Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8193
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Η έξοδος από την κρίση θα πάρει χρόνια» του ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Καθηγητής

�������� 
 

Ημερομηνία: 29/11/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Καθηγητής Οικονομικών - πρόεδρος του Levy Institute)

«Η έξοδος από την κρίση θα πάρει χρόνια»

Μακρόχρονη και αργόσυρτη έξοδο από την οικονομική κρίση προβλέπει για την παγκόσμια οικονομία ο καθηγητής οικονομικών Γιώργος Παπαδημητρίου, αν και αποκλείει επανάληψη της Μεγάλης Υφεσης του Μεσοπολέμου.

Σημειώνει πως τα δημοσιονομικά πακέτα των χωρών στόχευαν κυρίως τις τράπεζες και πως το χρήμα δεν πήγε στην πραγματική οικονομία ως ώφειλε.Ομιλεί για στοχευμένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις με στόχο την επιστροφή του ιδιωτικού τομέα στη θέση της αναπτυξιακής ατμομηχανής.

Πόσο σύντομη θα είναι η έξοδος από την κρίση; Θα ολοκληρωθεί το 2010 ή θα πάρει περισσότερο χρόνο;

Δεν νομίζω πως μετά τις μαζικές κρατικές ενισχύσεις στις μεγάλες οικονομίες υπάρχει κίνδυνος νέας μεγάλης κρίσης όπως αυτής του Μεσοπολέμου. Είναι σχεδόν βέβαιο πως η έξοδος από την οικονομική κρίση θα πάρει μερικά χρόνια, δεν θα είναι εύκολη και γρήγορη. Γι' αυτό και μιλάμε για ανάκαμψη τύπου «L», δηλαδή υποτονική και σερνάμενη. Η εμπειρία από τις ΗΠΑ δεν είναι ενθαρρυντική, διότι η ανεργία έχει αυξηθεί σε 10,2%.

Πιστεύετε εσείς ότι είναι ικανές οι αναδυόμενες οικονομίες να οδηγήσουν την κούρσα της ανάκαμψης;

Πιστεύω ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δύο κατηγοριών οικονομιών στους ρυθμούς ανάπτυξης. Οχι, όμως, όσον αφορά την επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι η Αμερική εξακολουθεί να διαδραματίζει βαρυσήμαντο ρόλο στην ανάκαμψη, γιατί οι αναδυόμενες οικονομίες συνεχίζουν να εξαρτώνται από τις εξαγωγές τους προς τη δύση.

Γιατί απέδωσαν τα μέτρα στήριξης στην Κίνα;

Κοιτάξτε, παγκοσμίως η δημοσιονομική επέκταση στόχευε περισσότερο τις χρηματοπιστωτικές δομές, παρά την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Επιπλέον, όμως, το δημοσιονομικό πακέτο στην Κίνα αντιστοιχούσε στο 10-12% του ΑΕΠ έναντι 5% στις ΗΠΑ. Οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ίδια αποτέλεσμα σε επίπεδο ανάπτυξης με την Κίνα. Αυτό ίσχυσε ακόμη περισσότερο στην Ε.Ε., όπου πολλές χώρες ήταν εναντίον της επέκτασης του δημόσιου χρέους και οι ενισχύσεις πήγαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα κυρίως. Αλλά το χρήμα έμεινε τελικά στις τράπεζες.

Δεν πήγε στις αγορές;

Εκτιμώ ότι δεν πήγε ούτε στις αγορές. Απλά επειδή τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά ιδίως στις ΗΠΑ, λαμβάνει χώρα αυτό που λέμε carry trade, δηλαδή δανείζονται κυρίως ξένοι επενδυτές σε φθηνά δολάρια και επενδύουν σε εξωχώριους τίτλους για να αποκομίσουν τη διαφορά απόδοσης. Αυτή η τάση είναι που δημιουργεί δυνητικά νέα φούσκα στις αγορές. Εάν θα γίνει τελικά η φούσκα ή όχι, κανείς δεν γνωρίζει. Ομως το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει. Το πρόβλημα είναι ότι οι χρηματιστηριακές αγορές δεν μπορεί να είναι το άλογο. Το άλογο που θα σύρει το καρότσι πρέπει να είναι η πραγματική οικονομία. Και η ανεργία μεγαλώνει σήμερα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ επειδή δεν υπάρχει αρκετή δημοσιονομική ώθηση. Αλλά μιλώ για στοχευμένη δημοσιονομική ώθηση. Και εδώ είναι διδακτική η εμπειρία της Μεγάλης Υφεσης του '30, όταν τα προγράμματα Ρούζβελτ είχαν εκπονηθεί με στόχο τη δημιουργία απασχόλησης και την απορρόφηση της ανεργίας, όχι τόσο το κτίσιμο υποδομών. Αυτό, δυστυχώς, στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. σήμερα δεν γίνεται.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να διορθωθούν οι υπερβολές της προηγούμενης 20ετίας μέσα σε ένα χρόνο ύφεσης;

Οι υπερβολές δεν πρόκειται να λυθούν μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό που προσπαθούν τα κράτη σήμερα να κάνουν με τις παρεμβάσεις τους είναι να διαμορφώσουν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την επιστροφή του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις. Αυτό προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί. Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ μετά τις απολύσεις αυξήθηκε πολύ η παραγωγικότητα. Συνεπώς, ακόμη και εάν υπάρχει πλεονάζουσα παραγωγική ισχύς, οι επιχειρήσεις που επιβιώνουν έχουν αυξημένους τζίρους και κέρδη με αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε να γίνεται στο χρηματιστήριο. Αυτό ισχύει και για τις τράπεζες, αν και τα τραπεζικά κέρδη δεν βγαίνουν από καθεαυτό τραπεζική δραστηριότητα αλλά από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Οι οποίες φυσικά δεν δημιουργούν τίποτα, δεν δημιουργούν απασχόληση. Αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διπολισμός στην οικονομία, με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες να ευημερούν σχετικά και τις μικρές να υποφέρουν. Ομως είναι οι δεύτερες που δημιουργούν απασχόληση. Εξ ου και η πρόσφατη στροφή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος προς αυτές στις ΗΠΑ, παράλληλα με τον περιορισμό του δημοσιονομικού κόστους. Η κυβέρνηση των πιστεύει ότι τη σκυτάλη της ανάπτυξης θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας. Πώς ακριβώς, όμως, θα γίνει αυτό δεν είναι γνωστό. Και το αόρατο χέρι των αγορών είναι αόρατο γιατί δεν το έχει δει κανείς. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι θα επαληθευτούν οι προσδοκίες αυτές.

Πρέπει να διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια τα κράτη;

Μεγάλη δημοσιονομική επέκταση δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Γιατί θα όξυνε περισσότερο τις διεθνείς μακροοικονομικές ανισορροπίες με την αύξηση της ζήτησης κινεζικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων μεγάλων εμπορικών πλεονασμάτων στην Κίνα και την επανεπένδυσή τους στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα νέο κύκλο τραπεζικής μόχλευσης και φούσκας/κρίσης των αγορών. Χρειάζεται, λοιπόν, μια ελεγχόμενη δημοσιονομική επέκταση.

Στις συνθήκες αυτές τι θα μπορούσε να κάνει μία μικρή υπερχρεωμένη οικονομία σαν την ελληνική;

Η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα μάνατζμεντ. Είναι ['αρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο για μία οικονομία με έλλειμμα 12,5% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος πάνω από 100% του ΑΕΠ να ασκήσει επεκτατική δημοσιονομική πολιτική. Δυστυχώς, πρέπει να κάνει αυτό που συνήθως το ΔΝΤ έλεγε για τις χώρες της Λατ. Αμερικής. Δηλαδή να περικόψει τις δαπάνες και να αυξήσει τους φόρους για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα. Αυτό φυσικά είναι αυτοκτονικό για μία υπερχρεωμένη χώρα που θέλει να αναπτυχθεί. Το τι θα γίνει με την Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδος είναι άγνωστο. Από την άλλη, οι ανακοινώσεις της νέας κυβέρνησης είναι καλές και από την προσωπική μου γνωριμία με τον κ. Παπανδρέου μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για έναν υγιώς σκεπτόμενο πολιτικό ηγέτη. Φυσικά, είναι δύσκολο να πετύχει όσα έχει εξαγγείλει. Θεωρώ πάντως ότι αυτά που πρέπει να γίνουν είναι σε όλους γνωστά: καταπολέμηση φοροδιαφυγής και στοχευμένες επενδυτικές δαπάνες με την προοπτική μείωσης του ελλείμματος γιατί τα ευρωπαϊκά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Πληροφορική-επικοινωνίες, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες πρέπει να είναι οι βασικοί τομείς στόχευσης των επενδύσεων. Προϋπόθεση γι' αυτές είναι, όμως, η ύπαρξη εσόδων. Κάτι όχι εύκολο για μία οικονομία σε ύφεση ή στασιμότητα για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

WHO is who?

Ο καθηγητής οικονομικών Γιώργος Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Levy Institute και εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο Bard Col-lege των ΗΠΑ. Εχει καταθέσει σε ακροάσεις επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Επιτροπής Επιθεώρησης του Εμπορικού Ελλείμματος του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς και μέλος της Επιτροπής για την Κατανομή Κεφαλαίων του Συμβουλίου για την Πολιτική Ανταγωνιστικότητας.

Ως ακαδημαϊκός έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης το 2002, ενώ έχει συγγράψει περισότερες από 64 επιστημονικές εργασίες και διατριβές σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Enet.gr

  Σχολιασμός Θέματος ««Η έξοδος από την κρίση θα πάρει χρόνια» του ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Καθηγητής Οικονομικών - πρόεδρος του Levy Institute)»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – Ερμηνεια και εφαρμογη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα