Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
27/5/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8529
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών
Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis ειπε ο κ. Λαζόπουλος 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι χυδαίες ατάκες του Ψαριανού για την Έφη Αχτσιόγλου: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι» 
Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων για τις 120 δόσεις 
Είπε ο κ. Κώστας Δέρβος , υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Λάθος καπεταναίοι, λάθος πλήρωμα. Του Δημήτρη Μπουραντά

�������� 
 

Ημερομηνία: 14/11/2011   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

«Ως χώρα είμαστε σε ένα καράβι με πολλές βλάβες, λάθος καπεταναίους και λάθος πλήρωμα... Βρισκόμαστε μέσα στο πέλαγος με τα μεγαλύτερα κύματα... Στο παγκόσμιο επίπεδο έχουμε μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, μία δυναμική συγκρούσεων συμφερόντων χρηματιστηριακού κεφαλαίου και πραγματικής οικονομίας και όλα αυτά γίνονται πιο επικίνδυνα λόγω της ύφεσης που θα συνεχιστεί.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε επίσης μία σύγκρουση συμφερόντων που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις λόγω της ανυπαρξίας ισχυρών πολιτικών ηγεσιών που να αντλούν τη δύναμή τους από τις κοινωνίες και όχι να καθορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα.

Στην Ε.Ε. λοιπόν μπορεί να έχουμε εξελίξεις που δεν ξέρουμε ποιες θα είναι. Ένα σενάριο είναι να διαλυθεί -που δεν το πιστεύω- ή να διαλυθεί παίρνοντας μια άλλη μορφή δηλαδή να δημιουργηθεί ένας πυρήνας χωρών γύρω από τη Γερμανία, μπορεί να έχουμε δύο ευρώ και άλλα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Αυτό είναι που λέμε «ταραγμένοι καιροί», δηλαδή μεγάλα κύματα τα οποία δεν ξέρεις από πού θα έλθουν και πια στιγμή θα έλθουν. Μέσα σε όλα αυτά βρισκόμαστε και εμείς:

Με μία οικονομία σε ύφεση, ένα κράτος σχεδόν διαλυμένο, ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο και μία κοινωνία η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε σύγχυση, τρομοκρατημένη και κατακερματισμένη»...

Καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και επιτυχημένος συγγραφέας ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς παρευρέθηκε στη Λάρισα ως ομιλητής σε ειδική εκδήλωση οικονομολόγων. Μια συνέντευξη μαζί του –την επαύριο-ήταν πειρασμός, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπερ και εγένετο...

* Αλήθεια κ. καθηγητά γιατί σε μας έλαχε ο... κλήρος που λένε...

- «Να σου πω, ο κλέφτης δεν πάει να χτυπήσει ένα σπίτι που είναι θωρακισμένο με σιδεριές, συναγερμούς και σκυλιά, θα πάει να χτυπήσει το δίπλα σπίτι που είναι εύκολο να μπει ν' αρπάξει.

Εμείς ήμασταν τόσα χρόνια το εύκολο και το χρεοκοπημένο σπίτι, γιατί τους χρωστούσαμε κιόλας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα λεφτά τους τα χρωστούσαμε. Το θέμα είναι ότι αυτά τα λεφτά αντί να τα κάνουμε επενδύσεις, τα κάναμε κατανάλωση και σπατάλη. Βρεθήκαμε λοιπόν σαν ένα σπίτι ανοιχτό από παντού και «μας την πέσανε», πιθανόν και δικαίως.

Είχαμε μια εξέλιξη με την κυβέρνηση Παπαδήμου που είναι μεταβατική να υπογράψει

τη Συμφωνία, όμως έφτιαξε πάλι ένα υπουργικό συμβούλιο με 48 άτομα. Κατά συνέπεια δεν έχω απόεκεί κάποια αισιοδοξία».

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κάνοντας αναγωγή στο τελευταίο του βιβλίο που τιτλοφορείται «Το γράμμα της Ελπίδας» και το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Λιβάνη», ο κ. Μπουραντάς θα μας περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, με μία αλλαγή πολιτικού σκηνικού και με τη δύναμη των πολιτών...

«Την οδύνη θα την περάσουμε και τον πάτο θα τον φθάσουμε...

Αυτό πρακτικά για τους πολίτες σημαίνει ότι θα διπλασιαστεί η φτώχεια, θα εκτοξευτεί η ανεργία, θα εκτοξευτεί η μετανάστευση, η εγκληματικότητα, η μιζέρια. Αυτός είναι ο πάτος που ακόμα έχουμε δρόμο να τον φθάσουμε και το ζήτημα είναι αν θα μείνουμε για δεκαετίες κολλημένοι στον πάτο αγκαλιά με την άμμο, ή θα ξεκινήσουμε την ανάδυση του λαού και την ανασυγκρότηση της χώρας και εδώ είναι που έρχεται και η αισιοδοξία η δική μου που περνά μέσα από το καινούργιο μου βιβλίο και που απευθύνεται στον πολίτη: «Μπορούμε να μετατρέψουμε τον φόβο, την οργή και την αγανάκτηση σε δύναμη, σε ιδέες και σε δημιουργική ενέργεια. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αν -ατομικά και συλλογικά- παλέψουμε για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Μπορούμε, αν, ως πολίτες, ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας, την ανεξάρτητη και ορθολογική μας σκέψη και αν παίξουμε σωστά και αποτελεσματικά τους κοινωνικούς μας ρόλους - ως γονείς, δάσκαλοι, μαθητές,

επιστήμονες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, παραγωγοί και καταναλωτές.

Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι φτάσαμε στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, ότι τα χάσαμε όλα. Χάσαμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Χάσαμε τη σιγουριά, τη γαλήνη και κάθε αχτίδα αισιοδοξίας. Δυστυχώς, αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, φοβάμαι ότι θα δούμε ακόμη πολύ χειρότερα.

Παρόλα αυτά, ως χώρα, διαθέτουμε αρκετά πλεονεκτήματα, όπως η γεωγραφική θέση, το υψηλό γνωστικό και διανοητικό επίπεδό μας, ο ορυκτός πλούτος, το κλίμα, η γη, η θάλασσα και ο ουρανός, η ιστορία και ο αρχαίος μας πολιτισμός. Συνεπώς, μπορούμε και οφείλουμε να ξαναονειρευτούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία και να χτίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει: ξεχωριστή, αυθεντική, πρωτοπόρα στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στην ανθρωπιά, στο κάλλος, στον έρωτα και στο ήθος. Μπορούμε να κοιτάξουμε τον γαλάζιο ουρανό, να ονειρευτούμε ξανά και να αφήσουμε το όνειρο ν' αγγίξει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά μας και, λίγο - λίγο, να το κάνουμε πραγματικότητα».

ΑΝ Ο ΘΕΟΣ... ΕΒΡΕΧΕ ΛΕΦΤΑ!

Αυτό το ερώτημα πάντα με βασάνιζε: Το τι θα γινόταν δηλαδή αν ο Θεός... έβρεχε ξαφνικά χρήματα και όλοι οι λαοί του κόσμου -και η Ελλάδα μαζί - ξεχρεώνονταν πληρώνοντας τα χρέη στους δανειστές τους.

Η ευκαιρία ήταν χρυσή, το έκανα λοιπόν και ιδού η απάντηση του καθηγητή που μας προσγειώνει στη σημερινή πραγματικότητα και θέτει επιτακτικά πάλι το θέμα αλλαγής τρόπου σκέψης: «Εδώ τίθεται ένα θεμελιώδες υπαρξιακό ζήτημα σε πολύ σωστή βάση εκ μέρους σου και δεν είναι καθόλου απλοϊκό.

Πράγματι το χρήμα και τον καταναλωτισμό τον έχουμε κάνει θεότητα στον πολιτισμό που ζούμε. Όμως σοβαρές επιστημονικές έρευνες σε ολόκληρο τον κόσμο μας δείχνουν το αυτονόητο. Ότι ενώ πλούτος των υλικών αγαθών έχει αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια, η ευημερία του κόσμου το «well being» που λένε οι Αμερικάνοι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου γιατί η καλή ζωή σε σχέση με τους φιλοσόφους δεν εξασφαλίζεται με τα υλικά αγαθά.

Έχει κυρίως να κάνει με το πώς αισθανόμαστε μέσα μας, την αυτοεκτίμησή μας, την αίσθηση δημιουργίας, τη βαθιά φιλία, την αγάπη, τη συντροφιά, την ψυχική ηρεμία και γαλήνη, την αγάπη του εαυτού σου και την αγάπη των άλλων.

Το χρήμα λοιπόν δεν συμβάλλει σ' αυτό. Αυτό έχει να κάνει με το μοντέλο πολιτισμού και κατανάλωσης που έχουμε φτιάξει,εάν αυτό δεν αλλάξει, τότε το χρήμα θα συνεχίσει να κυριαρχεί γιατί το χρήμα δημιουργεί ισχυρούς και θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομία να κυριαρχεί πάνω στην κοινωνία, ενώ αυτό που χρειάζεται η ευημερία μιας κοινωνίας είναι η κοινωνία να κυριαρχεί πάνω στην οικονομία.

Εάν, όπως λες, «έβρεχε» τώρα χρήματα θα είχαμε μία υποτίμηση χρήματος θα ήταν

δηλαδή σαν να μην ήμασταν εμείς στη ζώνη του ευρώ και να μπορούσαμε να κόβουμε όσο χρήμα θέλαμε...

Τώρα ή όλα θα ξανάρχιζαν από την αρχή πάλι μέσα από το νέο υποτιμημένο χρήμα και ανάλογα μετά πώς θα ήταν οι δομές θα μπορούσε να ξαναδιαμορφωθεί το ίδιο πράγμα.

Γι' αυτό επιμένω ότι ως πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καπιταλισμός έχει καταφέρει να μας κάνει να ικανοποιούμε λάθος ανάγκες με λάθος τρόπο.

Αν τώρα κάποιος αισθάνεται, έστω η κόρη μου που λέει ο λόγος, ότι πρέπει να ικανοποιήσει την ανάγκη της για αυτοεκτίμηση με μία τσάντα Louis Vuitton τι θα κάνει αυτή; Θα τρέξει να σκιστεί να δουλέψει να πάρει τα λεφτά για να την αγοράσει και αυτός που τις φτιάχνει θα βγάλει χρήμα.

Άρα για να μπορέσει να γίνει αυτή η συσσώρευση του πλούτου, πρέπει να σε εκμεταλλευτεί ως καταναλωτή επιβάλλοντας τα «θέλω» τα δικά του να γίνουν «θέλω» δικά σου, δηλαδή να σε κάνει να έχεις μία τέτοια ιεράρχηση αναγκών ώστε να βγαίνει χρήμα, γιατί αν εσύ ικανοποιήσεις την ανάγκη αυτοεκτίμησής σου για παράδειγμα μέσα από την παρέα σου για παράδειγμα δεν χρειάζεται να πάρεις ένα αυτοκίνητο για να το δείχνεις έξω....

*Η συνέντευξη δόθηκε στην εφ. Ελευθερία και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βάλα

http://www.thessalianews.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Λάθος καπεταναίοι, λάθος πλήρωμα. Του Δημήτρη Μπουραντά»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  
Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών και τις 120 δόσεις
Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ερωταπαντήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία
Μείωση συντελεστών ΦΠΑ  
Εργασία: Νέα «όπλα» στα χέρια των εργαζομένων - Τι αλλάζει σε απολύσεις και συμβάσεις 
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ζητείται... 'ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ' του Αντώνη ΝΤΡΕΚΟΥ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα