Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12145
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι μέθοδοι και τα εργαλεία υπάρχουν, η πολιτική βούληση υπάρχει;

�������� 
 

Ημερομηνία: 29/5/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

      Η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία είναι βασική προϋπόθεση για την περιθωριοποίηση της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της κατοχύρωσης του Οικονομολογικού επαγγέλματος και της ανάδειξης του ρόλου των Οικονομολόγων.

Και τούτο είναι δυνατόν να επιτευχθεί όταν στο τέλος κάθε περιόδου υποχρεωθεί κάθε επιχείρηση, μαζί με την υποβολή του ΦΠΑ, να υποβάλει και την κίνηση της αντίστοιχης περιόδου.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα από την επεξεργασία των στοιχείων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις παραλήψεις των επιχειρήσεων, την κυκλοφορία πλαστών και εικονικών τιμολογίων, την ασυνέπεια απόδοσης των φόρων και του ΦΠΑ που τις αναλογούν.

Η εφαρμογή αυτής της πρότασης αναδεικνύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα με την εμφάνιση τους, και όχι μετά από χρόνια που μεταξύ των άλλων τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτα.

Η ενέργεια αυτή είναι δυνατόν να βρει εφαρμογή μέσα από τις διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου Οικονομικών, αφού προηγουμένως οι επιχειρήσεις δηλώσουν το ονοματεπώνυμο του Λογιστή – Φοροτέχνικού που για λογαριασμό της θα υποβάλλει ηλεκτρονικά τα παραπάνω στοιχεία και που απαραίτητα θα πρέπει να είναι κάτοχος άδειας και εγγεγραμμένος στο μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Η ηλεκτρονική σύνδεση του Μητρώου του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα επιτρέπει στο Υπουργείο να γνωρίζει ποιος Λογιστής Φοροτέχνης είναι ο υπεύθυνος σε κάθε επιχείρηση, να περιορίσει την εξυπηρέτηση των ‘’επιτηδευματιών’’ που με την βοήθεια και την συνδρομή ‘’συναδέλφων’’ κάνουν ενάρξεις επιχειρήσεων φαντάσματα και λυμαίνονται την αγορά σε βάρος των υγιών επιχειρήσεων και των εσόδων του κράτους.

Με το τέλος κάθε χρήσης και μετά από επεξεργασία των υποβαλλόμενων στοιχείων κάθε επιχείρησης – ότι δεν έχει κάνει χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, δεν έχει παραλήψεις, ότι έχει αποδώσει τους φόρους και τον ΦΠΑ, (επισημαίνουμε ότι οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να προσαρμοστούν με κριτήρια την εμπορικότητα , το βιοτικό επίπεδο της περιοχής , και την οικονομική προσδοκία) , κλπ να θεωρείται η χρήση περαιωθείς.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί ένα κράτος που λειτουργεί με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, παρακολουθεί και αντιμετωπίζει φαινόμενα παραοικονομίας στην γέννηση τους.

Η λειτουργία στην κατεύθυνση αυτή απαιτεί και ένα μικρό, ευέλικτο και καταρτισμένο ελεγκτικό μηχανισμό, όπου απαλλάσσει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία από τα σημερινά φαινόμενα δυσλειτουργίας και με όχι ιδιαίτερο κόστος εξυπηρέτησης. Η λειτουργία στην κατεύθυνση αυτή αναδεικνύει την ελεγκτική εργασία των συναδέλφων που εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. αναβαθμίζει την εργασία τους , περιορίζει φαινόμενα που δεν τιμούν μια σύγχρονη κοινωνία , προστατεύει τον επιχειρηματία και την επιχείρηση και θέτει προ των ευθυνών του τον Φοροτέχνη Λογιστή αναβαθμίζοντας τον και κατοχυρώνοντας τον παράλληλα.

Το σύνολο των αναπτυγμένων χωρών για την εξυπηρέτηση του φορολογικού συστήματος χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και μέσα από αυτήν διενεργούνται πάσης φύσεως έλεγχοι , έγκαιρα επισημαίνονται δυσλειτουργίες και παίρνονται μέτρα, αποφεύγονται υποκειμενικές παρεμβάσεις και γρήγορα και αποτελεσματικά ο φορολογικός μηχανισμός συμβάλλει στην λειτουργία των κρατών αυτών. Φυσικά στις ανεπτυγμένες αυτές χώρες υπάρχει η πολιτική βούληση και η θέληση να οργανωθεί το φορολογικό σύστημα αντικειμενικά και αποτελεσματικά άσχετα το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις συντεχνιών και συμφερόντων. Ο ρόλος κάθε συμβαλλόμενου εταίρου είναι σαφής και οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις συγκεκριμένες.

Ο Λογιστής Φοροτεχνικός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, εργάζεται για λογαριασμό της επιχείρησης και έχει την δυνατότητα να λέει όχι στις τυχόν ακόρεστες επιδιώξεις του επιχειρηματία.

Ο εκλεκτής χωρίς να υποβάλλετε σε αλόγιστες περιπέτειες, ελέγχει αν εφαρμόζει η επιχείρηση την υπάρχουσα νομοθεσία αφού με την χρήση της τεχνολογίας έχει σε σημαντικό βαθμό ελεγχθεί η διακίνηση και η αλήθεια των συναλλαγών .
Ο επιχειρηματίας γνωρίζει ότι εύκολα μπορεί να επισημανθεί οποιαδήποτε παρανομία, ότι ελέγχετε καθημερινά, με νόμους που δεν αλλάζουν και δεν είναι απροστάτευτος από οποιοδήποτε κακοπροαίρετο και ούτε των αναγκών ενός Υπουργείου που καθημερινά απαιτεί εκβιαστικά έσοδα.

Ξεκάθαροι οι όροι και ο ρόλος κάθε συμβαλλόμενης πλευράς στα οργανωμένα κράτη και πάντα με την χρήση της νέας τεχνολογίας.

Στην χώρα μας που έχουμε τα μέσα και την δυνατότητα εφαρμογής αυτών, η πολιτική ηγεσία πότε θα πάρει την απόφαση να κάνει χρήση αυτών , να παρακάμψει τις αντιδράσεις των συντεχνιών και να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο κράτος.
Οι Οικονομολόγοι έχουν την γνώση τα εργαλεία και την θέληση.
Η κυβέρνηση μέχρι ποτέ θα σκέφτεται στην λογική της εξυπηρέτησης ομάδων και συντεχνιών εξ-υπηρετώντας τες σε βάρος των επιχειρήσεων , των εσόδων του κράτους και της επιβίωσης των συναδέλφων Οικονομολόγων.

ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδα
Εκ/πος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Σχολιασμός Θέματος «Οι μέθοδοι και τα εργαλεία υπάρχουν, η πολιτική βούληση υπάρχει;»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;

 13/10/2021 
 

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.

 21/7/2021 
 

Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 30/6/2021 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οι μεγαλες απειλες για το περιβαλλον του S. FAUCHEUX - J.F. NOEL

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα