Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7840
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η συνταγή για την Ελλάδα του Νouriel Roubini

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/11/2010   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός


Η Ελλάδα, ίσως αδίκως, προσείλκυσε δυσανάλογα πολλή προσοχή και έλαβε πολύ λίγους επαίνους για τη σοβαρότητα με την οποία έχει αρχίσει τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση

Αρθρο του γνωστού για τις «αιρετικές» απόψεις του αμερικανού οικονομολόγου
Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, το όνομά μου αναφέρθηκε συχνά σε μέσα ενημέρωσης τα οποία προφανώς το χρησιμοποίησαν ως μέσο για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους σκοπούς. Τις περισσότερες φορές οι αναφορές αυτές παραποιούν παλαιότερές μου παρατηρήσεις ή σε κάποια περίπτωση αποδίδουν απλά σχόλια τα οποία ουδέποτε έκανα. Αφού ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επιλέγουν να με τοποθετούν εντός της δικής σας πολιτικής σκηνής, θα ήθελα να θέσω τα πράγματα στη σωστή τους βάση σχετικά με το τι έχω πει στο παρελθόν και τις πραγματικές μου σκέψεις για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για να διαχειριστούν την αποπληρωμή του χρέους της χώρας. Απλά μαθηματικά δείχνουν ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της υπό τους υφιστάμενους όρους και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Καμία ρεαλιστική πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να αλλάξει αυτές τις εκτιμήσεις. Μία χώρα χρειάζεται εισόδημα για να πληρώσει τα χρέη της, αλλά και τα μέτρα λιτότητας ήταν αναγκαία στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση των υπερβολών μιας μη βιώσιμης αγοράς εργασίας. Το κόστος στην παραγωγή από τη λιτότητα είναι μεγάλο βραχυπρόθεσμα για ένα κράτος που χρειάζεται απελπιστικά να επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Τον Σεπτέμβριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα την περασμένη άνοιξη. Σε αυτή την πιο πρόσφατη ένεση ρευστότητας- 6,5 δισ. ευρώ- το ΔΝΤ πρόσθεσε 2,5 δισ. ευρώ και το σύνολο διαμορφώθηκε σε 9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, εφάρμοσε μια εντυπωσιακή, πολιτικά τολμηρή δημοσιονομική προσαρμογή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ιδιαίτερα όσον αφορά τις δαπάνες. Τα φορολογικά έσοδα, αντίθετα, υπολείπονται του στόχου πιέζοντας περισσότερο τις αρχές να επιταχύνουν τους ρυθμούς είσπραξής τους με δεδομένη την ύφεση που γίνεται βαθύτερη και την ευρύτατα διαδεδομένη κουλτούρα της φοροδιαφυγής. Η έλλειψη ελέγχου των δαπανών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο θέτει συνεχώς σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης.

Ακόμη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών
Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις του αρχικού προγράμματος εξαιτίας της αύξησης των φόρων και του χαμηλού ανταγωνισμού τιμών στις αγορές προϊόντων. Αλλά ενώ καθυστερεί έτσι η προσαρμογή της ανταγωνιστικότητας, συγκρατείται ο λόγος δημοσίου χρέους- ΑΕΠ. Το πραγματικό εργατικό κόστος μειώνεται, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια προσαρμογής. Πράγματι η εταιρεία μου, η Roubini Global Εconomics (RGΕ), πιστεύει ότι τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας εμποδίζουν έναν ταχύ αναπροσανατολισμό προς την ανάπτυξη που να στηρίζεται στις εξαγωγές και πως η έλλειψη εθνικής αποταμίευσης απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών σε επενδύσεις για να εξισορροπηθούν οι τρέχουσες συναλλαγές.

Οπως αναμενόταν, η αξιέπαινη απόδοση του δημοσιονομικού μετώπου επήλθε με κόστος μια απότομη κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα- μια μείωση της εγχώριας ζήτησης, με την κατανάλωση να πέφτει και τις ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου να βυθίζονται. Η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας αυξάνουν τον κίνδυνο μιας αρνητικής σπειροειδούς διαδικασίας, όπου η υπερβολική περικοπή δαπανών οδηγεί σε χαμηλότερα φορολογικά έσοδα και σε επιπλέον μέτρα λιτότητας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος αλλά για να υλοποιηθούν χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα τρία χρόνια του πακέτου στήριξης. Στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του ΄90, όπου είχαν υποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις με ενθουσιασμό, χρειάστηκε μία δεκαετία. Το μάθημα: οι περικοπές μισθών και μια προσαρμογή των τιμών είναι απαραίτητα, επιφέρουν όμως υψηλό οικονομικό κόστος.

Τα οφέλη από μια ομαλή αναδιάρθρωση
Χωρίς τη δυνατότητα μιας νομισματικής υποτίμησης ή μιας επιπλέον μεγάλης μείωσης της αξίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας, η άποψή μου είναι ότι μια έγκαιρη ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους θα ελαχιστοποιούσε τις αρνητικές επιπτώσεις από τους επενδυτές ενώ θα διατηρούσε τη ζωτικής σημασίας πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές (δηλαδή την ικανότητα της κυβέρνησης να δανείζεται), αφού ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση. Με βάση το σχέδιο αυτό που μετατρέπει παλαιό δημόσιο χρέος σε νέο καθυστερώντας τον χρόνο ωρίμασης από 5 έως 15 χρόνια, το επιτόκιο διατηρείται κάτω από τα επίπεδα της αγοράς και η αξία του κεφαλαίου παραμένει η ίδια (επιπλέον μιας λογιστικής περιόδου χάριτος). Προηγούμενα πετυχημένης αναδιάρθρωσης χρέους υπάρχουν σε ανάλογες περιπτώσεις (όπως, μεταξύ άλλων, στην Ουκρανία το 1998, στο Πακιστάν το 1999, στην Ουρουγουάη το 2002 και στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2005). Η πορεία αυτή θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια του προγράμματος για πιο παραγωγικούς στόχους της ελληνικής οικονομίας, αντί της τρέχουσας διευθέτησης η οποία χρηματοδοτεί την έξοδο κατόχων ομολόγων που έχουν ωριμάσει. Στην RGΕ πιστεύουμε ότι όσο πιο σύντομα πραγματοποιηθεί μια τέτοια αναδιάρθρωση τόσο το καλύτερο.

Πρόσφατες έρευνες της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δείχνουν ότι δεν είναι αναγκαία, επιθυμητή, ούτε πιθανή η χρεοκοπία ενός κράτους μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως είναι η Ελλάδα. Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η σχολή αυτής της σκέψης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι το υψηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, όπως συνέβη σε παλαιότερες περιπτώσεις χρεοκοπίας κρατών, αλλά τα μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα ενόψει των σημαντικών υποχρεώσεων του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας. Η ανάλυση αυτή διατείνεται ότι το χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, το οποίο θα προκαλούσε ένα ευρύ «κούρεμα» στους υφιστάμενους κατόχους ομολόγων, δεν θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση.

Δεν θα αντικαταστήσει τις μεταρρυθμίσεις
Εχουν ένα δίκιο. Εχω επανειλημμένως υποστηρίξει ότι μια ομαλή αναδιάρθρωση με ε πέκταση του χρόνου ωρίμασης και σταθερή ονομαστική αξία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις αναγκαίες και επίπονες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αρχίσει η Ελλάδα. Το εναλλακτικό αυτό σχέδιο αποτελεί έναν τρόπο για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις αγορές και η βιωσιμότητα του χρέους στο τέλος του προγράμματος, όταν η αναλογία χρέους- ΑΕΠ προβλέπεται να αγγίξει το 145% του ΑΕΠ και τα επιτόκια να κινούνται πάνω από 8%, ακόμη και αν όλες οι δεσμεύσεις του προγράμματος έχουν ικανοποιηθεί. Πράγματι, στις 10 Οκτωβρίου, ο διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν παρουσίασε την πιθανότητα της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του ελληνικού δανείου μετά το 2013, αν η Ελλάδα συνεχίσει να ακολουθεί τους όρους του προγράμματος και υπό τις προϋποθέσεις που θα συμφωνήσουν οι εταίροι της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, ίσως αδίκως, προσείλκυσε δυσανάλογα πολλή προσοχή και έλαβε πολύ λίγους επαίνους για τη σοβαρότητα με την οποία έχει αρχίσει τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση. Αλλά τα προβλήματα παραμένουν- δεν είναι συνωμοτικό εφεύρημα κατόχων ομολόγων. Για να αντιμετωπιστούν προβλήματα του μεγέθους του χρέους της Ελλάδας- και εδώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε οποιονδήποτε αριθμό άλλων χωρών της ευρωζώνης, ή ακόμη και τη Βρετανία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ- πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από πρωτοσέλιδους τίτλους και παραποιήσεις. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια πορεία προς τα μπρος, όπου οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά και η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Πιστεύω ότι μια ομαλή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους οδηγεί ακριβώς στον δρόμο αυτό.

Ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τους επενδυτές και να διατηρηθεί η ζωτικής σημασίας πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

www.tanea.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Η συνταγή για την Ελλάδα του Νouriel Roubini »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η εκτιμηση και η διαχειριση των κινδυνων στο πλαισιο της επιχειρησης και της πολης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα