Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
11/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1268
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ; Οι νέες προτεραιότητες του ΔΝΤ του DOMINIQUE STRAUSS

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/1/2010   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Οι νέες προτεραιότητες του ΔΝΤ

DOMINIQUE STRAUSS-KAHN | Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Πριν από έναν χρόνο περίπου η παγκόσμια οικονομική κατάσταση φάνταζε δυσοίωνη: σοβαρή παγκόσμια ύφεση, σημαντική μείωση του πλούτου και πτώση στο εμπόριο και στην απασχόληση. Αποφεύχθηκε όμως μια καταστροφή στα μέτρα της «Μεγάλης Υφεσης» χάρη στον άνευ προηγουμένου συντονισμό της οικονομικής πολιτικής ανάμεσα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Η συνέχιση της συνεργασίας ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την κληρονομιά της παρούσας κρίσης.

Η παγκόσμια οικονομία έχει πάρει σήμερα τον δρόμο της ανάκαμψης, αν και άνισα, και οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Παραμένουν όμως σύννεφα αβεβαιότητας και υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα.

▅ Σταθερό παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Πανικόβλητοι Αμερικανοί από τα νέα τού κραχ έξω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 24 Οκτωβρίου 1929. Ανάλογη καταστροφή από την οικονομική κρίση αποφεύχθηκε πέρυσι χάρη στον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής ανάμεσα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο
Η δουλειά που απαιτείται για να οικοδομηθεί ένα πιο στιβαρό, σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο οικονομικό σύστημα μόλις ξεκίνησε. Επιπλέον η ανάκαμψη δεν είναι παγκόσμια, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες, οι παγκόσμιες αποθεματικές ανισορροπίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί και η κατάσταση στα φτωχότερα κράτη παραμένει ευάλωτη. Τα ζητήματα αυτά έχουν ευρείες επιπτώσεις στην παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη. Να θυμάστε ότι η οικονομική σταθερότητα στρώνει τον δρόμο για την ειρήνη, ενώ η ειρήνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το εμπόριο και τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Συνεπώς πού βρισκόμαστε; Από άποψη πολιτικής, βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο όπου μπορούν να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα, εν μέρει διότι η συλλογική μας μνήμη είναι αρκετά φρέσκια για να προμηθεύσει την αναγκαία πολιτική βούληση. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία.

Τι πρέπει να γίνει; Η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να αντικατοπτρίζει τις πραγματικότητες του σήμερα, ενώ το παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης και ρύθμισης του χρηματοοικονομικού τομέα πρέπει να ενισχυθεί. Πρόοδος έχει σημειωθεί και στα δύο αυτά μέτωπα αλλά πρέπει να συνεχιστεί το 2010 και ακόμη παραπέρα.

Το 2009 οι ηγέτες ανέδειξαν το G20 ως το κύριο φόρουμ για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, τριπλασίασαν τους πόρους του ΔΝΤ, συμφώνησαν να διοχετεύουν μεγαλύτερο μερίδιο στις αναπτυσσόμενες χώρες και δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλουν το πλαίσιο της οικονομικής τους πολιτικής για «αμοιβαία αξιολόγηση» με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Αναγνωρίζοντας ότι οι χώρες δεν μπορούν πια να αναμένουν ότι θα επιτυγχάνουν μεμονωμένα τους οικονομικούς στόχους τους, όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στο να ενσωματωθεί ο στόχος της συλλογικής παγκόσμιας ευημερίας στον εθνικό σχεδιασμό πολιτικής.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες για το 2010; Το περασμένο φθινόπωρο τα μέλη του ΔΝΤ προσυπέγραψαν τις προτάσεις του G20 και ζήτησαν από το Ταμείο να ασχοληθεί με τέσσερις βασικούς τομείς μεταρρυθμίσεων- τις αποκαλούμενες «Αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης»το 2010: την εντολή του ΔΝΤ, τον χρηματοδοτικό ρόλο του ΔΝΤ, τη διακυβέρνηση και την πολυμερή εποπτεία.

Πρώτον, θα επανεξετάσουμε την αρχική εντολή του Ταμείου- όπως περιγράφεται στο Καταστατικό του ΔΝΤ και εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια- υπό το πρίσμα των πολιτικών του οικονομικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα που επηρεάζουν σήμερα την παγκόσμια σταθερότητα. Ενώ οι ευρείς στόχοι της προώθησης της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης παραμένουν στο τραπέζι, η αύξηση της ροής του κεφαλαίου διεθνώς, οι διασυνδέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, η διασυνοριακή κατοχή περιουσιακών στοιχείων και η φύση της κρίσης αυτής υπογραμμίζουν την ανάγκη να αναθεωρήσουμε την εντολή και τους τρόπους εκτέλεσής της.

Δεύτερον, ύστερα από το ζήτημα της εντολής πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τα μέλη για να καθορίσουμε τον βέλτιστο χρηματοδοτικό ρόλο του ΔΝΤ. Πολλές χώρες έχουν συγκεντρώσει μεγάλα επίσημα συναλλαγματικά αποθέματα, εν μέρει ως μεγαλύτερη αυτοεξασφάλιση κατά των αντίξοων εξωτερικών εξελίξεων. Η αυτοεξασφάλιση όμως περιπλέκει την εσωτερική νομισματική και συναλλαγματική διαχείριση, αποτελεί μη σοφή διαχείριση κεφαλαίου εθνικά και παγκοσμίως και αυξάνει το ρίσκο για μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στο μέλλον.

Ως μέρος της αναδιοργάνωσης των δανειστικών διευκολύνσεων του ΔΝΤ εισαγάγαμε το Flexible Credit Line (FCL), μια προληπτική υπηρεσία εξασφάλισης για μέλη με ισχυρές πολιτικές. Ενώ τρεις χώρες έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη διευκόλυνση (Μεξικό, Πολωνία και Κολομβία), μάλλον απαιτείται ανανέωση σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Τρίτον, στην Κωνσταντινούπολη το διοικητικό σώμα του ΔΝΤ προσυπέγραψε το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη διακυβέρνηση που συμφωνήθηκε στο G20: μια μετατόπιση τουλάχιστον 5% (ως τον Ιανουάριο του 2011) από τις χώρες που υπερεκπροσωπούνται προς δυναμικές αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες χώρες που υποεκπροσωπούνται. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί ένα αναγκαίο βήμα προς το να κάνουμε το Ταμείο πιο δημοκρατικό, να δώσουμε στα μέλη ένα πιο αξιόπιστο μερίδιο στη διαχείρισή του, στις στρατηγικές λειτουργίες και προσδοκίες του. Η μεγαλύτερη νομιμοποίηση, με τη σειρά της, θα κάνει το ΔΝΤ πιο αποτελεσματικό στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας σε όλα τα κράτημέλη μας. Τα μέλη πρέπει να σπεύσουν να επικυρώσουν την αύξηση του ποσοστού του 2008 και να προωθήσουν την αύξηση του 2010.

Τέταρτον, το διοικητικό σώμα του ΔΝΤ προσυπέγραψε την πρόταση του G20 προκειμένου το Ταμείο να βοηθά στην πολυμερή εποπτεία. Το ΔΝΤ έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτόν. Οι συμβουλές του όμως δεν οδηγούσαν πάντα σε συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις από την πλευρά των μελών. Με την αλλαγή του ποσοστού που αναφέραμε παραπάνω και τη νέα «αμοιβαία αξιολόγηση» του G20, το εύρος της επιτήρησης θα επεκταθεί σημαντικά. Τα μέλη πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

▅ Μεταρρυθμίσεις και προκλήσεις
Τέλος, στο ζήτημα της επιτήρησης και της ρύθμισης του χρηματοοικονομικού τομέα, οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη μικροεξελεγκτική (μεμονωμένες οντότητες) και τη μακροεξελεγκτική (παγκοσμίως και σε εθνικό επίπεδο) ρύθμιση. Το ΔΝΤ συνεργάζεται με το Συμβούλιο Οικονομικής Σταθερότητας και άλλους οργανισμούς για να αναπτύξει νέες αρχές και οδηγίες, μεταξύ άλλων για το κεφάλαιο, τη ρευστότητα, τις εξαγορές με δανειακές εγγυήσεις, τη διασυνδεσιμότητα, τους συστημικά σημαντικούς θεσμούς, την «περίμετρο» της ρύθμισης και τη φιλοκυκλική φύση των κανόνων. Η πρόκληση στο ζήτημα αυτό είναι να προφυλαχθούμε εναντίον του εφησυχασμού ενώ παράλληλα να μην επιβαρύνουμε το σύστημα με υπερβολική ρύθμιση.

Οι λήπτες των αποφάσεων έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ατζέντα αλλά έχουν ήδη κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Οσο θα συνεχίζουν να δουλεύουν συλλογικά για να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις με πνεύμα συνεργασίας, οι προοπτικές της επιτυχίας είναι καλές.

Ο κ. Ντομινίκ ΣτροςΚανείναι γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  Σχολιασμός Θέματος «ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ; Οι νέες προτεραιότητες του ΔΝΤ του DOMINIQUE STRAUSS-KAHN»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»(1 σχόλιo/α)

 22/2/2018 
 

Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 1/2/2018 
 

Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 16/1/2018 
 

Το 2018 η χρονιά της Ευρώπης;Άρθρο του Τομά Πικετί

 15/1/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)
ΠΟΛ. 1219 /4-12-2018 Χρόνος έκπτωσης ασφαλιστικών εισφορών (Ε.Φ.Κ.Α) από τα ακαθάριστα έσοδα μη μισθωτών.
ΠΟΛ. 1220 /30-11-2018 Κοινοποίηση της διάταξης των άρθρων 68 του Ν.4386/2016, 71 του Ν.4554/2018 και της γνωμοδότησης 145/2017 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Νέο πολυνομοσχέδιο: Χωριστές δηλώσεις, διορθώσεις Ε9 νόμου 4446/2016, κατάργηση μείωσης συντάξεων κ.ά.
ΠΟΛ. 1216 /29-11-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν.3986/2011 σε σχολικούς συνεταιρισμούς του άρθρου 46 του ν.1566/1985.
ΠΟΛ. 1215 / 26-11-2018 Συμπλήρωση της ΠΟΛ. 1252/2015 εγκυκλίου, αναφορικά με τη μη επιβολή του προστίμου της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013 κατά τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Καπιταλισμος και διευθυνομενη οικονομια του A. Cotta - H. Chambre

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα