Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
9/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3066
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Nότης Μαριάς: "Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας: Ο άλλος δρόμος"

�������� 
 

Ημερομηνία: 19/3/2011   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Kαθώς πλησιάζει η ημέρα της κρίσεως για την...

 

Nότης Μαριάς: Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας: Ο άλλος δρόμος

 κυβέρνηση, η οποία στήριξε σχεδόν όλες της τις ελπίδες στην αγαστή συνεργασία με τη Μέρκελ, προσδοκώντας ως αντίδωρο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού σε σχέση με το δάνειο των 80 δις από τις χώρες της Ευρωζώνης, κορυφώνεται ο εκνευρισμός στο οικονομικό επιτελείο.

Το παιχνίδι για την Ελλάδα θα κριθεί σε δύο γύρους. Σε πρώτη φάση στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και, εν συνεχεία, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Μαρτίου.

Αντικείμενο των δύο σημαντικών αυτών συνεδριάσεων αποτελεί, αφενός μεν, η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και η συνακόλουθη θεσμοθέτηση της διαδικασίας της ελεγχόμενης πτώχευσης, την οποία οι ηγέτες της Ευρώπης αποκαλούν κατ’ ευφημισμό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), και, αφετέρου, η λήψη μέτρων με αντικείμενο την Οικονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθεί το δίδυμο Βερολίνο - Παρίσι.

Η απλοποιημένη διαδικασία αναθεώρησης της Λισαβόνας

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με τη δρομολογηθείσα αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας θα εφαρμοστεί η «απλοποιημένη διαδικασία αναθεώρησης» της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), και ειδικότερα το άρθρο 48 παρ. 6.

Στην περίπτωση, λοιπόν, αυτή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκδίδει απόφαση η οποία τροποποιεί το τρίτο μέρος της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λαμβάνεται ομόφωνα μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή και ενδεχόμενα και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εάν οι αλλαγές στη Συνθήκη αφορούν στο νομισματικό τομέα. Θα πρέπει, δε, να επισημανθεί, γιατί ήδη επικρατεί αρκετή σύγχυση, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 6 της ΣΕΕ, η παραπάνω απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αναθεώρηση του τρίτου μέρους της ΣΛΕΕ τίθεται σε ισχύ μόνο μετά την έγκρισή της από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς τους κανόνες, δηλαδή με κύρωση είτε από τα εθνικά κοινοβούλια είτε με δημοψηφίσματα. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία επικύρωσης.

Επομένως, αν μια χώρα-μέλος της ΕΕ δεν προχωρήσει σε κύρωση και επικύρωση της σχετικής αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας, τότε η Συνθήκη δεν τροποποιείται και παραμένει ως έχει.

Ως εκ τούτου, η χώρα μας διαθέτει συγκεκριμένα διαπραγματευτικά όπλα, τα οποία οφείλει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει και να μην ακολουθεί μοιρολατρικά τα όσα επιθυμεί να επιβάλει η Μέρκελ.

Τέλος, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την έγκριση ή μη των αλλαγών που θα αποφασιστούν σε σχέση με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Γερμανικές απαιτήσεις

Σε σχέση όμως με τον ΕΜΣ, δυστυχώς, με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2010, έχει ήδη γίνει πανηγυρικά αποδεκτή από την ελληνική πλευρά, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, η γερμανική απαίτηση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να απαγορευτεί στο μέλλον η αξιοποίηση της ρήτρας οικονομικής αλληλεγγύης του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ αναφορικά με τη «διάσωση» κράτους-μέλους της ΕΕ. Όπως είναι γνωστό, η ΣΛΕΕ στο άρθρο 122 παρ. 2 προβλέπει τη γνωστή ρήτρα οικονομικής αλληλεγγύης της ΕΕ προς όσα κράτη-μέλη της αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που οφείλονται σε έκτακτες περιστάσεις οι οποίες εκφεύγουν από τον έλεγχό τους, όπως είναι οι κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών στα κρατικά ομόλογα. Άλλωστε, το άρθρο αυτό αποτέλεσε τη νομική βάση για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθεροποίησης (EFSM). Αυτό σημαίνει ότι η ίδια νομική βάση μπορεί να αξιοποιηθεί και για την ίδρυση του μόνιμου ΕΜΣ.

Φυσικά, η εμμονή των Γερμανών δεν έχει να κάνει τόσο με κάποιο νομικό δογματισμό όσο με το γεγονός ότι η εφαρμογή της ρήτρας οικονομικής αλληλεγγύης στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγεί στην υποχρέωση χορήγησης στις υπό «διάσωση» χώρες ευρωπαϊκών δανείων με χαμηλό επιτόκιο. Αντίθετα, αν εφαρμοστεί η γερμανική θέση, που εμμένει στη διατήρηση της ρήτρας μη διάσωσης, τότε ο ΕΜΣ που θα δημιουργηθεί θα υποχρεώνεται εκ της Συνθήκης να χορηγεί στις υπό «διάσωση» χώρες δάνεια με επιτόκια πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο των επιτοκίων δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, νομιμοποιείται και η συμμετοχή ιδιωτών στο κόστος της αναδιάρθρωσης. Μάλιστα, καθώς προαναγγέλθηκε για το 2013 και μετά, οδήγησε ήδη σε υπέρογκη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Πέραν τούτου όμως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης, και ειδικότερα στην ελεγχόμενη πτώχευση, επί της ουσίας ενισχύει τη θέση των ιδιωτών-πιστωτών, διότι αυτοί θα επιβάλουν τους όρους του Μνημονίου οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει το κράτος-μέλος της ΕΕ το οποίο θα οδηγείται σε ελεγχόμενη πτώχευση.

Για μια προοδευτική ελληνική ατζέντα

Με την ελληνική ατζέντα για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας θα πρέπει να επιδιωχθούν οι παρακάτω αλλαγές:

1. Να καθοριστεί ρητά το δικαίωμα των κρατών-μελών της ΕΕ να δανείζονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με επιτόκιο που σήμερα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1%. Η λύση αυτή θα οδηγήσει σε σύντομο διάστημα σε μια άνετη αναχρηματοδότηση των υπέρογκων τόκων που υποχρεώνονται να καταβάλλουν ετησίως οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης κι έτσι θα ανοίξει μια διαφορετική εποχή για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους στην ΕΕ.

2. Για να γίνει όμως αυτό με τη μέγιστη νομική ασφάλεια και προκειμένου να μην δημιουργηθούν στην πορεία νομικές αμφισβητήσεις θα πρέπει να προχωρήσει η ΕΕ σε αναθεώρηση και του άρθρου 123 ΣΛΕΕ, το οποίο απαγορεύει τις υπεραναλήψεις και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις από την ΕΚΤ προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΕΜΣ θα διαμορφωθεί με βάση το σχεδιαζόμενο «γερμανικό κοστούμι», δηλαδή στην ουσία θα αποτελεί ένα οιονεί Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα λειτουργεί όπως περίπου το ΔΝΤ και θα επιβάλλει Μνημόνιο στις υπό «διάσωση» χώρες, τοκογλυφικά επιτόκια αλλά και ελεγχόμενη πτώχευση.

3. Να μετατραπεί ο προτεινόμενος ΕΜΣ σε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης (ΕΤΑ) για την κοινωνική ανάπτυξη των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της ΕΕ όπως είναι η Ελλάδα. Έτσι με τη στήριξη του ΕΤΑ θα μπορούσαν να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης για να δρομολογηθεί η ανάπτυξη και η συνακόλουθη μείωση του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων.

4. Αν τα παραπάνω δεν γίνουν δεκτά, η ελληνική πλευρά εναλλακτικά θα πρέπει να επιμείνει στην έκδοση του ευρωομολόγου, καθώς έτσι τα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν δανειακά κεφάλαια με βάση το επιτόκιο του ευρωομολόγου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Αντίθετα, αν το ευρωομόλογο εκδοθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με βάση τα ισχύοντα στην περίπτωση της Ιρλανδίας, θα έχουμε έκδοση ευρωομολόγου από το EFSF με επιτόκιο 2,6%-3% και χορήγηση των εν λόγω δανειακών κεφαλαίων του ευρωομολόγου στις υπό «διάσωση» χώρες με επιτόκιο τουλάχιστον 6% στη βάση ενός σκληρού Μνημονίου.

5. Επίσης, η χώρα μας θα πρέπει να επιδιώξει τη θεσμοθέτηση ενός δημοσιονομικού ομοσπονδισμού, δηλαδή τη δημιουργία ενός αναδιανεμητικού προϋπολογισμού της ΕΕ, ο οποίος θα στηρίζει τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ μεταφέροντας πλούτο από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Πλούτο ο οποίος έχει ήδη συσσωρευτεί από την υπερχρέωση του ευρωπαϊκού Νότου με δάνεια τα οποία έχουν χορηγήσει οι τράπεζες του Βορρά, προκειμένου οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου να καταναλώνουν τα προϊόντα που παράγει ο γαλλογερμανικός άξονας. Σε διαφορετική περίπτωση, η οικονομική ένωση θα λειτουργήσει όπως και η νομισματική ένωση, μονοδιάστατα υπέρ των ισχυρά οικονομικά χωρών της ΕΕ, και θα εντείνει την οικονομική εξάρτηση των χωρών του Νότου από τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Αν οι παραπάνω προτάσεις δεν γίνουν αποδεκτές, τότε είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί για τη χώρα μας η εφαρμογή του Μνημονίου τουλάχιστον μέχρι το 2024 και θα συνδυαστεί ενδεχόμενα με πιέσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας και με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.

 http://www.epikaira.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Nότης Μαριάς: "Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας: Ο άλλος δρόμος"»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 16ης Ιουνίου 2023 και συλλογή υπογραφών κειμένου διαμαρτυρίας
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων 
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία 
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογικά Στοιχεία Διακίνησης & Τιμολόγησης του I. ΤΖΙΜΑΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα