Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
10/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8491
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Αναζητώντας ένα σχέδιο για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και

�������� 
 

Ημερομηνία: 6/12/2012   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Αναζητώντας ένα σχέδιο για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή

 

Βασικός στόχος της επίσκεψης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 27/3 στην Αθήνα οι συμπρόεδροι των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου,  ήταν για να διερευνήσουν, σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και τη στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Άλλωστε, οι ίδιοι και γενικότερα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης οι Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χαρμς συμμετείχαν σε στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος με θέμα την αναζήτηση σχεδίου που θα περιλαμβάνει τους προαναφερόμενους στόχους. Στο στρογγυλό αυτό τραπέζι διαλόγου, προσκλήθηκαν συγκεκριμένοι φορείς που μπορούν, μέσα από ένα δομημένο διάλογο, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, το οποίο θα προωθηθεί από τους Πράσινους για υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών. Η συζήτηση ήταν ένα επιπλέον βήμα σε μια συστηματική προσπάθειαπου έχουν αναλάβει οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, για να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία με στόχο την έξοδό της από την πολύπλευρη κρίση.

Στο στρογγυλό τραπέζι πήραν τον λόγο περίπου 30 εκπρόσωποι φορέων, που κατέθεσαν προτάσεις για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή (ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση). Οι Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεβέκα Χαρμς ευχαρίστησαν για την όλη ενημέρωση που τους έγινε και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν και κατατέθηκαν γραπτώς όπως σχεδιάστηκε εξαρχής. Διαβεβαίωσαν ότι οι κατατεθειμένες προτάσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και το τελικό αποτέλεσμα θα επιχειρηθεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια ως πρόταση στήριξης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Οικονομίας.

 

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σημείωσε ότι υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα μεταφοράς της έρευνας και των τεχνολογικών καινοτομιών που γίνονται στην Ευρώπη προς τις επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων από την Ελλάδα και να υπάρξει χρηματοδότηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ένας νέος αγροτοβιομηχανικός τομέας και η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, που θα συνδέει όχι μόνο περιοχές στην Ελλάδα αλλά και τις κύριες πόλεις στα υπόλοιπα Βαλκάνια, αντί υποδομών που είναι ακριβές, ενεργοβόρες και περιορισμένα ανταποδοτικές (όπως είναι π.χ. οι αυτοκινητόδρομοι).

Η Ρεμπέκκα Χαρμς, από την πλευρά της τόνισε τα πλεονεκτήματα που βλέπει από την ανάπτυξη μιας γεωργίας νέου τύπου στην Ελλάδα, των ΑΠΕ, καθώς και μορφών κοινωνικής οικονομίας. Για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στη σημερινή του μορφή εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις αλλά θεωρεί την ιδέα της εξαγωγής ΑΠΕ από την Ελλάδα προς άλλες χώρες βιώσιμη αν αυτή σχεδιαστεί σωστά, ενώ απέρριψε την ιδέα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ένα βήμα προς τα πίσω. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης αφενός μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ και αφετέρου μεταξύ κράτους, πολιτών και επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας μας. Τέλος και οι δύο συμπρόεδροι των Ευρωπαίων Πράσινων ζήτησαν να επισκεφθούν εκπρόσωποι τέτοιων φορέων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αναδείξουν το άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει μια νέα Ελλάδα.   

Ο Νίκος Χρυσόγελος που συντόνισε τη συζήτηση, δήλωσε: «Η κουλτούρα συνεργασίας και αλληλεγγύης είναι βασικό συστατικό της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Ευχαριστώ θερμά τον Ντάνυ και τη Ρεμπέκκα για την επίσκεψή τους και ιδιαίτερα για τη δημιουργική συμμετοχή τους σε αυτή τη συζήτηση που είναι επείγουσα ανάγκη να διευρυνθεί και να ενισχυθεί μέσα από τη συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ευχαριστώ επίσης όλους τους φορείς που κατέθεσαν γραπτές προτάσεις και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο στρογγυλό αυτό τραπέζι. Η συζήτηση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα για την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου από την κρίση που βασίζεται στην στροφή της οικονομίας προς πιο πράσινες και βιώσιμες κατευθύνσεις, στην κοινωνική συνοχή και στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η πολύπλευρη κρίση είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί μέσα από μονοδιάστατα και κοινωνικά άδικα μέτρα λιτότητας και με την κοινωνία στο περιθώριο. Θα προκύψει μόνο μέσα από ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων». 

Αναλυτικά για την συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού

Στην αρχή του στρογγυλού τραπεζιού το λόγο έλαβαν εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης και εκ μέρους του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Πέτρος Λ. Ρυλμόν, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγή των πολιτικών λιτότητας που προωθούνται από τα όργανα της ευρωζώνης στην Ελλάδα αλλά και όλη την ΕΕ για λόγους, όπως τόνισαν, όχι μόνο κοινωνικούς αλλά και μακροοικονομικούς (αναχαίτιση ύφεσης, υψηλής ανεργίας κλπ.). Αναφέρθηκαν, επίσης, σε μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας που υπολογίζουν πως η εφαρμογή των περιβαλλοντικών και μόνο υποχρεώσεων της Ελλάδας και μια στροφή της οικονομίας προς πράσινη κατεύθυνση θα δημιουργούσε μέχρι το 2020 περίπου 90 -100.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, οι οποίες δεν θα έλυναν μεν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά θα συνέβαλαν σημαντικά στην αντιμετώπισή του, ενώ, θα πρόκειται για νέες δουλειές με υψηλή εξειδίκευση και προστιθέμενη αξία. 

 

Ο Α' αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),  κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, οικονομολόγος του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ καθώς και η Δ/ντρια του Ινστιτούτου τηςΕθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κα Βάλια Αρανίτου, περιέγραψαν με μελανά χρώματα τη συρρίκνωση και το κλείσιμο την τελευταία διετία δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

εμπορικών, βιοτεχνικών κλπ., ενώ αναφέρθηκαν στις προβλέψεις τους για συνέχιση αυτής της κατάστασης. Συσχέτισαν την εν λόγω εξέλιξη με την μονόπλευρη λιτότητα που επιβάλλουν τα μνημόνια και υπογράμμισαν ότι ακόμη και οι επισκέψεις της Τρόικα όπως γίνονται, με τις δηλώσεις, το κλίμα που δημιουργείται από πολιτικούς και ΜΜΕ, επιδεινώνει κάθε φορά ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ζήτησαν προστασία της κοινωνικής συνοχής μέσα από διατήρηση μιας λογικής εισοδηματικής πολιτικής και των ζωτικών δομών του κοινωνικού κράτους, ενώ κάλεσαν

 

τα κοινοτικά όργανα να διευκολύνουν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα και την δημιουργία νέων εργαλείων για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με ευρωπαϊκούς πόρους. 

Τη σημασία που έχει η γεωργία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισαν ο επιστημονικόςσύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΗΩ, του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, κ. Σπύρος Σγούρος. Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη στροφής του ελληνικού γεωργικού μοντέλου στην ποιότητα, τις βιολογικές καλλιέργειες και τον εξαγωγικό προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας τα εμπόδια που υπάρχουν από την έλλειψη υποστηρικτικών μέτρων ή και νομοθετικών πλαισίων. Ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας αγορών/δημοπρατηρίων από τους ίδιους τους αγρότες, καθώς και αύξησης της εκπαίδευσης τους, ενώ ο κ. Σγούρος ζήτησε σωστή εφαρμογή από την Ελλάδα αγρο-περιβαλλοντικών σχεδίων, που έχει εντάξει η ΕΕ στην Κοινή Αγροτική Πολιτική από τα μέσα του 2000.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.Ανδρέας Μιχάλαρος, ο κ.Βασίλης Κανακάκης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης & Επισκευής Πλοίων Πειραιά καθώς και οκ.Αθανάσιος Βατίστας, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου  αναφέρθηκαν στη χρήσιμη τεχνογνωσία που χάνεται μαζί με το μαρασμό και το κλείσιμο επιχειρήσεων στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο αλλά και σε άλλους κλάδους της πραγματικής οικονομίας, και ζήτησαν προγράμματα μεταφοράς της τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύσσεται στη χώρας μας στους εν λόγω παραγωγικούς κλάδους, προκειμένου να υπάρξει μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυνατότητα των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων να ασχοληθούν με την κατασκευή πλωτών ανεμογεννητριών, με βάση το πρωτοποριακό σχέδιο «Υδριάδα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο ακόμη δεν αξιοποιείται, η κατασκευή πλοίων και τμημάτων του πλοίου που ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών καθώς και τμημάτων των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην ανάγκη να αναπτυχθούν, μέσα στις συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε, συνεταιριστικά και καταναλωτικά κινήματα από πολίτες που δημιουργούν δίκτυα κοινωνικής οικονομίας εστίασε ο εκπρόσωπος της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο, κ. Κώστας Νικολάου, αναφέροντας σαν παραδείγματα τι μπορεί –και τι ήδη γίνεται ως ένα βαθμό- με την συνεταιριστική/κοινοτική διαχείριση της τροφής, του πόσιμου νερού, των απορριμμάτων και της ενέργειας. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, κ. Γιώργος Λουρδής, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που παίρνουν οι οικιστές του χωριού σε συνεργασία με την ΑΤΤΟΙΚΑ και τον κ.Κώστα Διάκο, για να κάνουν πιο βιώσιμα και ενεργειακά αποτελεσματικά τα σπίτια τους, ενώ η εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, κ. Αλεξάνδρα Παπαχρυσανθακοπούλου, ζήτησε, αντί να κλείσει (στερώντας τη χώρα από ένα φορέα κατασκευής μέχρι τώρα 50.000 κατοικιών με φτηνό κόστος) να μετατραπεί ο ΟΕΚ σε ένα νέο αυτοδιοικούμενο μηχανισμό που θα συμβάλλει στην οικολογική ανάπλαση των πόλεων, τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό δημοσίων κτηρίων και περιοχών που είναι κοινωνικά ευάλωτες, στην στήριξη οικισμών του ΟΕΚ ώστε να παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ μέσα από συνεταιριστικά σχήματα κλπ.

Τις προοπτικές που υπάρχουν από την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανέφεραν στο διάλογο ο κ.Στέλιος Ψωμάς, εκ μέρους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών και ο κ. Κώστας Κατώπης εκ μέρους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας. Ο κ. Ψωμάς τόνισε ότι, παρά την κρίση, οι επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά στην Ελλάδα, τοποθετώντας την στη 10η θέση παγκοσμίως και δείχνοντας την προοπτική που υπάρχει. Ο ίδιος κάλεσε για ένα σχέδιο, βάση του οποίου μέσα στα επόμενα χρόνια θα αντιστοιχεί 0,5 KW σε κάθε κάτοικο της Ελλάδας με παραγωγή από φωτοβολταϊκά (12% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας). Ο κ Κατώπης μίλησε για την αντίστοιχη εξέλιξη της αιολικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι η μέχρι τώρα ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα βασίστηκε σε ένα σύστημα «εγγυημένων τιμών» και το οποίο εκτίμησε πως είναι πρόωρο να εγκαταληφθεί. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ δεν το απέκλεισε, εφόσον θα μπορούσαν να λυθούν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, αλλά ζήτησε να ξεκαθαριστεί πως η τυχόν εφαρμογή του δε θα επηρέαζε την ανάπτυξη ΑΠΕ μικρότερης κλίμακας και για εσωτερική κατανάλωση.

Η Αντιγόνη Δαλαμάγκα, διευθύντρια της μη – κυβερνητικής οργάνωσης Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της προώθησης μιας πράσινης πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική σε σύγκριση με το σχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση.

Ο Σπύρος Χρήστου, μέλος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΕΑ) παρουσίασε μια σειρά από φορολογικές και διοικητικές προτάσεις για την αναζωγόνηση της ελληνικής οικονομίας με έμφαση σε φορολογικά κίνητρα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην επέκταση των δυνατοτήτων του Taxisnetως αναπτυξιακού εργαλείου για την υλοποίηση της δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και του μετασχηματισμού της υφιστάμενης διοικητικής οργάνωσης σε ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό μηχανισμό προσφοράς υπηρεσιών και παραγωγής Εθνικού πλούτου.  

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, επικεφαλής της ΑΤΤΟΙΚΑ, Κώστας Διάκος, τόνισε πως την πρόταση του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ περί αλλαγής στη σκέψη και στη νοοτροπία διοίκησης καθώς και εδραίωσης κουλτούρας συνεργασίας, συναίνεσης, σύνθεσης και σεβασμού στη διαφορετική άποψη προσπαθεί να την προωθήσει η ΑΤΤΟΙΚΑ στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα θεσμό-στοίχημα για την οικονομική αναζωογόνηση της χώρας. Ως ενδεικτικό παράδειγμα των πρωτοβουλιών της ΑΤΤΟΙΚΑ στην Περιφέρεια Αττικής ανέφερε τη συνεργασία με τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και της ανάπτυξης συστημάτων ΑΠΕ μέσω της δημιουργίας κοινωνικής-πολυσυμμετοχικής εταιρίας.  

Ο Πράσινος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Φίλιππος Δραγούμης δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό ο Δήμος μοιάζει περισσότερο με φιλανθρωπικό ίδρυμα παρά με δήμο: χιλιάδες μερίδες φαγητό μοιράζονται καθημερινά  σε έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αστέγων και νεόπτωχων. Αυτό εξασφαλίζεται  κυρίως από χορηγίες και δωρεές πολιτών.  Ο χειμώνας πέρασε με την αγωνία να βρεθούν χώροι για να μην υπάρξουν θάνατοι από το κρύο. Η Αθήνα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, αυτό είναι το αποτέλεσμα της λιτότητας. Αν δεν υπάρξει μια σωστή, σύγχρονη και οργανωμένη κοινωνική πολιτική για τα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας ο κίνδυνος εκτεταμένης κατάρρευσης  είναι τεράστιος.

Η Ρίτα Σπανούλη, συντονίστρια στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης παιδιών Ρομά, από το Παν/μιο Θεσσαλίας, παρουσίασε προτάσεις για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, που έχουν όχι μόνο κοινωνική αλλά και οικονομική διάσταση και μπορούν να ενισχύσουν κοινωνικές υποδομές.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

http://www.ecogreens-gr.org

  Σχολιασμός Θέματος «Αναζητώντας ένα σχέδιο για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή.Με την επιμέλεια του Σπ. Χρήστου »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Εφαρμογές από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.

 10/10/2018 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ. Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ μεταξύ επιχειρήσεων και τρίτων.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

Οι τρείς ενέργειες άμεσης απόδοσης για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, όπως και την αποκάλυψη μέρους της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε το 2014, είναι πιθανό να απαιτούν μόνο την εφαρμογή υφιστάμενης νομοθεσίας από τον Σπ. Χρήστου

 12/3/2015 
 

Η υποβολή των ΜΥΦ ως κίνητρο διακυβεύματος της απλοποίησης του Φορολογικού Συστήματος από τον Σπ. Χρήστου

 13/2/2015 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου

 2/2/2015 
 

Πρόταση για τη δημιουργία «Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής λειτουργίας του Φορολογικού Συστήματος» από τον Σπ. Χρήστου

 15/1/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)
ΠΟΛ. 1219 /4-12-2018 Χρόνος έκπτωσης ασφαλιστικών εισφορών (Ε.Φ.Κ.Α) από τα ακαθάριστα έσοδα μη μισθωτών.
ΠΟΛ. 1220 /30-11-2018 Κοινοποίηση της διάταξης των άρθρων 68 του Ν.4386/2016, 71 του Ν.4554/2018 και της γνωμοδότησης 145/2017 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Νέο πολυνομοσχέδιο: Χωριστές δηλώσεις, διορθώσεις Ε9 νόμου 4446/2016, κατάργηση μείωσης συντάξεων κ.ά.
ΠΟΛ. 1216 /29-11-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν.3986/2011 σε σχολικούς συνεταιρισμούς του άρθρου 46 του ν.1566/1985.
ΠΟΛ. 1215 / 26-11-2018 Συμπλήρωση της ΠΟΛ. 1252/2015 εγκυκλίου, αναφορικά με τη μη επιβολή του προστίμου της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013 κατά τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα