Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
23/2/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 11536
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Φωκάς: Αν παραποιήσουν το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής θα δουν τι εστί βερίκοκο 
Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ» (Η Περίπτωση της Ελλάδας) .Του ΓΕΩΡΓΙΟY ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κα

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/11/2012   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού συνεχίζεται. Μαζί με αυτήν συνεχίζεται αμείωτος ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος που επίσημα ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2008.

      Στο πλαίσιο του πολέμου αυτού, που καίρια εκφράζει την κρίση της πιο παράδοξης και επικίνδυνης ουτοπίας του δήθεν επαναστατικού κινηματικού συντηρητισμού, συνεχίζεται και η ηγεμονική πολιτική των ισχυρών και των οργανωμένων χρηματοοικονομικών συμφερόντων, για τον έλεγχο του χρέους των εθνών. Τούτο, γιατί είναι γνωστό, ότι όποιος ελέγχει το χρέος των εθνών, ελέγχει τον κόσμο ολόκληρο.

     Έτσι, μπροστά στα μάτια των λαών, εκτυλίσσεται ένα παιχνίδι ηγεμονίας, που ακατάσχετα και ανηλεώς οδηγεί σε νέες μορφές αποικισμού, οικονομικού την φορά αυτή χαρακτήρα . Ο νεοαποικισμός αυτός δεν είναι άμεσα εμφανής, είναι αριστοτεχνικά μεταμφιεσμένος, ενώ επιχειρεί ταυτόχρονα να νομιμοποιηθεί αναφερόμενος στην αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων εκ μέρους των αδυνάτων.

     Η εργαλειακή λογική επικρατεί, αλλά και επιβάλλεται, καθώς ο προπαγανδιστικός βομβαρδισμός συνεχίζεται με στόχο την  εξουδετέρωση των συνειδήσεων και συνακόλουθα των αντιστάσεων των λαών. Μέσο πρωταρχικό των επικυρίαρχων δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων είναι η ενοχοποίηση των λαών για το πρόβλημα της κρίσης («μαζί τα φάγαμε!», κ.α.), αλλά και η καλλιέργεια ποικίλων φόβων για τα χειρότερα, που είναι δυνατόν να επισυμβούν.

    Επιχειρείται, κατά τρόπο μεθοδικό και μελετημένο, η αδρανοποίηση των κοινωνιών και τούτο βέβαια ευνοείται από το πρωτόγνωρο γεγονός της ύπαρξης εχθρού-φαντάσματος, που και αθέατος και ανώνυμος και δυσδιάκριτος είναι για τον απλό άνθρωπο της καθημερινότητας, το άμεσο, δηλαδή, θύμα του οικονομικού αυτού πολέμου. Ο εχθρός που κήρυξε τον πόλεμο στην κοινωνία είναι, κατά κανόνα, απρόσωπος. Συνήθως τουλάχιστον. Κρύβεται μεταμφιεσμένος πίσω από τις περίφημες ομάδες κεφαλαίων, πίσω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των διεθνών τραπεζών, πίσω από τις υπεράκτιες επιχειρήσεις (off shores) απανταχού της Γης, πίσω από τα λεγόμενα Hedge Funds, μέσα στα αρπακτικά χέρια των διεθνών κερδοσκόπων και βέβαια μέσα στο ρεβανσιστικό περιβάλλον ενός κεφαλαίου, που πάντοτε επιθυμούσε την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν, αλλά κι αυτού του κράτους κοινωνικής πρόνοιας.

    Στους χρόνους αυτούς της σύγκρουσης , ο απρόσωπος εχθρός που κήρυξε τον πόλεμο στην κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο κι αυτήν ακόμα την συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία της λαϊκής κυριαρχίας, δεν είναι μόνος. Έχει τους συμμάχους του. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από μια πλειάδα πολιτικών αρχόντων που ο ίδιος επιμελώς δημιούργησε με την τεράστια δύναμη και επιρροή που διαθέτει. Πρόκειται για την σημερινή πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού που βρίσκεται, απανταχού, στην εξουσία και συνεχίζει συνειδητά ή ασυνείδητα, ίσως δε και ασυγχώρητα, να εμφανίζεται θιασώτης μιας επικίνδυνης, όπως αποδεικνύεται, νεοφιλελεύθερης συνταγής  που εμφανώς έχει αποτύχει, εγκλωβισμένη στον ολοκληρωτικό και οικονομικίστικο μονολιθισμό της, αλλά και στην μονόπλευρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση των υποστηρικτών της.

    Και είναι σημαντικό, ότι σήμερα, εν καιρώ οικονομικού πολέμου, κρίσης, ύφεσης και καταφρόνιας, το μέγα πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική και οργανωτική ικανότητα του συστήματος να ενσωματώνει τους ανθρώπους στην λογική των μηχανισμών του, αλλά, επίσης και κυρίως η ικανότητά του να ενσωματώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων σε μια καταναλωτική και ατομιστική λογική, που μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, εξουδετερώνει το πνεύμα και τον πολιτισμό της συλλογικότητας. Έτσι σε καθεστώς αφόρητης αλλοτρίωσης, το δράμα εκτυλίσσεται κοινωνικά ανεξέλεγκτο, χωρίς προοπτική βελτιώσεων, υποταγμένο στην εργαλειακή λογική των λογιστικών υπολογισμών, των ποσοστών και των διαγραμμάτων, μοιάζοντας μάλλον με τραγωδία στην οποία κυριαρχεί το αναπόφευκτο. (βλ. Κορνήλιος Καστοριάδης: «Η ‘Ελληνική ιδιαιτερότητα- Από τον Όμηρο στον Ηράκλειτο»-εκδ. Κριτική-Αθήνα-2007-σελ. 151-152).

    Οι οπαδοί του κυρίαρχου ακόμη μονεταρισμού και της μονοδρομικής σκέψης, αρνούνται, πεισματικά, κάθε εναλλακτική πρόσληψη ή ανάγνωση του πραγματικού. Παρατείνουν, ίσως μάλιστα ενσυνειδήτως, τον δραματικό αυτό πόλεμο κατά της κοινωνίας και του πολιτισμού, επικαλούμενοι μια καθόλα  θολή σωτηρία και έναν κάθε άλλο παρά ρεαλιστικό ρεαλισμό. Δηλώνουν, ότι εξυπηρετούν την πρόοδο, πιστεύοντας στην αθροιστικότητα και στην γραμμικότητα του περιεχομένου της και αγνοώντας παντελώς την στοχαστική της διάσταση. Και συγχέουν συνειδητά την έννοια της μεγέθυνσης με αυτήν της ανάπτυξης, αποφεύγοντας βέβαια συστηματικά να προσδιορίσουν την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό της τελευταίας. Αδυνατούν να σκεφθούν διαφορετικά. Είναι φυλακισμένοι στον μύθο τους. Είναι πεπεισμένοι για την αλήθεια που πρεσβεύουν, λησμονώντας αδικαιολόγητα την σχετικότητα της αλήθειας αυτής. Εμμένουν στην αποτυχημένη συνταγή τους, σ’ αυτή της λιτότητας , της πάση θυσία δημοσιονομικής σταθερότητας, της περιοριστικής πολιτικής σε καιρό κρίσης, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, των επιθετικών ιδιωτικοποιήσεων αμφιβόλου τιμής, του εξαρτησιακού δανεισμού, της εσωτερικής υποτίμησης, και του ανταγωνισμού δια της καταστροφής των εργατικών δικαιωμάτων στον βωμό των πλέον αντιδραστικών μορφών ευελιξίας και χάριν της πλέον αμφίβολης μορφής αποτελεσματικότητας.

    Βλέπουν δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνονται και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται όπως βλέπουν. Γιατί αναμφίβολα βλέπουν, δεν είναι τυφλοί! Και βέβαια ακούν, δεν είναι κωφοί! Είναι όμως, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες μιας δήθεν ‘επαναστατικής’ συνταγής για την ορθότητα της οποίας τους έπεισε κάποτε ο Πρόεδρος Ρήγκαν και η Πρωθυπουργός Θάτσερ, αλλά και ο μέντοράς τους Καθηγητής Φρίντμαν, εκ των μονεταριστών της Σχολής του Σικάγο, τον οποίο βέβαια σε πολλά παρεξήγησαν και σε πολλά υπερέβαλαν στην φονταμενταλιστικού περιεχομένου προσπάθειά τους να αποφύγουν την οποιαδήποτε καταστροφή  κεφαλαίου, υπό την πλέον βάρβαρη, μάλιστα, μορφή του, αυτή του κερδοσκοπικού και αρπακτικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

    Η ανθρωπότητα, οι Η.Π.Α., η Ευρώπη και βέβαια η Νότια Ευρώπη, υφίστανται τα δεινά του οικονομικού πολέμου και των απρόσωπων επικυρίαρχων που τον κήρυξαν.

    Η Ελλάδα, ασθενής κρίκος στην αλυσίδα των συμφερόντων, οδηγήθηκε σε απαράδεκτες μορφές αποικιακής βαρβαρότητας. Η Ελληνική κρίση, πολυδιάστατου περιεχομένου εσωτερικής και εξωτερικής ευθύνης, συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά ανυποχώρητη και η Ελληνική κοινωνία, έρμαιο της λιτότητας, του εξωτερικού χρέους και των καλλιεργούμενων ενοχών, αναμένει απελπισμένα, όσο και οργισμένα, την λήξη των πειραματισμών. Κατανοεί δε απολύτως τα δικά της σφάλματα και τις ευθύνες, μεταξύ των οποίων και η απροθυμία του καθενός Έλληνα ξεχωριστά να αντισταθεί στην ευδιάκριτη, πλην όμως επιμελώς μασκαρεμένη επί χρόνια ανοησία. Καταλαβαίνει όμως επίσης, την επικοινωνιακή κωμωδία που υφίσταται, καθώς τραγέλαφος έχει καταντήσει η αγωνιώδης αναμονή κάποιων καλών δηλώσεων γι’ αυτήν εκ μέρους των επικυρίαρχων.

    Υφίσταται τα δεινά της πλέον δυσβάστακτης ανεργίας, της πλέον αυστηρής ύφεσης, της πλέον άνισης διανομής του συνεχώς συρρικνούμενου εισοδήματος, της νέας μετανάστευσης των παιδιών της, της αλματώδους αύξησης των αστέγων, της αναγκαστικής και εκ των συνθηκών απαραίτητης αύξησης των συσσιτίων, της παραχώρησης εθνικού πλούτου στους δανειστές μέσω λεόντειων συμφωνιών και μνημονίων, τέλος της αύξησης των αυτοκτονιών, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της επερχόμενης αυστηρής εποπτείας.

    Και διαισθάνεται η Ελληνική κοινωνία προσβεβλημένη και ανήμπορη και  ίσως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής παραιτημένη, ότι ο τόπος μεταβάλλεται σε αποικία και π ρ ο τ ε κ τ ο ρ ά τ ο , και αυτό μάλιστα σήμερα, στις αρχές της τρίτης χιλιετίας, του δήθεν πολλά υποσχόμενου millennium. Αισθάνεται η κοινωνία αυτή κουρασμένη, όμως και προσβεβλημένη, καθώς συχνότατα διαπιστώνει, ότι θίγεται η εθνική της αξιοπρέπεια από τις δηλώσεις των επικυρίαρχων που με άπειρο ναρκισσισμό και προκλητική υπεροψία, σπεύδουν να διατυπώσουν, συχνά-πυκνά, απαράδεκτους ισχυρισμούς που τελικά τον δικό τους πολιτισμό θίγουν και βλακωδώς υποσκάπτουν την Ευρωπαϊκή ιδέα και την εναπομείνασα Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

    Είναι μάλλον τραγικό! Εβδομήντα δύο χρόνια μετά τον 2ο πόλεμο και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, ενάντια στον φασισμό, εξήντα οχτώ χρόνια μετά το τέλος της Εθνικής Αντίστασης, εξήντα τρία χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου, τριάντα οχτώ χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας  των συνταγματαρχών, δώδεκα χρόνια μετά την είσοδο στην Τρίτη χιλιετία, και πέντε χρόνια μετά την εκδήλωση της παρούσας κρίσης, η Ελλάδα, έχοντας παλέψει για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, γίνεται πειραματόζωο και θύμα ενός οικονομικού πολέμου. Και τίθεται υπό αυστηρή εποπτεία και έλεγχο, στο βωμό του χρέους, της διατήρησης της ευρωζώνης  και της Ευρώπης των Τραπεζών, αλλά και της συντήρησης μιας απαράδεκτης νεοφιλελεύθερης ουτοπίας.

    Σε κατακλείδα, κατάλαβαν και βαρέθηκαν οι Έλληνες τις απίθανες και πλέον υποκριτικές εναλλαγές που γι’αυτούς εσκεμμένα διαδραματίζονται. Την μία αντιμετωπίζονται σαν μαύρα πρόβατα, ως τεμπέληδες, αναξιόπιστοι και πονηροί, ως ζήτουλες και ταυτόχρονα συβαρίτες, ως ανυπάκουοι και απρόβλεπτοι. Και την άλλη, μόλις δηλώσουν ταπείνωση, υπακοή και υποταγή, μόλις δηλώσουν ραγιάδικα την αποδοχή του υποβιβασμού της μοίρας τους και της ζωής τους, μόλις δεχτούν και υποστούν τις αλλεπάλληλες δόσεις του νεοαποικισμού, αντιμετωπίζονται ως γενναίοι που κάνουν θυσίες για το καλό όλων, ως καλοί μαθητές και αξιόπιστοι εταίροι, ως άνθρωποι εργατικοί και με κατανόηση του γεγονότος ότι δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού, ως κοσμοπολίτες που κατανοούν το ‘παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο θαύμα’! Και οι επικυρίαρχοι, δανειστές αποικιοκράτες, συνεχίζουν απερίσπαστοι να πιστεύουν στην απόδοση της καταπληκτικής πατροπαράδοτης πολιτικής του μαστιγίου και του καρότου, σήμερα, στην τρίτη χιλιετία της Δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των νέων τεχνολογιών, της ανακάλυψης του ανθρώπινου γονιδιόματος, της κατάκτησης του πλανήτη Άρη, στην εποχή του πολιτισμού του αβέβαιου και του πολύπλοκου, του μηνύματος και της πληροφορίας. Πιστεύουν δε. παραδόξως, οι ευαγγελιστές αυτοί των αγορών, ότι οι λαοί θα υπομένουν πάντοτε το μαστίγιο και θα δέχονται πάντοτε ευχαρίστως το καρότο. Θα δούμε. Ας μην υποτιμούμε το γεγονός ότι ζούμε στους καιρούς του τέλους της βεβαιότητας. Και ως Έλληνες, ας μην λησμονούμε τις 10.000 χρόνια της ιστορίας και του πολιτισμού μας , που δίδαξε τον ανθρωπισμό και οδήγησε στην ιδέα της Ευρώπης των λαών.

Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου

Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας

  Σχολιασμός Θέματος ««ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ» (Η Περίπτωση της Ελλάδας) .Του ΓΕΩΡΓΙΟY ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Δ.Π.Θ.»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ. 
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημερωθείτε για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο!
Διευκρινίσεις ως προς την ασφάλιση διαχειριστών εταίρων εταιρειών
Επιδοτήσεις 150 εκατ. ευρώ για μηχανολογικό εξοπλισμό στον Αναπτυξιακό
A. 1057 /11-02-2019 Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις - χαλαζοπτώσεις) την 12.01.2019 στο Δήμο..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1014685 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση του Εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2018/1012 της Επιτροπής της 17ης Ιουλίου 2018, για την επιβολή προσωρινού δασμού αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ηλεκτρικών ποδηλάτων, καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας ..
ΔΔΘΕΚΑ Α 1008830 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση του Εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2018/1121 της Επιτροπής της 10ης Αυγούστου 2018, για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2015/1518 της Επιτροπής , για την επιβολή οριστικού ..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ανθρωπινη εργασια σε σταυροδρομι

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα