Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
20/2/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10236
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Φωκάς: Αν παραποιήσουν το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής θα δουν τι εστί βερίκοκο 
Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα του Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

�������� 
 

Ημερομηνία: 27/11/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΘΡΟ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ «THEECONOMIST» ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Η επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση που κορυφώθηκε το 2008 οδήγησε σε πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης, όμως δειλές και σε μεγάλο βαθμό ακόμη αβέβαιες.

Η κρίση αυτή αφήνει πίσω της πολλές οικονομίες βαθιά τραυματισμένες λόγω των επιπτώσεων στο εισόδημα, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και εξαιτίας της ανασφάλειας που δημιούργησε η μεγάλη αποκάλυψη των κινδύνων από την απουσία ρύθμισης και εποπτείας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα.

Σε πολλές χώρες υπήρξε μεγάλη απώλεια εισοδημάτων και θέσεων απασχόλησης που έπληξαν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, επιδεινώθηκαν τα δημόσια οικονομικά. Πολλές χώρες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε πρωτόγνωρο δανεισμό, απορροφώντας επιπλέον ρευστότητα από την αγορά που επιδεινώνει την κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

Η σημερινή κατάσταση

Οι ιδιαίτερες επιπτώσεις της κρίσης σε κάθε χώρα είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι ίδιες οι χώρες, οι οικονομίες και οι πολιτικές που ακολουθούνται.  Σε κάθε περίπτωση, για την επόμενη μέρα, όποτε και αν αυτή θα έρθει, το μεγάλο στοίχημα για κάθε χώρα και για κάθε κυβέρνηση είναι η νέα κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί να οδηγήσει σε καλύτερη τροχιά από την προηγούμενη. Το ζητούμενο από σήμερα είναι πρώτα από όλα να επουλωθούν οι πληγές της οικονομίας, όμως μεγάλο μέρος της επιτυχίας κάθε χώρας θα κριθεί και στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της κοινωνικής ισορροπίας και της κοινωνικής συνοχής, στη διόρθωση των αδικιών που οδήγησε η βίαιη αναδιανομή εισοδημάτων πριν και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παρά τις τελείως διαφορετικές εγχώριες συνθήκες αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα. Στα χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης η Ελλάδα εξάντλησε τη δυναμική που είχε προκαλέσει η προ-ολυμπιακή περίοδος, εξάντλησε τις γνωστές παραδοσιακές πηγές στήριξης των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης όπως η οικοδομή, δεν επένδυσε στην ανάπτυξη, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια της οικονομίας, ούτε και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης κάτω από τους οποίους μπορούσαν να αποκρύπτονται διαρθρωτικά προβλήματα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εξαντλήθηκαν. Επιπλέον, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες χορήγησης ρευστότητας στην οικονομία μέσω του δανεισμού που τα τελευταία χρόνια είχε καθοριστική συμβολή στη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης.

Η ιδιαίτερη περίπτωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα βίωσε με πολύ διαφορετικό τρόπο την κατάρρευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την κρίση στον πραγματικό τομέα της οικονομίας που την ακολούθησε. Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το χρηματοπιστωτικό εν γένει δεν είχε τον ίδιο βαθμό έκθεσης σε αυτές τις αγορές και εκείνα τα προϊόντα που οδήγησαν στην κατάρρευση μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων σε άλλες χώρες.

Έτσι, η οικονομία βιώνει σήμερα – με καθυστέρηση – τις επιπτώσεις της κρίσης στην πραγματική οικονομία. Η διεθνής πτώση του εμπορίου επηρεάζει σημαντικά τις εισπράξεις στην ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού οδήγησε σε σημαντική πτώση των εισπράξεων από τον τομέα αυτό. Η έλλειψη ρευστότητας, η πραγματική πτώση της δραστηριότητας και η μείωση των προσδοκιών οδήγησαν την οικονομία σε επιβράδυνση και ύφεση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν.

Μέσα σε αυτό το πολύ δυσμενέστερο οικονομικό περιβάλλον η Ελλάδα πρέπει να λύσει ένα διπλό – σε μεγάλο βαθμό διαχρονικό – πρόβλημα που διογκώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.  Συγκεκριμένα, να ελέγξει και να μειώσει το πολύ μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και το πολύ μεγάλο εξωτερικό έλλειμμα, που και τα δύο τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από τη διόγκωση του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους.

Η διέξοδος

Η επίτευξη αυτού του στόχου και μάλιστα μεσοπρόθεσμα είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Με πολύ απλά λόγια αυτό που απαιτείται είναι η ύπαρξη ενός καλύτερου δημόσιου τομέα και ενός καλύτερου ιδιωτικού τομέα. Καλύτεροι με την έννοια ότι και οι δύο θα δουλεύουν αποτελεσματικά για την οικονομία και όχι σε βάρος της χώρας, των μελλοντικών γενιών και του συμφέροντος πολιτών.

Ο μόνος ενδεδειγμένος δρόμος για να συμβεί αυτό είναι η άμεση εφαρμογή ενός σοβαρού, οργανωμένου και συνεκτικού προγράμματος διαρθρωτικών παρεμβάσεων και αλλαγών και στον δημόσιο τομέα και στην οικονομία συνολικά. Για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και να ελεγχθεί το δημόσιο χρέος, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις που να διορθώνουν σοβαρές αναποτελεσματικότητες και στα δύο σκέλη του προϋπολογισμού, δηλ. και στις δαπάνες και στα έσοδα.  Χρειάζεται ένα νέο φορολογικό πλαίσιο για την ενίσχυση των εσόδων με δίκαιο τρόπο και ένα νέο πλαίσιο ελέγχου και κατάρτισης του προϋπολογισμού για την περιστολή της σπατάλης και την αναδιάταξη των δαπανών ώστε να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση δράσεων που συμβάλλουν στην αναδιανομή του εισοδήματος, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Επιπλέον, εντός του δημόσιου τομέα είναι αναγκαίες συγκεκριμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας σε τρεις τομείς. Στα στατιστικά που παρουσιάζονται, στα δημοσιονομικά δεδομένα και στον ίδιο τον προϋπολογισμό και τέλος στην αξιοπιστία των πολιτικών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πιο μακροχρόνιο ορίζοντα απόδοσης. Η αξιοπιστία σε αυτούς τους τομείς είναι σαφώς αναγκαία για τη διεθνή παρουσία της χώρας, είναι όμως ακόμη πιο αναγκαία για την ίδια την αποτελεσματικότητα της πολιτικής στο εσωτερικό, τόσο μέσα από τη δυνατότητα καλύτερη αξιολόγησης όσο και μέσω του καλύτερου ελέγχου της κοινωνίας και τους πολίτες.

Έξω από τον αυστηρά δημόσιο τομέα υπάρχει ανάγκη για τομές και αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση του ανταγωνισμού, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων εγχώριων και ξένων σε νέους τομείς ή σε τομείς που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα. Η βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο μπορεί να επέλθει από την βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά βιώσιμη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικής θέσης της χώρας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πραγματική αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της Ελληνικής οικονομίας, την επένδυση σε προϊόντα αξίας και στην αύξηση των εξαγωγών σε ανταγωνιστικούς τομείς.

Η διεθνής κρίση είναι σίγουρα μια απειλή για όλες τις χώρες, όμως για χώρες όπως είναι η Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει και μια μοναδική ευκαιρία για την επιτάχυνση εκείνων των αλλαγών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που θα οδηγήσουν σε μια διατηρήσιμη ανάπτυξη, αλλά και στην κατάκτηση μιας καλύτερης θέσης στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

  Σχολιασμός Θέματος «Η επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα του Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ <> ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ <<ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ>>»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ. 
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
A. 1057 /11-02-2019 Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις - χαλαζοπτώσεις) την 12.01.2019 στο Δήμο..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1014685 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση του Εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2018/1012 της Επιτροπής της 17ης Ιουλίου 2018, για την επιβολή προσωρινού δασμού αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ηλεκτρικών ποδηλάτων, καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας ..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1008830 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση του Εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2018/1121 της Επιτροπής της 10ης Αυγούστου 2018, για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2015/1518 της Επιτροπής , για την επιβολή οριστικού ..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1014680 ΕΞ 2019 Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΕ) 2018/683 της Επιτροπής, της 4ης Μαΐου 2018, για την επιβολή προσωρινού δασμού αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ορισμένων επισώτρων με πιεσμένο αέρα, καινούργιων ή αναγομωμένων, ..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1014681 ΕΞ 2019 Ανακοίνωση σχετικά με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2017/2179 της Επιτροπής, για την επιβολή οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές κεραμικών πλακιδίων , καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας: αλλαγή ..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1014687 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση της Εκτελεστικής Απόφασης (ΕΕ) αριθ. 2018/1037 της Επιτροπής της 20ης Ιουλίου 2018, για την περάτωση της διαδικασίας αντιντάμπινγκ σχετικά με τις εισαγωγές σιδηροχρωμίου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθ..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων του Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα