε την 01/01/2021 , ούτε την 01/04/2021 , ούτε την 01/07/2021 , αλλά ούτε και την 01/10/2021 την οποία και όρισαν ως τελική ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της εφαρμογής . Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν , γνώριζαν αλλά μας επέβαλλαν και  να ταλαιπωρηθούμε και να ξοδευτούμε .

Βρίσκεται σε εξέλιξη  τώρα μια προσπάθεια να φορτώσουν την  αποτυχία τους  σε εμάς (λογιστές και επιχειρήσεις)  και για αυτό  ζητούν  την συνδρομή μας. Θα αναβαθμίσουν (χωρίς χρέωση) τα προγράμματα οι εταιρείες πληροφορικής  για να φανεί ότι τρέχει το έργο. Εμείς δεν θα απαιτηθεί να συμβάλουμε μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΟΕΕ. Για μας χρυσώσουν το χάπι χρησιμοποιούν  την λέξη δωρεάν σκόπιμα , ενώ εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως  για την οποιαδήποτε εργασία απαιτείται  η συνδρομή μας. Όσο για το δωρεάν οι εταιρίες πληροφορικής εκτόξευσαν ήδη τις χρεώσεις τους στις  επιχειρήσεις και στα  γραφεία μας , στα ύψη.   

 Ωστόσο από τα παραπάνω εύλογα και αβίαστα  προκύπτει το ερώτημα. Αν είναι τελικά τόσο εύκολη και ανέξοδη  η διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA , γιατί οι επιχειρήσεις  υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε δαπάνες  συντήρησης προγραμμάτων , αγοράς λογισμικού και αγοράς εξοπλισμού  ? Γιατί  οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ημερίδες  ? Γιατί προκλήθηκε τόση αναστάτωση στις επιχειρήσεις και στα γραφεία μας ? Απάντηση δεν δίνεται και ούτε προβλέπεται να δοθεί στο μέλλον . Γίνεται δηλαδή φανερό πόσο σοβαρά υπολογίζουν και αξιολογούν τον κλάδο μας οι αρμόδιοι της ΑΑΔΕ , αλλά και διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι διαδρομιστές που βρέθηκαν να επικουρούν το όλο εγχείρημα.

Δυστυχώς  συνάδελφοι στην ΚΔ του ΟΕΕ   ( ΔΗΚΙΟ , ΠΔΗΣΟ, ΠΟΦΕΕ) θεωρούν ότι η συμβολή μας ως ΟΕΕ είναι σημαντική αφού επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις  μας  , ενώ συμπληρώνουν πως  η παρουσία μας σε συναντήσεις  και επιτροπές  κινείται   στην κατεύθυνση του ελέγχου των διαδικασιών και της προστασίας των συναδέλφων και του επαγγέλματος  μας.  Δύσκολα όμως μπορούν να αποδείξουν πως δεν καλούνται να επικυρώσουν δια της παρουσίας τους αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και συνεπώς  δεν αποτελούν στην πράξη   ουσιαστικό σύμμαχο στήριξης ενός εγχειρήματος που  σχεδιάστηκε πρόχειρα και εφαρμόζεται με αμφιλεγόμενες μεθόδους και πρακτικές.

 

Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες εξασφαλίζουν την υποβολή των εσόδων  των  επιχειρήσεων και οι ελεγκτικές αρχές με σύγχρονες μεθόδους και με τον έλεγχο της κίνησης του χρήματος προστατεύουν τα έσοδα των κρατών τους.

Οι εταιρείες πληροφορικής συνδράμουν – δεν υπαγορεύουν γραμμή – στην ανάπτυξη των μεθόδων και των εργαλείων όπου απαιτηθεί. Εδώ έχουμε τις εταιρείες να υπαγορεύουν  τι πρόκειται να εφαρμοστεί. Λειτουργούν ανεξέλεγκτα μιλούν για κυρώσεις τρομοκρατώντας τους συνάδελφους και τις επιχειρήσεις και προτείνουν μεθόδους που θα εφαρμοστούν για να σωθεί το έργο   myDATA.

Εμείς πάλι ,ως  ΟΕΕ,   δεχόμαστε αγόγγυστα τους πειραματισμούς και τις  επιδιώξεις τους αντί για να ενημερώσουμε την κοινωνία και τους συναδέλφους ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία όπου κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών , όπου δυο – τρεις εταιρείες υπαγορεύουν τι θα γίνει και πως θα γίνει , ότι “ πρωτοτυπούν” παγκοσμίως με έργα που τα υλοποιούν σε βάρος των επιχειρήσεων και των συνάδελφων μας. Το ΟΕΕ δεν είναι για να διορθώνει τα προγράμματα των εταιρειών ούτε για να βάζει πλάτη, εκ των υστέρων ,  για να σωθούν  φαραωνικές   επιδιώξεις  . Το ΟΕΕ είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και ο προστάτης του επαγγέλματος και η υποβάθμιση του ρόλου του αποτελεί προσβολή για τα μέλη του.

Πρέπει να  πούμε στους αρμόδιους  ότι προχωρούν και πράττουν  ανερυθρίαστα  σε βάρος των χιλιάδων συνάδελφων. Πρέπει να πούμε στην πολιτική ηγεσία ότι κινείται  σε λάθος κατεύθυνση  γιατί όπως εξελίσσεται το έργο αυτό   δεν εξυπηρετείται  ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η διαφάνεια . Πως   έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

 

Με Εκτίμηση

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Οικονομολόγος

Εκ/πος  Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

 

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Νεα συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΕΕ , του ΣΕΠΕ και των στελεχών της ΑΑΔΕ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα

 21/7/2022 
 

Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

 21/7/2022 
 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022

 21/7/2022 
 

Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 20/7/2022 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα

 18/7/2022 
 

Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων»

 5/7/2022 
 

Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιo/α)

 22/6/2022 
 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 21/6/2022 
 

Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιo/α)

 15/6/2022 
 

Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε

 15/6/2022 
 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής

 13/6/2022 
 

Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου

 8/6/2022 
 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Το παράδειγμα του My Data.Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 8/6/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) «Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα»

 1/6/2022 
 

Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

 16/5/2022 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό

 16/5/2022 
 

«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .

 9/5/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 7/5/2022 
 

Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!

 15/4/2022 
 

Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ.

 14/4/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα 
Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 
Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα 
Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων» 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Tροποποιητικές δηλώσεις: Πότε επιβάλλονται πρόστιμα -Εγκύκλιος ΑΑΔΕ 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Επιστρεπτέα: Τι ισχύει με τους συμψηφισμούς – Πώς θα γίνεται η εξόφληση 
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την επιστρεπτεα προκαταβολή 
Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45- Μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα