Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
7/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8270
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η «επόμενη μέρα» στο τραπεζικό σύστημα και στις αγορές

�������� 
 

Ημερομηνία: 21/3/2023 8:04:52 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ισορροπία τρόμου στις αγορές, καθώς κυριεύονται από την ανασφάλεια για την αξία βασικών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών: ομόλογα των εποπτικών κεφαλαίων, margin calls, ομόλογα υψηλής απόδοσης ● Φυγή από τις μετοχές σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις: χρυσός, κρυπτονομίσματα, ομόλογα ● Κρίση εμπιστοσύνης και «πάγωμα» της διατραπεζικής αγοράς.

Το διάστημα των 10 ημερών από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας SVB μέχρι και χθες που ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά της ελβετικής Credit Suisse από την επίσης ελβετική UBS, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «οι 10 μέρες που συγκλόνισαν τις αγορές». Οι βασικές σταθερές των αγορών έχουν ανατραπεί, η κρίση εμπιστοσύνης είναι διάχυτη και η επαναξιολόγηση του ρίσκου για βασικά στοιχεία του ενεργητικού του τραπεζικού τομέα είναι γενικευμένη και σε πλήρη εξέλιξη, οι δε συντεταγμένες της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών όχι μόνο έχουν ανατραπεί πλήρως αλλά και οδηγούν σε επέκταση του κατακερματισμού των νομισματικών πολιτικών, διαλύοντας τις βάσεις και της νομισματικής «παγκοσμιοποίησης».

Οποιος παρατηρεί τις καθημερινές διακυμάνσεις των αγορών, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τα προφανή: οι μετοχές έπεσαν (με ρυθμούς μίνι κραχ στις μέρες της μεγάλης κρίσης), οι αποδόσεις των ομολόγων έπεσαν (που σημαίνει ότι αγοράζονται, άρα ανεβαίνουν οι τιμές τους), ο χρυσός ανέβηκε, το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου, τα κρυπτονομίσματα ανέβηκαν, σε ένα αγωνιώδες «παιχνίδι» αναζήτησης ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων.

Η κατάσταση στα χρηματιστήρια εξομαλύνθηκε μόλις χθες Δευτέρα – χωρίς βέβαια αυτό να προδιαγράφει κάποιου είδους επιστροφή σε μόνιμα ανοδική τάση.

Επίσης, οι αγορές δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες για να μας δείξουν είτε την ευρωστία είτε το βάθος των προβλημάτων της οικονομίας. Τεράστιες μάζες ρευστότητας, με τη μορφή «νομαδικών» κεφαλαίων, μετακινούνται διαρκώς από τις μετοχές στα ομόλογα, τα νομίσματα, τα παράγωγα κ.λπ. Και είναι υποχρεωτικό να επενδύονται κάπου σε αυτό το «κύκλωμα» σε κάθε περίπτωση, αφού οι παραγωγικές επενδύσεις δεν προτιμώνται – ιδιαίτερα σε συνθήκες επιβράδυνσης (ή και ύφεσης) και υψηλών επιτοκίων.

Οι αγορές «νοούν» βραχυπρόθεσμα και το πιο «ειλικρινές» σήμα που μπορούν να δώσουν είναι οι φόβοι τους ή ο πανικός τους…

Οι ίδιοι, νομισματικές και πολιτικές αρχές, που μέχρι τα τέλη του 2021 διαβεβαίωναν ότι ο πληθωρισμός είναι «πρόσκαιρος», που στη συνέχεια πανικοβλημένοι από τη διάψευση της προφητείας τους άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια με πρωτοφανώς γρήγορους ρυθμούς, που μέχρι και πριν από 10 μέρες διαβεβαίωναν ότι η αύξηση των επιτοκίων «έχει ακόμη δρόμο» και τώρα πιστοποιούν ότι θα επανεξετάσουν εκόντες-άκοντες την επιτοκιακή τους πολιτική, διαβεβαιώνουν τώρα σε όλους τους τόνους ότι το ευρωπαϊκό (και αντίστοιχα το αμερικανικό) τραπεζικό σύστημα είναι «θωρακισμένο» και ότι, παρότι «θωρακισμένο», είναι έτοιμοι να προστρέξουν σε βοήθειά του «αν χρειαστεί»… Ολες οι νομισματικές αρχές, της Ε.Ε., της Γερμανίας και των άλλων χωρών-μελών, της Ελβετίας κ.λπ., μπήκαν στον «χορό» των διαβεβαιώσεων. Ωστόσο, οι τραπεζικές καταρρεύσεις έχουν κάνει την κρίση εμπιστοσύνης στο διεθνές τραπεζικό σύστημα διάχυτη και γενικευμένη.

Ρευστότητα

Η διατραπεζική αγορά έχει παγώσει, γίνονται κινήσεις κλεισίματος θέσεων και εξασφάλισης ρευστότητας (άλλοτε πανικόβλητες και άλλοτε περισσότερο ψύχραιμες), οχυρωματικά έργα για να μην «προσβληθούν» από τον «ιό» της κρίσης των πλέον ευάλωτων αλλά και κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων από τους περισσότερο ψύχραιμους… Η χρηματοοικονομική «πιάτσα» θα κάνει καιρό για να αφομοιώσει το «νόημα» της τωρινής κρίσης και να επανέλθει σε ηρεμία, και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν ισχύει η χθεσινή «προφητεία» της Morgan Stanley ότι ζούμε τη βίαιη αρχή του τέλους της bear market, ότι δηλαδή μπήκαμε βίαια σε καθοδικό κύκλο στα χρηματιστήρια.

Η βασικότερη διαβεβαίωση είναι ότι θα παρασχεθεί άπλετη ρευστότητα «αν αυτό απαιτηθεί». Οι τράπεζες δεν καταρρέουν ακαριαία (όπως η SVB) από προβλήματα κεφαλαιακής ανεπάρκειας, αλλά από έλλειψη πρόσβασης σε ρευστότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει να πεθάνουν από ασφυξία ρευστότητας οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ελβετική κεντρική τράπεζα το έκανε πράξη, παρέχοντας «μαξιλάρι» ρευστότητας 100 δισ. στην κλυδωνιζόμενη Credit Suisse – τεράστιο ποσό, που ισοδυναμεί με το 1/7 του συνολικού της ενεργητικού! Χάρη σε αυτή την κάλυψη, η Credit Suisse δεν κατέρρευσε, η UBS την εξαγόρασε, αλλά τα προβλήματα δεν τελείωσαν εδώ για τη «νέα UBS» και το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

Το ελβετικό τραπεζικό σύστημα ήταν συνώνυμο της αξιοπιστίας, της μυστικότητας και «διακριτικότητας» και της απόλυτης εγγύησης – και τώρα τίποτε απ’ όλα αυτά δεν στέκει όρθιο… Οσο για τη «νέα UBS», τα CDS της αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 και η μετοχή της «βυθίστηκε». Παρά το «κούρεμα» των ομολόγων AT1 της Credit Suisse και παρά τη στήριξη από την ελβετική κεντρική τράπεζα, η αγορά γνωρίζει ότι η UBS εξαγόρασε «σαπάκι»…

Σχετική… αξία

Κατά τον ίδιο τρόπο, η αξία των διαβεβαιώσεων των ευρωπαϊκών νομισματικών αρχών έχει επίσης σχετική… αξία. Διαβεβαιώνουν ότι σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης δεν θα «κουρέψουν» πρώτα τους ομολογιούχους (όπως έγινε στην Credit Suisse), αλλά ευρωπαϊκή ρύθμιση για τον τρόπο εκκαθάρισης σε περίπτωση τραπεζικής κατάρρευσης δεν υπάρχει (και μάλιστα μια τέτοια ρύθμιση αποσύρθηκε από την ατζέντα του Eurogroup ακριβώς τη βδομάδα πριν από την κατάρρευση της SVB, κατόπιν… άνωθεν εντολής) και –το κυριότερο– δεν υπάρχει ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων.

Τούτων δοθέντων, θα ισχύσει το γνωστό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης, κ. Στουρνάρας, το γνωρίζει και διατύπωσε δημόσια μια εκτίμηση-ευχή: ότι η διαδικασία αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα σταματήσει. Το γνωρίζει επίσης ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης κ. Visco, ο οποίος δήλωσε ότι ναι μεν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν σοβαρή έκθεση στην Credit Suisse, αλλά η κρίση «είναι μεταδοτική» – τουτέστιν «κινδυνεύουμε»...

Τι πέφτει, τι αυξάνεται

Αυτονόητα πέφτουν οι τραπεζικές μετοχές. Η ποσοστιαία πτώση κυμαίνεται περί το 30%. Οι τράπεζες έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των επενδυτών, οι οποίοι εξετάζουν από την αρχή την κεφαλαιακή τους επάρκεια, τη ρευστότητα και την ποιότητα του ενεργητικού τους – κυρίως τα ομόλογα που εκδίδουν για τον σχηματισμό των εποπτικών τους κεφαλαίων (βλέπε ειδική αναφορά στο σχετικό κεφάλαιο).

Κατά τα άλλα:

● Ανεβαίνουν οι τιμές των κρατικών ομολόγων (δηλαδή μειώνονται οι αποδόσεις τους), σε όλες τις διάρκειες αλλά ιδιαίτερα στις κοντινές (τα διετή). Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές προεξοφλούν πως οι κεντρικές τράπεζες σύντομα θα υποχρεωθούν να αρχίσουν τη μείωση των επιτοκίων – και οι κοντινές διάρκειες των ομολόγων είναι άμεσα συναρτημένες με τα επιτόκια του ευρώ (περισσότερο σε σχέση με τις μακρινές). Τα ομόλογα γίνονται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια…

● Ανεβαίνει ο χρυσός: είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο.

● Ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα: επειδή τμήμα των αγορών δεν εμπιστεύεται τις νομισματικές αρχές και επιλέγει τα κρυπτονομίσματα (που διαφεύγουν).

● Ανεβαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου: επειδή οι αγορές εκτιμούν ότι η επιτοκιακή διαφορά μεταξύ δολαρίου και ευρώ θα μικρύνει κι άλλο και ότι η διεθνής μόχλευση του δολαρίου υποβαθμίζεται για μια σειρά λόγους.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη άμεση έκθεση στις ελβετικές με ένα ποσό τουλάχιστον 11,5 δισ. δολαρίων, ακολουθούμενες από τις γαλλικές (8 δισ.) και έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν περισσότερο για την πιθανή επίπτωση της απόφασης της ελβετικής κυβέρνησης να «κουρέψει» ριζικά τα τραπεζικά ομόλογα της Credit Suisse ύψους 17 δισ. δολαρίων που υπάγονται στην κατηγορία ΑΤ1 (ή Contingent Convertibles -CoCos). Είναι μετατρέψιμα ομόλογα υψηλής απόδοσης αλλά και υψηλού ρίσκου, μιας και επινοήθηκαν στην Ευρώπη ως εργαλείο θωράκισης των τραπεζών μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Πρακτικά είναι μια μέθοδος «αποθήκευσης» (για να μην πούμε και απόκρυψης) του τραπεζικού χρέους και προσφέρθηκε ως εναλλακτική στις υποκεφαλαιοποιημένες ευρωπαϊκές τράπεζες για να τις βοηθήσει να απορροφήσουν μια απότομη κεφαλαιακή απώλεια. Αλλά αυτή η απορρόφηση σημαίνει ότι οι κάτοχοι των ομολόγων χάνουν μέρος ή και όλα τα χρήματά που έχουν επενδύσει.

Η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή έσπευσαν μεν να καθησυχάσουν, υπενθυμίζοντας τους κανόνες της Ε.Ε. σε περίπτωση διάσωσης τράπεζας με ίδια κεφάλαια (bail in= πρώτα κουρεύονται οι μετοχές και μετά τα ομόλογα), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς υπολογίζεται ότι στην υψηλού ρίσκου αγορά κυκλοφορούν τουλάχιστον 275 δισ. δολάρια ομόλογα AT1 με επίκεντρο την Ευρώπη.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: credit_suisse_0.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Η «επόμενη μέρα» στο τραπεζικό σύστημα και στις αγορές»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Προστάτης πολυεθνικών και δυνάστης των φτωχών

 6/6/2023 
 

Ο μεγάλος πλούτος ως οικογενειακή υπόθεση

 2/6/2023 
 

Deutsche Bank: «Έρχεται μία μεγάλη πιστωτική κρίση με κύμα πτωχεύσεων και μη εξυπηρετούμενων δανείων»

 2/6/2023 
 

ILO: Το χάσμα απασχόλησης ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες θα επιδεινωθεί

 2/6/2023 
 

Το χρέος και ο... ελέφαντας

 31/5/2023 
 

Έκδοση ομολόγου 8,5 δισ. γιουάν από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας

 30/5/2023 
 

Η βόμβα των 160 τρισ. δολαρίων που απειλεί τον πλανήτη

 29/5/2023 
 

Θέλει ο Μπάιντεν να κρυφτεί κι η... τροπολογία δεν τον αφήνει

 27/5/2023 
 

Ο Ρουμπινί προειδοποιεί για το χρέος των ΗΠΑ

 24/5/2023 
 

Κινήσεις συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ

 23/5/2023 
 

Οι μπαταχτσήδες της G7

 22/5/2023 
 

Η Ε.Ε. ενέκρινε τους πρώτους κανόνες για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

 16/5/2023 
 

To αφεντικό της JPMorgan Jamie Dimon μιλάει για «κραχ» στις ΗΠΑ

 16/5/2023 
 

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Συστάσεις στην ΕΚΤ για αυστηρότερη εποπτεία των τραπεζών

 12/5/2023 
 

Η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνει τα επιτόκια του Ηνωμένου Βασιλείου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008

 11/5/2023 
 

Allianz: Μετά τη «φούσκα των πάντων», νέα στιγμή Minsky επωάζεται – Aναπόφευκτη η κατάρρευση των αγορών

 10/5/2023 
 

Στελέχη επιχειρήσεων με ξέχειλες τσέπες

 4/5/2023 
 

Bloomberg: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι της Βρετανίας για να τα κρατά»

 4/5/2023 
 

«Τρίζει» η αμερικανική οικονομία: Με απότομη πτώση άνοιξε η Wall Street λόγω τραπεζών – Οι φόβοι για «τσουνάμι»

 2/5/2023 
 

Ο «υγιής ανταγωνισμός» και άλλα παραμύθια

 2/5/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 
Πρόταση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στους υπουργούς κ. Χ. Σταικούρα, κ. Κ. Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή σχετικά με την προστασία των λογιστών και των πελατών τους από γεγονότα ανωτέρας βίας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Δομικος πληθωρισμος και εντροπιακη εξελιξη του οικονομικου συστηματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα